PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA
Publikováno 04 January 2011 - 21:16
Publikováno 04 January 2011 - 23:18
Publikováno 09 January 2011 - 14:50
Publikováno 09 January 2011 - 16:59
Publikováno 09 January 2011 - 17:24
LudekV napsal/a:
vandrovecz: pro zajímavost mi to GPX pošli, je docela možné, že je v něm nějaká nestandardnost.
Je to asi začarovaný(( Skript GCtour vyrobí GPX razdva, ale PD 1.41.52 se chová stejně Jednak je potíž v tom, že kešky, které už má v databázi nahrané, a to tak, že špatně, přeskočí Dá se mu nějak vnutit, aby je přepsal?
A pak se sekne u importu Bonusu dálniční série. Ironií je, že nejnovější Skrýšotlač vypadá nejnadějněji, asi už si na sebe vážně zvykli;) Kešky se načtou až do Jak se do lesa volá. Zkusím ji z exportu vyhodit a nahrát gpx znovu a preventivně budu do světa při tom křičet hilfe!
Publikováno 09 January 2011 - 18:41
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus
Publikováno 10 January 2011 - 21:19
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 10 January 2011 - 22:18
Tak tohle mi dělal GeoScout! Bylo to od určité verze GS nebo WM a znamenalo to téměř úplnou nepoužitepnost. U PD se mi něco podobného ještě nestalo a doufám, že ani nestane. Hodně jsem se u GS natrápil testováním abych zjistil čím by to mohlo být a jediné na co jsem přišel bylo, že to vypadalo jako by se stopa GPS jakoby bufferovala a v programu pak vykreslovala se zpožděním a to včetně rychlosti s jakou jsem původně šel a zastávkami taky. Zpoždění bylo občas až minutu!! Píšu to jen pro dokreslení, jestli se ti to chová stejně.skurakai napsal/a:
Někdy mi jako by zamrzne a i přes aktivní ikonku prostě nepočítá aktuální pozici. Jindy se mi zdá, že ji dopočítává s velkým zpožděním (př. stojím na místě a z 50 m vzdálenosti od keše mi pomalu odečítá až na 5 m). S tímto e v terénu velmi špatně hledá a já zatím nenašel příčinu. Většinou pomohlo vypnout a zapnout PD. Pokud jsem jen vypnul a zapnul GPS tak se mi již většinou nechtěla zapnout a tvrdošíjně se tvářila jako vypnutá a nabízela tlačítkem "zapnout GPS".
LG G3 + a:Drake
Publikováno 10 January 2011 - 23:46
Geniální Díky!LudekV napsal/a:
Přináší jedinou podstatnou věc, a to správce stop. Nyní lze uložit "neomezený" počet záznamů prošlé trasy, exportovat je, mazat a zakládat nové.
Publikováno 10 January 2011 - 23:52
Publikováno 11 January 2011 - 8:27
skurakai napsal/a:
Příjemný konec víkendu přeji.
Dnes jsem půl dne blbnul v terénu s PD a zlobí mne trochu GPS.
Někdy mi jako by zamrzne a i přes aktivní ikonku prostě nepočítá aktuální pozici. Jindy se mi zdá, že ji dopočítává s velkým zpožděním (př. stojím na místě a z 50 m vzdálenosti od keše mi pomalu odečítá až na 5 m). S tímto e v terénu velmi špatně hledá a já zatím nenašel příčinu. Většinou pomohlo vypnout a zapnout PD. Pokud jsem jen vypnul a zapnul GPS tak se mi již většinou nechtěla zapnout a tvrdošíjně se tvářila jako vypnutá a nabízela tlačítkem "zapnout GPS".
Myslíte si, že to může být problém v nastavení GPS? Nekompatibilitou se zařízením? Nastavení portu, baudrate mám převzato z fungující aplikace SmartMaps (která má na toto vlastní autodetekci).
GPS Port COM: 4, GPS Baud: 57600
Díky za rady.
Řekl bych, že tenhle popis se na můj problém s PD hodí dokonale. Ještě zopakuju železo HP 5550 + BT GPS Nokia LW3D a běží na WM2003. Prosím otázka asi spíš na Luďka půjde s tím něco udělat, nebo je pro mně PD ztracenej?
Publikováno 11 January 2011 - 8:32
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Publikováno 11 January 2011 - 10:11
LudekV napsal/a:
Jak se chovají jiné aplikace? Ukazuje se v nich poloha plynule? PocketDrake nedělá nic jiného, než že čte, co mu GPS posílá. Tenhle popis mi přijde jako kdybyste měli v GPS zapnutou statickou navigaci. To by se ale muselo projevit ve všech aplikacích.
Pokud bych měl něco zijšťovat, potřeboval byl MNEA log z vašich GPS.
Napiš co mám kde nastavit, abych ti mohl poslat ten soubor Dík
Publikováno 11 January 2011 - 17:04
Publikováno 11 January 2011 - 21:12
Publikováno 12 January 2011 - 10:03
Publikováno 12 January 2011 - 10:11
LudekV napsal/a:
Ještě mi chybí odpoveď na dotaz, jak se chovají jiné aplikace. Nicméně pokud se dívám do toho NMEA logu, připadá mi to, že máš zapnutou nějakou statickou navigaci . máš tam běžně 40 sekund pořád stejné souřadnice a pak to najednou skočí, pár vteřin se to mění a pak zas minuta beze změn. Prohlídni si řádky $GPGGA a uvidíš to sám. PocketDrake s tím nic neudělá, už z GPS chodí nespojitá data.
těmhle věcem fakt nerozumím. na gps je jen knoflík na zapnutí a vypnutí, nevím tedy kde by se měla vypnout statická navigace, nebo je to na reklamaci gps? mimo PD používám igo 8.3.2 a když ho přepnu do režimu chodce, tak to taky tak blbne. Můžeš mi s tím poradit? Nebo to může být BT přenosem?
Publikováno 12 January 2011 - 10:19
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů