Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#681 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2011 - 11:08

těmhle věcem fakt nerozumím. na gps je jen knoflík na zapnutí a vypnutí, nevím tedy kde by se měla vypnout statická navigace, nebo je to na reklamaci gps? mimo PD používám igo 8.3.2 a když ho přepnu do režimu chodce, tak to taky tak blbne. Můžeš mi s tím poradit? Nebo to může být BT přenosem?

ahoj,
schodou okolnosti tenhle modul mam. Je tam opravdu standartne staticka navigace, ta se da vypnout bud pres software v PC (modul se pripoji pres BT) a nebo aplikaci v PDA. Jinak vevnitr je Sirf cip. Bohuzel ti presne nepopisu jak se to vypne, protoze jsme to vypnul asi pred 3 lety a od te doby neresil a tim padem zapomel ale urcite kdys budes hledat na webu tak postup najdes, ja ho tenkrat nasel.

PS: program pro PDA se jmenuje SirfTech a myslim ze pri vypinani te staticke navigace musi byt nastavena komunikace z NMEA na SiRF...nekde to tam je v menu...
  • 0

#682 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2011 - 12:39

ahoj, schodou okolnosti tenhle modul mam. Je tam opravdu standartne staticka navigace, ta se da vypnout bud pres software v PC (modul se pripoji pres BT) a nebo aplikaci v PDA. Jinak vevnitr je Sirf cip. Bohuzel ti presne nepopisu jak se to vypne, protoze jsme to vypnul asi pred 3 lety a od te doby neresil a tim padem zapomel ale urcite kdys budes hledat na webu tak postup najdes, ja ho tenkrat nasel. PS: program pro PDA se jmenuje SirfTech a myslim ze pri vypinani te staticke navigace musi byt nastavena komunikace z NMEA na SiRF...nekde to tam je v menu...[/quote] dík za tip, určitě se na net mrknu. To je dneska nejlepší zpráva :))
  • 0

#683 JohoCZ

JohoCZ

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2011 - 15:31

geoborg napsal/a:

skurakai napsal/a:
Příjemný konec víkendu přeji.

Dnes jsem půl dne blbnul v terénu s PD a zlobí mne trochu GPS.

Někdy mi jako by zamrzne a i přes aktivní ikonku prostě nepočítá aktuální pozici. Jindy se mi zdá, že ji dopočítává s velkým zpožděním (př. stojím na místě a z 50 m vzdálenosti od keše mi pomalu odečítá až na 5 m). S tímto e v terénu velmi špatně hledá a já zatím nenašel příčinu. Většinou pomohlo vypnout a zapnout PD. Pokud jsem jen vypnul a zapnul GPS tak se mi již většinou nechtěla zapnout a tvrdošíjně se tvářila jako vypnutá a nabízela tlačítkem "zapnout GPS".

Myslíte si, že to může být problém v nastavení GPS? Nekompatibilitou se zařízením? Nastavení portu, baudrate mám převzato z fungující aplikace SmartMaps (která má na toto vlastní autodetekci).
GPS Port COM: 4, GPS Baud: 57600

Díky za rady.

Řekl bych, že tenhle popis se na můj problém s PD hodí dokonale. Ještě zopakuju železo HP 5550 + BT GPS Nokia LW3D a běží na WM2003. Prosím otázka asi spíš na Luďka půjde s tím něco udělat, nebo je pro mně PD ztracenej?

Já používám taky tento modul, asi je zapnutá statická navigace, mám ho z druhé ruky, PDA HP ipaq 114 GPS baud jsem nastavil na 4800 a vše chodí celkem OK
  • 0

#684 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2011 - 21:48

geoborg napsal/a:

skurakai napsal/a:
Příjemný konec víkendu přeji.

Dnes jsem půl dne blbnul v terénu s PD a zlobí mne trochu GPS.

Někdy mi jako by zamrzne a i přes aktivní ikonku prostě nepočítá aktuální pozici. Jindy se mi zdá, že ji dopočítává s velkým zpožděním (př. stojím na místě a z 50 m vzdálenosti od keše mi pomalu odečítá až na 5 m). S tímto e v terénu velmi špatně hledá a já zatím nenašel příčinu. Většinou pomohlo vypnout a zapnout PD................................

Díky za rady.

Řekl bych, že tenhle popis se na můj problém s PD hodí dokonale. Ještě zopakuju železo HP 5550 + BT GPS Nokia LD3W a běží na WM2003. Prosím otázka asi spíš na Luďka půjde s tím něco udělat, nebo je pro mně PD ztracenej?

Takže všem, koho trápí stejný problém...... Je to opravdu zapnutá statická navigace v gps. Na tomto linku http://w5.nuinternet...31/SirfTech.htm
je k mání, jak program SirfTech, tak návod v angličtině jak vypnout statickou navigaci v gps. Zvládne to i úplný laik (já :) ) s pomocí google překladače. Opravdu je třeba jen nastavit správný port a baud připojení gps.

DĚKUJU LUĎKOVI I MINUTUSOVI ZA POMOC A DOSTRKÁNÍ KE ZDÁRNÉMU KONCI. :)
  • 0

#685 vandrovecz

vandrovecz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 12 January 2011 - 23:26

Nebudu se s tim dal trapit, jak udelat cistou instalaci prosim? Odebrat a pote rucne smazat, co zbylo v program files? A dejte sem prosim nekdo nejake funkcni gpx, abych si pak vyzkousel, jestli mi to ty kese hleda uz spravne - diky moc!
  • 0
Celý život jsou vyhozené peníze...

#686 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2011 - 7:17

Odinstalace se udělá, jak píšeš, ale nemyslím si, že ti nějak pomůže. Proč mi nepošleš to problémové GPX?
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#687 spelda

spelda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2011 - 19:05

Ahoj, nedaří se mi načíst do PD google mapy získané z Mobile atlas creatoru. Vytvořené mapy jsem nakopíroval ručně na kartu do adresáře pocketdrake/google/map. Mapy se nezobrazily. Použil jsem PocketDrakeSync (vytvořil stejné adresáře) bohužel se stejným výsledkem. Smazal jsem map-config a znovu přeinstaloval PD. Nic. Mapy z googlu nevidím, přestože mapy z MAC - cykloatlas se zobrazí. Mapy.cz taktéž vidím bez problémů. Map-config jsem needitoval. Používám vytrvale WM2003, za což patří můj nehynoucí dík Ludkovi. Neví někdo co dělám blbě?
  • 0

#688 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 13 January 2011 - 19:10

spelda napsal/a:
Ahoj,
nedaří se mi načíst do PD google mapy získané z Mobile atlas creatoru.

Porovnej svůj postup s návodem http://pocketdrake.c...p?id=user:mobac
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#689 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2011 - 16:35

Vyšla verze 1.4.4 s několika drobnými úpravami.
  • 0

#690 spelda

spelda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2011 - 18:28

LudekV napsal/a:

Porovnej svůj postup s návodem http://pocketdrake.c...p?id=user:mobac

Díky, ale právě tento odkaz byl příčinou mého příspěvku. Bez problémů jsem do té doby využíval Geokuk. MAC mi přijde lepší z důvodu přesného stanovení velikosti kachlí a výběru více druhů map najednou (lepší odhad výsledné velikosti). Nerad se vzdávám, fora jsem přečetl všechna, ale po týdnu různých pokusů a čtení tomu už víc času nedám. Myslel jsem, že je chyba v adresáři kam jsem mapy nakopíroval, ale makro je tam dalo taky. Poslední co mě ještě napadlo, jestli je to chyba jen u verze pro WM2003, ale nikde jsem ve foru nenašel nic co by to naznačilo. XML jsem neměnil a navíc ještě pro jistotu znovu nainstaloval. Je to zřejmě chyba mezi židlí .., protože všechny ostatní mapy z MAC (cykloatlas, OSM) vidím bez problémů. Google mapy se vytvořily v png, satelitní v jpeg. V prohlížeči je otevřu. Tak to je poslední záchvěv, ač nerad koupil jsem větší kartu a pojedu dál v Geokuku. Jen bych chtěl vědět proč. Přikládám adresář map vytvořených v MAC a adresář nakopírovaný na kartě. Přeci to musí být nějaká blbost, no né? Tak jestli někdo vidíte v čem to je, tak se ozvěte, jinak to pusťte z hlavy.

Přiložené miniatury

• atlas.jpg

• 0

#691 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2011 - 18:36

Problém je zřejmě v tom, že máš postahované PNG a PocketDrake očekává JPG. Už se to tu řešilo, sám MobAC nepoužívám, tak ti moc neporadím.
Máš dvě možnosti, buď přimět MobAC, aby stáhl JPG (netuším jak) nebo si otevři map-config.xml a změň si v něm JPG na PNG, to by mělo zabrat.
 <MapSource>
    <type>Google</type>
    <name>Google Maps</name>
    <MapType mode="basic">
      <name>Základní</name>
      <file>google\map</file>
      <fileExt>jpg</fileExt>
      <url>http://mt0.google.com/vt/x={x}&y={y}&z={z}</url>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
...
nově bude
 <MapSource>
    <type>Google</type>
    <name>Google Maps</name>
    <MapType mode="basic">
      <name>Základní</name>
      <file>google\map</file>
      <fileExt>png</fileExt>
      <url>http://mt0.google.com/vt/x={x}&y={y}&z={z}</url>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
...

• 0

#692 spelda

spelda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2011 - 20:21

[quote]LudekV napsal/a:
Problém je zřejmě v tom, že máš postahované PNG a PocketDrake očekává JPG. Už

Dík za support, ale pustím to z hlavy. Není to formátem, satelitní jsou v jpg a taky je nevidím (nevidím nic co je v adresáři google (map,sat), fakt je ta cesta dobře?). Nicméně jsem upravil xml pro google map na jpg a nic.
P.S. jaké formáty vůbec PD (po úpravě xml) dokáže zchroustat? JPG nebo je jich víc?
  • 0

#693 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2011 - 20:32

Je to asi tak, že z nějakého důvodu MobAtlCr vytváří v režimu OSMTracker všechny kachle GoogleMaps jako jpg, ale základní mapu dělá v png. Bylo to tak asi vždy, čili něco se postupem času v PD asi změnilo a přestalo to fungovat. Zřejmě to bylo za časů bouřlivého vývoje mapových funkcí. Já taky využívám online stahování a tam je to bez problémů. MobAtlCr je možné přinutit vyrobit jpg, viz. nastavení dle přílohy, ale nebylo by špatný kdyby PD dokázal schroupnout i png. Dokonce mám takový dojem, že jsme to kysi už řešili. Možná to bylo ale něco podobnýho, moje pamět má sice obrovskou kapacitu, ale stačí malý výpadek napájení a všechno je f čoudu.

Přiložené miniatury

• mobatlcr.gif

• 0

LG G3 + a:Drake

#694 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 14 January 2011 - 20:35

[quote]spelda napsal/a:
[quote]LudekV napsal/a:
Problém je zřejmě v tom, že máš postahované PNG a PocketDrake očekává JPG. Už

Dík za support, ale pustím to z hlavy. Není to formátem, satelitní jsou v jpg a taky je nevidím (nevidím nic co je v adresáři google (map,sat), fakt je ta cesta dobře?). Nicméně jsem upravil xml pro google map na jpg a nic.
P.S. jaké formáty vůbec PD (po úpravě xml) dokáže zchroustat? JPG nebo je jich víc?[/quote]

Tak to je problém asi opravdu ještě jinde, protože satelitní a terrain mi to zobrazilo hned. Pouze ty základní v png formátu to nechtělo sežrat.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#695 maaaca

maaaca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2011 - 14:06

Pouzivate nekdo PocketDrake s GSAKem? Zatim jsem to resil tim, ze jsem si urcitou cast kesi vyexportoval do gpxka, to nahral do GeoGetu. Narazil jsem ale na problem pri exportovani uzivatelskych dat. GSAK umi do gpxka pridat falesny log s temito udaji, ale vsem tem logum priradi stejne id, takze GeoGet naimportuje jen jeden log. Ten mezikrok s GeoGetem mi az tak nevadi, ale rad bych tam mel ty uzivatelska data z GSAKu a to co nejjednodusseji.
  • 0

#696 Minutus

Minutus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2011 - 15:45

maaaca napsal/a:
Pouzivate nekdo PocketDrake s GSAKem?....

Ahoj,
ano pouzivalm ale bohuzel postupuju stejne jako ty, tedy data z GSAK exportuju do GPX, to importuju do GG a pak nahravam databazi. Trosku me ten mezikrok stve ale jak rikas da se stim zit. S uzivatelskymi daty mam stejny problem. Bohuzel jsme chvili zkousel pouzivat jen GG, ale nejak se snim proste nemuzu zzit a GSAK mi vyhovuje takze cesta prechodu na GG moc nejde.

Kdyby nekdo dokazal vytvaret podobna makra jako pro GG i pro GSAK bylo by to fajn, ja bohuzel skoncil sovoje pokusy u toho ze by to melo jit, GSAK umi sql (db3) databazi vyexportovat (sam ji vnitrne pouziva ale s jinou strukturou), jen neznam jakou ma struktura databaze GG a nejsme si uplne jist, ze mam na to programatorsky to dotahnout.
  • 0

#697 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 17 January 2011 - 16:08

Tady neni treba vyrabet nejake psi kusy, neni treba generovat Geogeti databazi. To by nebylo moudre, protoze to bys pak chtel s nejakymi novymi verzemi Geogetu prepisovat to makro a zjistovat, co se ve strukture databaze zmenilo? Od vymeny dat jsou vymenne formaty, v nasem pripade GPX. Takze uplne staci, kdyz by nekdo z GSAKaru upravil, nebo vyrobil novy GPX export tak, aby ty pridane informace ukladal do tagu Geogetiho GPX rozsireni. Ostatne, to uz dneska jde! Staci pouzit normalni GPX a k tomu navic GPX z makra GSAK2Geoget. Pokud nekomu vadi dva exporty a dva soubory, tak si to spojte dohromady. Pokud ale trvate na falesnem logu, tak by to holt chtelo, aby kazdy ten falesny log mel svoje unikatni ID. Na celem webu geocaching.com nenajdete dva logy se stejnym ID, takze kdyz uz delate vylomeniny, delejte je podle pravidel. B)
  • 0

#698 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 22 January 2011 - 20:39

Vyšla nová verze 1.4.5 * úprava pro HVGA displeje (320×480, např. HTC HD Mini) * nový formát map - kachle uložené v databázi shodné s BigPlanet SQLite v Mobile Atlas Creatoru, testována databáze 1GB a cca 750 000 kachlí * označení keší z posledního importu tagem PDLastImport, jejich rychlé zobrazení * oprava problémů JPGxPNG v Google mapách * oprava obnovování seznamu keší
  • 0

#699 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2011 - 1:06

Kdyz zmenim ten format ukladani map na novou verzi, PD zacne vyhazovat desitky "No database available" chyb. Jinak to vypada dobre :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#700 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 23 January 2011 - 1:44

Pokud je v map config například <file>google\map</file> je potřeba mít v datové složce PD založenou složku "google" a do ní nahrát soubor map.pdmap (tento soubor si PD vytvoří klidně i sám, ale právě jsem zjistil, že složku neudělá)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama