Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#701 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2011 - 12:21

Máte pravdu oba, trapná chyba, která se mě ani testerům pochopitlelně neprojevila ;) Opraveno, verze 1.4.5.63 je ke stažení.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#702 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2011 - 13:49

Díky za rychlou opravu ;) Teď jsem vyzkoušel cykloatlas celou ČR v 15 zoomu, velikost 2,71 GB (atlas jsem dělal po svislých proužcích, abych zbytečně nevybíral místa za hranicemi), obsahuje cca 210 000 kachlí a funguje také krásně svižně, jako všechny mapy uložené v databázi... Alespoň, že na WM nejsou problematické databáze větší než 2GB jako na Androidu. Tipoval bych, že omezení velikosti bude už jen na souborovém systému - nechce to někdo zkusit?? :D
  • 0

#703 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2011 - 14:04

Nenašel by se ještě nejaký šikula, který by napsal jednoduchý program pro konverzi OSM Tile Tracker do databáze? Bylo by to super pro převod vlastních map udělaných mimo MOBAC do databáze... Plus by se toho dalo nejspíš dalo využít u map z geokuku...
  • 0

#704 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2011 - 14:59

To nebude problém, zkusíme to nějak doplnit do PDS, ale GeoKuk asi snadno nepůjde, resp. mapy.cz, protože mají jiný formát kachlí, resp. zoomů. Proto taky mapy.cz nejsou v MOBAC podporovány, jinak by tam už byly taky. Edit: trochu jsem smotal dvě věci dohromady. Čili import kachlí vytvořených třeba GeoKukem do databáze by měl jít, to snad doděláme. Jiný formát kachlí řeší už sám PD.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#705 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2011 - 15:37

lentom napsal/a:
Nenašel by se ještě nejaký šikula, který by napsal jednoduchý program pro konverzi OSM Tile Tracker do databáze?

Jo, jo, už se na tom pracuje.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#706 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2011 - 18:28

Díky! Po zkouškovém bych se rád více zapojil a zkusil bych udělat multisolver do geogetu, pokud ho tedy ještě nikdo nevyvíjí...
  • 0

#707 JohoCZ

JohoCZ

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2011 - 21:19

lentom napsal/a:
Pokud je v map config například <file>google\map</file> je potřeba mít v datové složce PD založenou složku "google" a do ní nahrát soubor map.pdmap (tento soubor si PD vytvoří klidně i sám, ale právě jsem zjistil, že složku neudělá)

Ahoj prosím tě potřeboval bych radu, zkouším Open Street Mapu jako databázi.
Vůbec nevím kam ji nahrát, a jak ji spustit. V PDA mám osm/mapnik/..
Zde jednotlivé kachle chodí, ale kam dát databázový soubor nevím a upravu map-configu nezvládnu. V nastavení mapy mi nenabízí OPS databaze. Verze PD je 1.4.5.63 Díky Johan
  • 0

#708 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2011 - 22:17

Stáhni si upravený map-config.xml.

(Nejlépe přes pravé tlačítko myši a uložit cíl odkazu jako...)

Edit: Poté nahraj soubor "mapnik.pdmap" do složky "osm"...
  • 0

#709 vlastimilian

vlastimilian

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 7:40

Berudilek napsal/a:

Berudilek napsal/a:
Tak jsme zkousel novou verzi a mam stale stejny problem se sipkou. vytrvale ukazuje prvni bod ktery zadam po spusteni. Uz se to tady resilo ale nejak jsme se nedopatral vysledku :o(( Souradnice to ukazuje spravne i metry se odecitaji ale sipka si klidne ukazuje na druhou stranu :o(( Pomuze az restart PDA mam WM 5 a Asus 632.

Tak jsme vcera naucil konecne sve PDA WM6 a sipka ukazuje tak jak ma. Takze zasek bude nekde ve WM5.
Diky za fajn program.

Zdravim. Výše uvedený problém mám taky (ETEN X600, WM6). Takže pouze na WM5 to asi nevisí. Netušíte, kde by mohl být problém. Jinak až na ty opačné šipky všechno funguje bez problémů. Díky za super program.
  • 0

#710 JohoCZ

JohoCZ

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 7:47

lentom napsal/a:
Stáhni si upravený map-config.xml.

(Nejlépe přes pravé tlačítko myši a uložit cíl odkazu jako...)

Edit: Poté nahraj soubor "mapnik.pdmap" do složky "osm"...

Moc díky databáze běhá.
  • 0

#711 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 11:50

Zapomnel jsem napsat, po aktualizaci na nejnovejsi verzi vse perfektne slape... diky moc, novy format kachli je vyborna prace :) Pro mene zkusene uzivatele se ted daji krasne pripravit balicky map aniz by se museli ucit s MAC-em. Coz mi tak pripomina, jeste by mozna do budoucna bylo fajn aby se udaje o mape mohly taky nacitat primo z nejakeho metasouboru, ktery by mohl byt prave soucasti toho balicku s mapou, aby se nemusela resit editace map-config.xml. Tim by to uz bylo skutecne velice uzivatelsky pratelske :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#712 Guitarister

Guitarister

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 24 leden 2011 - 14:43

niximor napsal/a:
Zapomnel jsem napsat, po aktualizaci na nejnovejsi verzi vse perfektne slape... diky moc, novy format kachli je vyborna prace :)
Pro mene zkusene uzivatele se ted daji krasne pripravit balicky map aniz by se museli ucit s MAC-em. Coz mi tak pripomina, jeste by mozna do budoucna bylo fajn aby se udaje o mape mohly taky nacitat primo z nejakeho metasouboru, ktery by mohl byt prave soucasti toho balicku s mapou, aby se nemusela resit editace map-config.xml. Tim by to uz bylo skutecne velice uzivatelsky pratelske :)

Taky by mi prospěl nějaký soubor s celými mapami, např. mapy.cz, které bych mohl nahrát celé přímo do zařízení a nemusel to v GeoKuku stahovat po částech.
  • 0
HTC HD mini + Pocket Drake

#713 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 18:28

O víkendu jsem si všiml jedné malé chybky, na obrazovce poznámek mi občas u poznámek zmizí rolovátko, někdy zase jakoby zajede pod okraj displeje a tak se nedostanu nakonec. Zřejmě to nějak souvisí s otvíráním softwarové klávesnice, ale přesnou příčinu se mi vypozorovat nepovedlo. Nikde jinde se mi to nestalo, ale ono nejspíš nikde jinde není takovéhle resizovatelné textové pole. Není to závažné, ale otravuje to (viz obrázek). Taky bych měl jeden dotaz z trošku jiného soudku, jde nějakým způsobem zobrazit na mapě jedna keš se všemi jejími waypointy? Umím to jen zároveň s ostatními kešemi, ale na tohle jsem nepřišel.

Přiložené miniatury

• capture005.png

• 0

#714 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 19:32

Parkis: Zkoušel jsi:

Nastavení - Mapa - Waypointy: pouze k vybrané keši

Ad rolovátko. Stejný problém jsem již avizoval dříve. U mne se to děje vždy a za všech okolností.
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#715 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 20:05

Parkis napsal/a:
O víkendu jsem si všiml jedné malé chybky...

Já vím, někdy to zlobí, ale není mi jasné, proč.

Taky bych měl jeden dotaz z trošku jiného soudku, jde nějakým způsobem zobrazit na mapě jedna keš se všemi jejími waypointy? Umím to jen zároveň s ostatními kešemi, ale na tohle jsem nepřišel.

Můžeš si dát filtr na konkrétní GC kód nebo název
  • 0

#716 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 20:54

LudekV napsal/a:
Můžeš si dát filtr na konkrétní GC kód nebo název

To je přesně ta finta na kterou jsem nemohl přijít, díky! Nějak jsem si neuvědomil že se zobrazují jen keše vyhovující filtru.
  • 0

#717 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2011 - 22:58

Na světě je první alpha verze udělátka na převod map do databáze pro PocketDrake (z GeoKuku i OSM Tile Storage). Je to šité horkou jehlou, takže lze očekávat problémy. ZIP stačí rozbalit kamkoli a mělo by to jet.
http://pocketdrake.c...:pdmc_alpha.zip

Pokud by se snad našel někdo, kdo by se chtěl ujmout dalšího vývoje, zdrojáky a projekt pro Visual Studio 2008 jsou tady
http://pocketdrake.c...ator_source.zip

EDIT: Pokud by se do vývoje někdo pouštěl, prosím ho, aby mi dal vědět, ať neděláme zbytečně dva totéž.
  • 0

#718 bobosh

bobosh

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2011 - 14:18

Stále mám problém s mapou. Ať nastavím filtr jakkoliv, stále se mi zobrazuje jen jedna (aktivní) keš. keše v okolí se zobrazí vždy jen na desetinu sekundy při prvním otevření mapy. Kde by mohl být problém? Už OK. Nová databáze to nakonec vyřešila...
  • 0

#719 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2011 - 8:21

LudekV napsal/a:
Na světě je první alpha verze udělátka na převod map do databáze pro PocketDrake (z GeoKuku i OSM Tile Storage).

Super, díky! Pořádně to vyzkouším po zkouškách ;)
  • 0

#720 goody-cz

goody-cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2011 - 20:07

Velké překvapení jak skvělá aplikace:o. ještě jsem nevyzkoušel v provozu, ale zatím velká spokojenost při práci s keškama a hlavně tvorbou map. Mám Samsung Omnia II a měl jsem problém s GPS. Nebyla schopna spolupracovat s Pocket Drake. Vše vyřešilo přesměrování portů pomocí GPSGATE. Nyní pracuje bez problémů:P.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama