Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#721 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2011 - 21:21

niximor napsal/a:
...Coz mi tak pripomina, jeste by mozna do budoucna bylo fajn aby se udaje o mape mohly taky nacitat primo z nejakeho metasouboru, ktery by mohl byt prave soucasti toho balicku s mapou...

Verze 1.4.5.65 už umí načítat dílčí soubory <něco>map-config.xml uložené v datové složce.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#722 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2011 - 20:39

Mel bych dotazek: Je nejak mozne stahnout kachle google maps dane oblasti XY(v ramci PQ) ve vsech rozlisenich do PC a pak je jenom nakopcit do PD?
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#723 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2011 - 21:13

Vazba na PQ žádná není, ale můžeš stáhnout lilbovolnou oblast pomocí Mobile Atlas Creatoru, více zde
http://pocketdrake.c...p?id=user:mobac
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#724 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2011 - 21:18

Diky, mrknu na to :)
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#725 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2011 - 23:57

Zatim se mi jeste nepovedlo presne zjistit replikovatelnost problemu, nicmene projistotu zminim, kdyz by nekdo mel podobny problem, tak se to treba povede rozlustit. Uz 3x se mi stalo od nove verze PD (tj. od zavedeni noveho formatu map), ze po zmene typu mapy PD spadl. Ve 2 z tech 3 pripadu se tim poskodil filesystem na karte, a mohl jsem akorat formatovat (ani opravit chkdiskem nesel). Ve tretim pripade se povedlo PD spustit okamzite znovu a pak uz vse fungovalo. Karta by mela byt v poradku, je relativne nova (cca 3 mesice), takze by snad nemela byt vadna. Nejake tipy co s tim, pripadne jak zjistit dalsi informace, jestli je chyba kdekoliv v PD nebo v mem PDA? :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#726 nickie.twisp

nickie.twisp

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2011 - 11:53

Ahoj, tak i já se přidám se svými chvalozpěvy a trochu i prosbami. S hledáním keší v podstatě teprve začínám a PD, GG a PDS mi přijde jako nejlepší volba. Takže všem, co se na tvorbě podílejí velké díky a zkouším kliknout (a nejen kliknout) na Donate. A teď bych se rád zeptal. - bylo by možné tapnutím na zelenou/červenou ikonu GPS měnit stav? tzn. zapínat/vypínat? vypnuté GPS mi šetří baterku a nechci vypínat celý telefon, protože si třeba za chůze čtu listing. ale nenaviguji. - bylo by možné, když mám deaktivované stahování se na to jednou zeptat před akcí, která to vyžaduje zapnuté? v podstatě mě teď napadá jen hledání podle adresy. když bych chtěl hledat, ale měl vypnuté stahování, tak by se mě PD zeptal, jestli to opravdu chci a jen na dobu hledání by se stahování zapnulo. nenapadá mě teď rychle, kde jinde se PD připojuje (kromě stahování map). - všiml jsem si, že v sekci Poslední keše se vždy ta posledně vybraná keš umístí nahoru. to je záměr? mě to totiž dost mate, pamatuji si, na jakém místě ta vybraná keš byla a podvědomě se poprvé dívám zase tam. ale ona už je jinde. a pak samozřejmě padá v pořadí dolů, podle toho, jak si ty keše procházím. - a teď jen taková úvaha. často dělám to, že jdu k nějaké keši, potřebuji se k ní navigovat a čekám na zvukový signál, ale zároveň bych si rád četl listing jiné (další v pořadí výletu) keše. zatím prostě opustím tu aktivní keš a načtu novou a za chvíli se zase přepnu do té aktivní a tak pořád dokola. něco jako "pracovní keš" nebo jak to nazvat, do které bych mohl rychle nahlížet (třeba jen listing a WP) bez opuštění té aktivní by se mi moc líbilo. - tak a poslední. bylo by někdy možné upravit PD tak, abych mohl mít vlastní ikony a vlastní pozadí pod ikonami? ptám se proto, protože občas půjčuji telefon i s PD na geoprocházku bratrovi a ten má vadu zraku a ty stávající ikony na tom barevném podkladu téměř nevidí. Tak to je vše a ještě jednou díky moc za tuto skvělou aplikaci.
  • 0
Samsung Galaxy Nexus, a:Drake, GeoGet

#727 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2011 - 21:25

niximor napsal/a:
Uz 3x se mi stalo od nove verze PD (tj. od zavedeni noveho formatu map), ze po zmene typu mapy PD spadl. ...

Přepínal jsem všelijak, ale nespadlo to nikdy. Pokus vypozorovat víc, takhle fakt nevím. Zkoušel jsi to na standardním map-config.xml nebo i na těch nových v datové složce?
  • 0

#728 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2011 - 21:35

LudekV: Zkusim vypozorovat, jestli je v tom nejake pravidlo, ale nevidim to moc nadejne :(
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#729 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2011 - 21:44

tomikb napsal/a:
- bylo by možné tapnutím na zelenou/červenou ikonu GPS měnit stav? ...

Technicky ano, stávající zapínání/vypínání z menu GPS nebo z mapy nestačí?

- bylo by možné, když mám deaktivované stahování se na to jednou zeptat před akcí, která to vyžaduje zapnuté?

Poznamenám si, až se budu nudit :)

- všiml jsem si, že v sekci Poslední keše se vždy ta posledně vybraná keš umístí nahoru. to je záměr?...

Ano, to je záměr, poslení keše se řadí podle pořadí, jak byly prohlíženy

- a teď jen taková úvaha. často dělám to, že jdu k nějaké keši, potřebuji se k ní navigovat a čekám na zvukový signál, ale zároveň bych si rád četl listing jiné (další v pořadí výletu) keše...

Tohle moc nechápu

- tak a poslední. bylo by někdy možné upravit PD tak, abych mohl mít vlastní ikony a vlastní pozadí pod ikonami? ptám se proto, protože občas půjčuji telefon i s PD na geoprocházku bratrovi a ten má vadu zraku a ty stávající ikony na tom barevném podkladu téměř nevidí.

Předpokládám, že myslíš ikonky v menu. Tohle vidím špatně, byla by to fůra práce. Teoreticky si můžeš ikonky předělat třeba pomocí prográmku Resource Hacker, ale byla by to docela dřina a s novou verzí bys to musel opakovat. Co by šlo lehce, je umožnit vypnutí barevného pozadí, pokud by ti to pomohlo.
  • 0

#730 nickie.twisp

nickie.twisp

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2011 - 22:00

Technicky ano, stávající zapínání/vypínání z menu GPS nebo z mapy nestačí?

no je to pár úkonů navíc, ale není to nic zásadního :-)

Poznamenám si, až se budu nudit

Díky!

Ano, to je záměr, poslení keše se řadí podle pořadí, jak byly prohlíženy

Jasně, chápu. To je maličkost.

Tohle moc nechápu

otevřu keš, přečtu si listing, pustím kompas a jdu. a když jdu delší dobu, tak během té chůze bych si rád četl už listing další keše, na kterou půjdu potom. ale když si otevři jinou keš, tak se už nebudu navigovat k té původní. byla to jenom myšlenka, prostě k jedné keši se navigovat a do jiné keše nějak nahlížet :-) vím, asi to je proti logice celé aplikace.

Předpokládám, že myslíš ikonky v menu. Tohle vidím špatně, byla by to fůra práce. Teoreticky si můžeš ikonky předělat třeba pomocí prográmku Resource Hacker, ale byla by to docela dřina a s novou verzí bys to musel opakovat. Co by šlo lehce, je umožnit vypnutí barevného pozadí, pokud by ti to pomohlo.

ano, myslím ty velké barevné ikony a pozadí pod nimi. a šlo by umět nastavit barvu pozadí? prostě jedna barva, uvedená někde v nastavení. to by asi stačilo.

Díky moc za snahu.
  • 0

#731 munu

munu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 10 únor 2011 - 11:34

Tak jsem klikla na Donate ;)
  • 0

#732 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2011 - 18:15

nedala by se u kompasu pridat moznost navigace na vlastni souradnice? mobilni internet nevyuzivam a kdyz sem v terenu a dojde sms o nove kesce nekde pobliz tak to ted resim tak ze si pridam waypoint ke stavajici a potom ho zase smazu. bylo by dobry kdyby slo pustit kompas mimo vybranou kes a zadat vlastni souradnice
  • 0

#733 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2011 - 18:17

Od toho jsou ad-hoc waypointy (hlavní menu vlevo dole). Tam si můžeš přidat bod jaký chceš a nechat se na něj navigovat stejně jako na kešku nebo její waypoint.
  • 0

#734 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 12 únor 2011 - 18:20

super, o tom sem nevedel :) diky za rychlou odpoved, jestli se dneska bude schvalovat tak se to bude hodit, chystam se pres noc vyrazit :)
  • 0

#735 lolo_cz

lolo_cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2011 - 21:02

Ahoj vsechny zdravim, dekuji za program pocketdrake a geokuk. Mam prosbu, da se pres program geokuk ulozit predem definova cast map, pripadne cela ceska republika vc. veskerych zoomu? Dale mam problem pri ulozeni databeze GPX do PDA vc lisistingu, (databaze bez listingu funguje a s listingem ne, prevod je vynechava) pokud muze nekdo poradit, predem dekuji.
  • 0

#736 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2011 - 21:18

Pokud nepoužíváš GeoGet a plugin PocketDrakeSync, což je asi nejpohodlnější, prostuduj si popis na http://pocketdrake.c...hp?id=mapa_tech

K tomu GPX - odkud ho bereš? Je listing na správném místě? Můžeš dát vzorek k prohlédnutí?
  • 0

#737 lolo_cz

lolo_cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2011 - 21:52

Dekuji za odoved, podivam se pozdeji. Jinak poku bude nekdo nucen pouzivat PDA k navigaci po delsi dobu, ja osobne jsem vyzkousel napajeni 4x 1,2V a funguje to a kupodivu funguje i 3x 1,2V. Toto je super a znamena to pouze kabel na mini USB a napajet pripadne z baterie.
  • 0

#738 lolo_cz

lolo_cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2011 - 22:18

Dekuji za reakci, ale kazdopadne odpovim pozdeji
  • 0

#739 maaaca

maaaca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 20:37

Jaky je spravny postup, kdyz chci mit v PocketDraku offline obrazky?
  • 0

#740 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 21:00

maaaca napsal/a:
Jaky je spravny postup, kdyz chci mit v PocketDraku offline obrazky?

Máš dvě možnosti:
1) připojíš PDA k internetu a necháš si obrázky stáhnout
2) stáhneš obrázky přes GeoGet a pak složku offline z datové složky GeoGetu překopíruješ do offline v datové složce PocketDrake v PDA - to si můžeš usnadnit pomocí PocketDrakeSync
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka