Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#781 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2011 - 21:27

vejvar napsal/a:
ha, tak uz to jede, diky
jeste PD ma v nastavenich OSM mapnik/open trackmap/public transport,
co je to ten open trackmap? mobac nabizi osm hiking with base a hiking with relief, bohuzel ani jedno nefunguje a na strankach mobac je jen osm hiking, ktery jeste vcera fungoval, ale ted uz take nejede, tak sem z toho celkem zmatenej

http://opentrackmap.no-ip.org/ - mapa zaměřená na české turistické trasy. Co umí mobac ale netuším
  • 0

#782 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2011 - 21:57

Zda se mi to, nebo posledni dve verzicky skutecne nabihaji mnohem rychleji, nez drivejsi verze?
  • 0

#783 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2011 - 22:14

To se ti asi zdá
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#784 R4ZoR

R4ZoR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 03 březen 2011 - 22:30

Neviem prečo, ale pri zadávaní súradníc mi skoro vždy padne (tím zjednodušením).
  • 0

#785 Berudilek

Berudilek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 04 březen 2011 - 21:01

Nevim co je mysleno tim zjednodusenim pri zapisovani souradnic, ale me to takhle prijde daleko slozitejsi. Nebo jsme to asi nepochopil.
  • 0
Asus A632, PocketDrake a GeoSout

#786 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2011 - 16:51

Díky moc za novou verzi! Zjednodušení psaní prsty je super! Jen při zadávání waypointů ke keším (i Ad-Hoc waypointy) tam vždy skočí S, W i když mám chytnutou GPSku na N, E...
  • 0

#787 maaaca

maaaca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2011 - 19:39

Pocketdrake pouzivam uz 3 mesice a to zejmena pro offline listingy (i kdyz par kesek uz jsem jen s nim taky nasel). Nejvic me rozciluje, mam-li zatrhnute v nastaveni "Povolit stahovani dat...", tak mi to automaticky stahuji obrazky k listingu. Pokud to ale zaskrtle nemam, tak je zase neaktivni "Otevrit na webu" coz mi vadi daleko vice, proto to zatrzene mam. Dal jsem si porad nezvyk na tlacitka Zpet a Akce, ale to je spis muj problem. S tim krkolomnym ziskavani dat z GSAKu jsem se uz vicemene smiril. Ale jinak musim rict, ze jsem spokojeny, zejmena moznost stahnuti GPX napriklad nove kese je opravdu luxusni.
  • 0

#788 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2011 - 19:55

Na tlačítka Akce a Zpět jsem si taky chvíli zvykal. Je dobré mít v nastavení Detail keše=Akce, jinak to pro mě bylo dost zmatený. Teď už je to OK.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#789 vejvar

vejvar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2011 - 19:37

ta open trackmap se mi dost libi, ale mobac ji neumi, nevite nekdo jak ji dostat do pd ve vetsim kuse, nez primo pres pd?
  • 0

#790 nickie.twisp

nickie.twisp

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2011 - 20:14

maaaca napsal/a:
Pocketdrake pouzivam uz 3 mesice a to zejmena pro offline listingy (i kdyz par kesek uz jsem jen s nim taky nasel).
Nejvic me rozciluje, mam-li zatrhnute v nastaveni "Povolit stahovani dat...", tak mi to automaticky stahuji obrazky k listingu. Pokud to ale zaskrtle nemam, tak je zase neaktivni "Otevrit na webu" coz mi vadi daleko vice, proto to zatrzene mam.
Dal jsem si porad nezvyk na tlacitka Zpet a Akce, ale to je spis muj problem.
S tim krkolomnym ziskavani dat z GSAKu jsem se uz vicemene smiril.
Ale jinak musim rict, ze jsem spokojeny, zejmena moznost stahnuti GPX napriklad nove kese je opravdu luxusni.

No ta první věc mi vadí taky. Ale autor už na mojí žádost toto vyřešil (perfektně) při hledání keší podle adresy. Tam jde při vypnutém stahování dat jednorázově připojení povolit. třeba by to šlo podobně udělat i v tomto případě.
Z tou nabídkou Akce jsem taky bojoval dlouho, ale opravdu to řeší nastavení "Detail keše = Akce". Pak se to chová víceméně standardně podle zvyklostí (ale i ten výchozí způsob má něco do sebe).
  • 0
Samsung Galaxy Nexus, a:Drake, GeoGet

#791 BackorTeam

BackorTeam

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2011 - 21:03

Skvělý prográmek. Díky moc! Musím jen chválit, protože takovou multifunkční vychytávku jsem si vždycky přál. Mám jen jediný problém - používám mapové kachle z mapy.cz, ale nefungují mi překryvné mapy - když zaškrtnu "Turistické trasy", nezobrazí se mi podkladová mapa, ale jen overlay. Je to problém staršího oper.systému? Mám ještě WM2003SE.
  • 0

#792 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 09 březen 2011 - 21:41

Asi máš pravdu, dělá mi to na WM2003 to samé. Řešením je používat Cykloatlas, to je turistická mapa včetně turist. tras a cyklotras a je to všechno již v mapě bez dalších overlay kachlí.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#793 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2011 - 20:11

Zdravím. Nešla by do PD přidat jedna možnost zobrazování waypointů a to zobrazit pouze "Final waypointy"? Přiznám se, že nejsem moto-geocacher, takže jsou mi místa parkování zbytečné. Keší, kde je waypoint třeba strom je pomálu, takže tuto funkci také nevyužiji. Jediné co využívám pravidelně jsou mnou vytvořené final waypointy u mystery a multi-mystery geokeší. Díky za úvahu.
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#794 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2011 - 20:56

Zamyslím se nad tím, zapsáno do požadavků.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#795 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2011 - 13:30

Dobrý den, měl bych otázku zda jde nějakým způsobem odmazat všechny importované keše. Abych nemusel disablované kešky mazat ručně po jedné a nahrál si tam nově stažené věci bez těchto kešek.
  • 0

#796 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2011 - 14:10

Subi napsal/a:
Na tlačítka Akce a Zpět jsem si taky chvíli zvykal. Je dobré mít v nastavení Detail keše=Akce, jinak to pro mě bylo dost zmatený. Teď už je to OK.

Tohle je velmi cenná informace - díky :).

Výchozí nastavení je asi "Poslední použitá" a dost jsem se divil, když po nálezu keše a výběru jiné, jsem se ocitl hned v obrazovce "Nález" té druhé keše. Tak rychle zase nehledám :).
Navíc v té obrazovce "Nález" (stejně jako v některých dalších detalech keše) není poznat k jaké keši patří.

Nastavení Detail keše=Akce, ale neřeší všechny zmatky s Akce a Zpět. Vyžaduje velký cvik odhadnout, kam to Zpět vlastně povede. Pokud se spletu a opustím keš, tak se sice do ní rychle mohu vrátit, ale už se třeba nenaviguji na Final waypoint ale na výchozí souřadnice. Takže splést se nesmím. K tomu by pomohlo, kdyby místo nápisu Zpět bylo napsáno, kam se tímto tlačítkém dostanu, např.:
Hlavní menu
Akce keše
Mapa
Akce mapy
...
Nebo by se mohl, místo "Akce keše", psát rovnou název keše, čímž by se vyřešil problém, že tam skoro nikde není.
  • 0

#797 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2011 - 14:19

Tcha.cz napsal/a:
Dobrý den,

měl bych otázku zda jde nějakým způsobem odmazat všechny importované keše.
Abych nemusel disablované kešky mazat ručně po jedné a nahrál si tam nově stažené věci bez těchto kešek.

S tím se nepočítá a ani to není potřeba. Mazat kvůli úspoře místa je celkem zbytečné a pokud nechceš, aby se ti disablované a archivované nabízely, prostě je v nastavení filtru zakaž.
Na větší údržbu databáze je pak nejlepší použít GeoGet.
  • 0

#798 Tom Fuk

Tom Fuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2011 - 14:57

Ahoj, vše chodí bez problémů, jen bych měl pár dotazů / návrhů: 1. Bylo by možné, aby se keše polohově vyhledávali i podle waypointů ? Pokud dám vyhledat "nejbližší" ke své poloze, zajímají mi nejen nejbližší keše, ale i finálky a případně i stages multin, pokud jsou uvedené v souřadnicích. 2. Prstové zadávání textu / čísel je vynikacící. U číselné klávesnice bych se přimlouval dát na volnou klávesu dole uprostřed šipku pro posun doprava. Často se doplňují částečně platné souřadnice a bez této šipky se musí přepisovat. 3. Pokud dám navigovat na waypoint a přepnu se do mapy, nenašel jsem možnost jak se jednoduše vrátit k navigační šipce. Z menu mapy to nejde (nebo alespon jsem to nenašel), je nutné vyskočit z mapy do zákl. menu, vybrat keš (naštěstí je ve středu menu), vybrat waypoint a kliknout na navigovat. Nebylo by možné dát do menu mapy přímo položku navigovat (šipkou) na poslední bod?
  • 0

#799 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2011 - 15:15

Ja mam pro zmenu namet k tomu touch zadavani textu. Je to skvele, ze mohu editovat zvetseny text v horni casti obrazovky. Chrochtam blahem! Jen jsem trosku nestastny z te klavesnice, co se mi dole ukaze. Prijde mi, ze touch klavesnice, co mam primo v OS, je lepsi. (Uz treba proto, ze jsem zvykly na telefonni styl touch klavesnice) Ano, mohu si ji v tu chvili zobrazit, a ona se mi prekresli pres tu software klavesnici. Takze muj namet je, jestli by se ta software klavesnice nedala vypnout a nechat si v tu chvili rovnou zobrazovat tu systemovou klavesnici?
  • 0

#800 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2011 - 16:49

Tom Fuk napsal/a:
3. Pokud dám navigovat na waypoint a přepnu se do mapy, nenašel jsem možnost jak se jednoduše vrátit k navigační šipce. Z menu mapy to nejde (nebo alespon jsem to nenašel), je nutné vyskočit z mapy do zákl. menu, vybrat keš (naštěstí je ve středu menu), vybrat waypoint a kliknout na navigovat. Nebylo by možné dát do menu mapy přímo položku navigovat (šipkou) na poslední bod?

Zas tak strašné to není, jen nesmíš použít "Zpět", čímž ztratíš kontext keše (jak jsem psal o kus výše).
V menu Akce (mapy) je uprostřed aktuální keš a tam je Kompas.
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama