Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#801 Tom Fuk

Tom Fuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2011 - 18:31

mpistora napsal/a:
Zas tak strašné to není, jen nesmíš použít "Zpět", čímž ztratíš kontext keše (jak jsem psal o kus výše).
V menu Akce (mapy) je uprostřed aktuální keš a tam je Kompas.

Nepsal jsem, že to je strašné a nepsal jsem ani o Kompasu na základní souřadnice keše, ale na WAYPOINT keše (třeba finálku).
Teď je postup tento: Vyskočím z mapy do menu Akce, uprostřed je aktuální keš, kliknu na ni, znova Akce, uprostřed jsou Waypointy, kliknu na ně, kliknu na vybraný waypoint a kliknu na Kompas. Jde to, neříkám, že ne.
Urcite by ale bylo lepší, pokud by to šlo třeba takto: Vyskočím z mapy do menu Akce a tam např. místo Na cíl navigace by byl Kompas na poslední vybraný bod (ať už keš nebo waypoint). Na cíl navigace a Zrušit navigaci by - možná - mohlo obstarat jedno přepínací tlačítko (to ale nevím - co myslíš Luďku?).
  • 0

#802 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2011 - 22:56

To je opravdu obtížné řešit písemně, asi by to bylo lepší někde v hospodě :D.
Slovy "zas tak strašné to není", jsem chtěl vyjádřit, že popsaný postup

Tom Fuk napsal/a:vyskočit z mapy do zákl. menu, vybrat keš (naštěstí je ve středu menu), vybrat waypoint a kliknout na navigovat.

lze i v nynější verzi o dva kroky zjednodušit.
Pokud se nejde přes "zákl. menu", tak zůstane zachovaný výběr posledního waypointu a Kompas pokračuje v navigaci na něj. Což byl původní požadavek.
Tedy namísto:
Zpět - (zákl. menu, modré) Poslední keš - Waypointy - výběr waypointu - Kompas
stačí:
Akce - (menu mapy, zelené) Poslední keš - Kompas
  • 0

#803 lolo_cz

lolo_cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 12:41

Ahoj. je mozne aby pri povoleni zaznamu stop ukazovala mapa i uslou vzdalenost ? Dekuji.
  • 0

#804 cobra 11

cobra 11

cobra 11

• Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 16:45

HaLuMa napsal/a:
Ja mam pro zmenu namet k tomu touch zadavani textu. Je to skvele, ze mohu editovat zvetseny text v horni casti obrazovky. Chrochtam blahem!

Jen jsem trosku nestastny z te klavesnice, co se mi dole ukaze. Prijde mi, ze touch klavesnice, co mam primo v OS, je lepsi. (Uz treba proto, ze jsem zvykly na telefonni styl touch klavesnice) Ano, mohu si ji v tu chvili zobrazit, a ona se mi prekresli pres tu software klavesnici.

Takze muj namet je, jestli by se ta software klavesnice nedala vypnout a nechat si v tu chvili rovnou zobrazovat tu systemovou klavesnici?

K tomu bych se také připojil.Nešlo by to zadávání textu ještě přidat do hodin při logování.Čas si zapisuji po minutách,takže prozatím měním pomocí šipek.
  • 0

#805 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 16:50

lolo_cz napsal/a:
Ahoj. je mozne aby pri povoleni zaznamu stop ukazovala mapa i uslou vzdalenost ? Dekuji.

Máš to v menu GPS, záložka Výlet
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#806 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 16:52

HaLuMa napsal/a:
...Takze muj namet je, jestli by se ta software klavesnice nedala vypnout a nechat si v tu chvili rovnou zobrazovat tu systemovou klavesnici?

Pak ale ten "prstový" editor nepotřebuješ vůbec a můžeš ho s klidným srdcem vypnout, ne? Taková volba v nastavení je.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#807 lolo_cz

lolo_cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 20:45

lolo_cz napsal/a:

Moc dekuji za odpoved, mohl jsem si sam vsimnou. Vyzkousim zitra.
  • 0

#808 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 20:58

LudekV napsal/a:
Pak ale ten "prstový" editor nepotřebuješ vůbec a můžeš ho s klidným srdcem vypnout, ne? Taková volba v nastavení je.

To ne, prisel by tak o zoom na jedno pole.
Ono to krome usnadneni psani usnadnuje i cteni.
  • 0

#809 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2011 - 21:46

Presne tak, ten zoom toho textoveho pole je k nezaplaceni.
  • 0

#810 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 19:57

Dobrý den, chtěl jsem aby mi na mobilu hlásilo číslo nalezené aktuální počet nalezených keší. Vyexportoval jsem si všechny mnou logované keše naimportoval, ale číslo se nezměnilo. Je nějaká možnost udělat to aby prográmek toto akceptoval a číslo změnil? Díky za pomoc
  • 0

#811 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 20:04

Aby to nezdržovalo, je počet nálezů předpočítaný. Pokud ukazuje špatně, exportuj FieldNotes nebo nech nálezy přepočítat v okně pro záznam nálezu, tím se to srovná.
  • 0

#812 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2011 - 20:10

Děkuji za pomoc dal jsem exportoval jsem FieldNotes a hned jsou nálezy v pořádku. Myslel jsem si, že je to proto aby to nezdržovalo.
  • 0

#813 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 9:22

Včera, po několika předešlých letmých testech, jsem se rozhodl udělat rázný krok a začít PD používat primárně (místo GeoScouta, který mi funkčně plně vyhovoval, ale v poslední době autor moc nelepí problémy spojené s pravidelnýma změnama na GC.COM a taky už nefungují mapy z Cykloatlasu). Celkem se mi povedlo spřátelit se s ovládáním, ale hodně mi chybí: - možnost u vyluštěných mysterek (a případně i dalších druhů keší, které mají zadaný final waypoint) nechat na mapě zobrazovat jejich ikonu (zelený otazník, atd.) v místě finálního WP a ne na úvodních souřadnicích, kde u vyluštěných mysterek velký význam nemá a na mapě jen překáží, ztěžuje orientaci a plánování postupu odlovu jednotlivých keší - možnost nastavit filtr tak, aby mohl rozlišovat mezi vyluštěnýma a nevyluštěnýma mysterkama (ty nevyluštěné mě při lovu na mapě taky moc nezajímají, jen překážejí) - u GS jsem využíval třídění keší do kategorií, což by u PD asi šlo řešit přes tagy (kategorie, hodnota), ale z nějakého důvodu se mi tagy založené v PD nesynchronizují do GeoGetu. Opačně to přitom funguje. Když udělám synchronizaci tam a zpět, tagy, které jsem si založil v PD se mi tak ztratí. - bylo by fajn, kdyby se dalo filtrovat i tagy s možností "Nesmí mít tag s hodnotou" - určitě bych to využil pro ignore list s některýma keškama Je možné, že něco z toho nějak jde, jen mi to uniká, ale přes pročtení dokumentace ani další výzkum jsem na to nepřišel. Dalo by se s tím něco dělat? V případě úspěchu jsem připraven zapojit PayPal do akce ;-) Jinak díky za skvělý program, skoro ve všem dalším o kus překonává GeoScouta.
  • 0

#814 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 10:39

RenierX napsal/a:
- u GS jsem využíval třídění keší do kategorií, což by u PD asi šlo řešit přes tagy (kategorie, hodnota), ale z nějakého důvodu se mi tagy založené v PD nesynchronizují do GeoGetu. Opačně to přitom funguje. Když udělám synchronizaci tam a zpět, tagy, které jsem si založil v PD se mi tak ztratí.

To je divný, protože kdyby se tagy nesynchronizovaly, pak by nefungovalo ani generování FN z databáze GG.

Jediné co mě teď napadá je, že by PD při ručním uložení nového tagu neaktualizoval hodnotu dtupdate keše.
Když provádíš synchronizaci databáze z PD do GG a na konci v okně výsledků zaškrtneš zobrazit aktualizované v seznamu, pak se ti tyto keše (u kterých jsi v PD přidával tagy) zobrazí v seznamu?
  • 0

LG G3 + a:Drake

#815 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 10:46

Subi napsal/a:
Když provádíš synchronizaci databáze z PD do GG a na konci v okně výsledků zaškrtneš zobrazit aktualizované v seznamu, pak se ti tyto keše (u kterých jsi v PD přidával tagy) zobrazí v seznamu?

Nezobrazí
  • 0

#816 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2011 - 10:55

Máš pravdu, pouhá změna tagů neoznačí keš pro synchronizaci. Opravím to.
  • 0

#817 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2011 - 10:28

Vyšla nová verze 1.4.7 řešící několik menších problémů a požadavků.
  • 0

#818 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2011 - 22:10

Díky, zkoušel spočítat finálky pár dřívějších multin a jde to o poznání lépe (zvláště když už jsou indície v poznámce :D). Statusbar s názvem keše je dobrý, ale ještě bych uvítal, kdyby zde byla i informace o vybraném waypointu a o tom zda probíhá navigace. Stále mám pocit, že výběr waypointu stejně tak i výběr keše se ztrácí příliš snadno. Pro ostatní připojuji pár chytáků (aneb co mi trvalo dlouho, než jsem pochopil): Maximální zoom map lze zvýšit v map-config.xml. Tlačítko v pravém dolním rohu mapy není "Posun mapy na aktuální pozici" (jako v mapách Google), ale přepínač nastavení "Pohyblivá mapa" (mapa sleduje aktuální GPS pozici). Všechny obrazovky v detailu keše považuje PocketDrake na stejné úrovni a to i ty s menu akcí keše. Z menu keše se tak přejde jen "Vedle" a "Zpět" tedy není návrat do menu keše, ale odchod z detailu keše (do hlavního menu či seznamu, příp. do mapy). Zkrátka, dokud to jde, je potřeba používat "Akce", a teprve když už to jinak nejde, tak "Zpět".
  • 0

#819 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2011 - 19:03

mpistora napsal/a:
Maximální zoom map lze zvýšit v map-config.xml.

Však to je v popisu zdrojů map ;)

Tlačítko v pravém dolním rohu mapy není "Posun mapy na aktuální pozici" (jako v mapách Google), ale přepínač nastavení "Pohyblivá mapa" (mapa sleduje aktuální GPS pozici).

Nějak mi uniká, v čem je, kromě názvu, rozdíl. Přece když zapnu pohyblivou mapu, posune se na aktuální pozici.

Všechny obrazovky v detailu keše považuje PocketDrake na stejné úrovni a to i ty s menu akcí keše. Z menu keše se tak přejde jen "Vedle" a "Zpět" tedy není návrat do menu keše, ale odchod z detailu keše (do hlavního menu či seznamu, příp. do mapy). Zkrátka, dokud to jde, je potřeba používat "Akce", a teprve když už to jinak nejde, tak "Zpět".

Asi tak, dřív to bylo jinak, ale lidi to mátlo.
  • 0

#820 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2011 - 20:56

LudekV napsal/a:

mpistora napsal/a:
Maximální zoom map lze zvýšit v map-config.xml.

Však to je v popisu zdrojů map ;)

Jen mi trvalo dost dlouho, než jsem to tam vyšťoural. Mapy jsem zatím moc neřešil, fungují výborně. Jen jsem se divil, proč nemůžu přizoomovat tak detailně jako jsem zvyklý na stejných mapách na webu. Pro určení přesné pozice bodu se to velmi hodí.
Mohlo by se to zmínit i v základním popisu http://www.pocketdra...p?id=popis#mapa

Stejně jako i následující prvek.

Nějak mi uniká, v čem je, kromě názvu, rozdíl. Přece když zapnu pohyblivou mapu, posune se na aktuální pozici.

No rozdíl je v tom takový, jaký je rozdíl mezi tlačítkem a přepínačem :).
Proměnlivého středu toho prvku v mapě jsem si nevšiml a pořád jsem se divil, kdo mi v nastavení vypíná "Pohyblivá mapa".
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama