PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA
Publikováno 28 březen 2011 - 22:19
Publikováno 29 březen 2011 - 6:10
mpistora napsal/a:
K čemu je nastavení "Obnovování výběru keší"? Čekal jsem, že když třeba nastavím 30 s a dám filtr na 8 nejbližších keší, tak se mi za jízdy budou průběžně zobrazovat aktuálně nejbližší keše. Ale žádnou změnu seznamu jsem nezpozoroval.
Přesně k tomu, ale musíš mít filtr nastavený s omezením vzdálenosti a referenční bod GPS
Čím může být, že mám nabídku map v Typ mapy v nastavení Mapa zdvojený? Mám tam 9 položek a za nimi stejných 9.
Máš tam 2x soubor map-config.xml, nejspíš jednou z instalace u programu a podruhé sis ho ručně nakopíroval do datové složky.
Proč trvá Uložit v nálezu keše tak dlouho? Přitom poznámka ke keši se ukládá hned (a sama).
Ukládá se to jinam a složitěji. Poznámka je přímo v tabulce keše, nález v atributech.
Proč mi nejde PocketDrake minimalizovat jako jiné aplikace? Je to nějaký záměr? Už jsem se naučil potřebné aplikace pouštět přes Start, ale Today obrazovka je příhodnější.
Za to může ne zcela vhodný design aplikace na začátku, není síla to předělat. Někde minimalizace funguje, někde ne.
PS: přibrzdi, prosím, v chrlení nápadů, sotva je stíhám číst
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 29 březen 2011 - 9:17
Publikováno 29 březen 2011 - 20:09
Publikováno 29 březen 2011 - 20:54
Toho jsem se obával, dám to volitelně do nastavenígeoborg napsal/a:
Trohu jsem testoval poslední verzi PD pro WM 2003 a zjistil jsem, že na PDA HP5550 dělá neplechu to ,že program běží i při vypnutém pda...
Tohle je divné, v této části se PD už dlouho neměnil. Bohužel to asi nedokážu nasimulovat, takže se to budě špatně řešit.Dál při zadání vyhledat keše se mi zobrazí přes základní nabídku jen jeden nebo dva řádky s keškama...
To byl první nápad, jenže pak bude málo místa na název keše a vzdálenost a ty jsou podle mě potřebnějšíJinak oceňuju ikonu baterie, jen bych měl prosbu, abbys ji někdy příště udělal hodně větší, a naležato...
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Publikováno 30 březen 2011 - 5:40
LudekV napsal/a:
Toho jsem se obával, dám to volitelně do nastavenígeoborg napsal/a:
Trohu jsem testoval poslední verzi PD pro WM 2003 a zjistil jsem, že na PDA HP5550 dělá neplechu to ,že program běží i při vypnutém pda...
škoda, to byla vynikající funkce, nešlo by to nějak zachránit, třeba přidat zámek tlačítek do programu?
Tohle je divné, v této části se PD už dlouho neměnil. Bohužel to asi nedokážu nasimulovat, takže se to budě špatně řešit.Dál při zadání vyhledat keše se mi zobrazí přes základní nabídku jen jeden nebo dva řádky s keškama...
nemůže jít jen o chybu vykresování grafiky z důvodu momentální náročnosti na paměť? pda má 124MB RAM.
To byl první nápad, jenže pak bude málo místa na název keše a vzdálenost a ty jsou podle mě potřebnějšíJinak oceňuju ikonu baterie, jen bych měl prosbu, abbys ji někdy příště udělal hodně větší, a naležato...
pak bych měl nápad. kdysi jsem narazil na prográmek ...tuším batti, nebo tak nějak. ten vytvořil proužek volitelně široký po celé šířce displaye, a z něj baterie ubývala. Myslím, že tři mm z displaye každej rád objetuje, aby věděl kolik času na kešku mu ještě zbejvá
Publikováno 30 březen 2011 - 6:53
tak použij batti a máš to systémově nejen pro PD Používám ho už dlouho, nemusí to být ani 3mm ale stačí i 3 pixely které navíc částečně překrývají horní lištu, takže o žádné místo nepřijdeš.geoborg napsal/a:
pak bych měl nápad. kdysi jsem narazil na prográmek ...tuším batti, nebo tak nějak. ten vytvořil proužek volitelně široký po celé šířce displaye, a z něj baterie ubývala. Myslím, že tři mm z displaye každej rád objetuje, aby věděl kolik času na kešku mu ještě zbejvá
Publikováno 30 březen 2011 - 17:42
LG G3 + a:Drake
Publikováno 31 březen 2011 - 14:57
GG mám nainstalovaný v režimu Externího disku a synchronizace PDA se dělá vždycky, když se PDA strčí do kolébky, takže tohle bych snad měl mít splněno... Kde tedy vezmu "soubory konfigurace PD" abych je mohl nakopírovat do složky se skripty - což se mi ta věta asi snaží sdělit? :-)
Díky předem!
Publikováno 31 březen 2011 - 15:19
Já jen chci upozornit, že se to nejspíš týká pluginu PocketDrakeSync, který má samostatné vlákno
http://www.geocachin...thread_id=15753
a kde je situace lepší - je tam jen 9 stranek .
Já bych si jenom tipnul, že to nijak nesouvisí s režimem instalace GG, ale s režimem připojení PDA k PC, což se volí přepínačem Režim připojení vlevo ve velkodialogu PocketDrakeSync.
Publikováno 31 březen 2011 - 15:32
mpistora napsal/a:
Tady Ti asi někdo, kdo ví, odpoví.
Já jen chci upozornit, že se to nejspíš týká pluginu PocketDrakeSync, který má samostatné vlákno
http://www.geocachin...thread_id=15753
a kde je situace lepší - je tam jen 9 stranek .
Já bych si jenom tipnul, že to nijak nesouvisí s režimem instalace GG, ale s režimem připojení PDA k PC, což se volí přepínačem Režim připojení vlevo ve velkodialogu PocketDrakeSync.
Děkuji, skutečně se to týká pluginu, omlouvám se a přesunuji se tam. Velkodialog nemám šanci spatřit, plugin mě k němu nepustí - ale o tom tam.
Publikováno 31 březen 2011 - 21:57
Aha, zkoušel jsem omezovat jen počet. Už to funguje.LudekV napsal/a:
Přesně k tomu, ale musíš mít filtr nastavený s omezením vzdálenosti a referenční bod GPS
To jsem nedělal. Ale nastavil jsem datovou složku stejnou jako programovou, a PD pak 2x načetl tentýž map-config.xml.Máš tam 2x soubor map-config.xml, nejspíš jednou z instalace u programu a podruhé sis ho ručně nakopíroval do datové složky.
Provedl jsem reformu, snad úspěšnou, a už je to OK.
Už jsem snad zapsal všechno co jsem chtěl. Mám sice ještě pár drobností v zásobě, ale ty jsem zcenzuroval (uvolnil jsem jen smajlíkovou klávesnici ).PS: přibrzdi, prosím, v chrlení nápadů, sotva je stíhám číst
Funguje to výborně a navíc se opět potvrdilo, že člověk je nejpřizpůsobivější komponenta celého systému (jen to někdy chvíli trvá).
Takže za březen 2011 máme nejvíce nálezů a speciálně multin - a to díky PD .
Mám tu ale ještě jeden nový námět, který jsem nejdřív chtěl hodit na PocketDrakeSync, ale nevím zda má šanci to ovlivnit:
Dobrá zpráva je, že řešitel PD zvládá proměnné s názvy jako B951 nebo Citybus a vzorce typu:
Ta pěkná keš GC16AWC je mystery, takže bylo potřeba 1. stage vyřešit už doma a hodilo se proměnné i vzorce nachystat už v GG.N 50° 07.(B732-B961+Citelis)(Citybus+C734-E91-B931+B951)(B741+C734)
E 014° 23.(B961-B741)(C734+Citelis-B741)(C734+Citybus)
Narozdíl od proměnných, které PDS do GG synchronizuje do velkého pole Poznámka v "Změnit bod", tak vzorce z poznámky waypointu se synchronizují s jednořádkovým polem Cmt. v "Změnit waipoint".
To pole má navíc nevýhodu, že sice CRLF umí zobrazit jako dva obdélníčky, ale nejde to tam nijak zadat, ani kopírováním. Takže nelze předem nachystat vzorec v potřebném formátu:
Takže námět spočívá v tom, zda by nebylo možné synchronizovat poznámky waypointu PD s velkým polem Poznámka v "Změnit waipoint" GG. Aby to nebyla příliš nekompatibilní změna, šlo by to udělat třeba tak, že při přenosu GG -> PD by se sloučily obě poznámky do jedné (ale předpokládalo by se, že je většinou vyplněná jen jedna).<?
N 50° 07.(B732-B961+Citelis)(Citybus+C734-E91-B931+B951)(B741+C734)
?>
Publikováno 01 duben 2011 - 6:21
mpistora napsal/a:
... bylo potřeba 1. stage vyřešit už doma a hodilo se proměnné i vzorce nachystat už v GG.
Narozdíl od proměnných, které PDS do GG synchronizuje do velkého pole Poznámka v "Změnit bod", tak vzorce z poznámky waypointu se synchronizují s jednořádkovým polem Cmt. v "Změnit waipoint".
To pole má navíc nevýhodu, že sice CRLF umí zobrazit jako dva obdélníčky, ale nejde to tam nijak zadat, ani kopírováním. Takže nelze předem nachystat vzorec v potřebném formátu:
Takže námět spočívá v tom, zda by nebylo možné synchronizovat poznámky waypointu PD s velkým polem Poznámka v "Změnit waipoint" GG. Aby to nebyla příliš nekompatibilní změna, šlo by to udělat třeba tak, že při přenosu GG -> PD by se sloučily obě poznámky do jedné (ale předpokládalo by se, že je většinou vyplněná jen jedna).<?
N 50° 07.(B732-B961+Citelis)(Citybus+C734-E91-B931+B951)(B741+C734)
?>
Můžeš klidně chystat v GG vzorec do poznámky, kde řádkování funguje správně a do PD se to dostane korektně. Bohužel při zpětné synchronizaci se to zobrazuje v poli Cmt. To zkusím prověřit kde je zakopaný pes.
Publikováno 01 duben 2011 - 6:31
Publikováno 01 duben 2011 - 6:41
Publikováno 01 duben 2011 - 7:48
Publikováno 01 duben 2011 - 8:04
Publikováno 01 duben 2011 - 8:15
Publikováno 01 duben 2011 - 9:17
Publikováno 01 duben 2011 - 9:20
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů