Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#821 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2011 - 22:19

Mám několik dalších nejasností/dotazů: K čemu je nastavení "Obnovování výběru keší"? Čekal jsem, že když třeba nastavím 30 s a dám filtr na 8 nejbližších keší, tak se mi za jízdy budou průběžně zobrazovat aktuálně nejbližší keše. Ale žádnou změnu seznamu jsem nezpozoroval. Čím může být, že mám nabídku map v Typ mapy v nastavení Mapa zdvojený? Mám tam 9 položek a za nimi stejných 9. Proč trvá Uložit v nálezu keše tak dlouho? Přitom poznámka ke keši se ukládá hned (a sama). Proč mi nejde PocketDrake minimalizovat jako jiné aplikace? Je to nějaký záměr? Už jsem se naučil potřebné aplikace pouštět přes Start, ale Today obrazovka je příhodnější.
  • 0

#822 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2011 - 6:10

mpistora napsal/a:
K čemu je nastavení "Obnovování výběru keší"? Čekal jsem, že když třeba nastavím 30 s a dám filtr na 8 nejbližších keší, tak se mi za jízdy budou průběžně zobrazovat aktuálně nejbližší keše. Ale žádnou změnu seznamu jsem nezpozoroval.

Přesně k tomu, ale musíš mít filtr nastavený s omezením vzdálenosti a referenční bod GPS

Čím může být, že mám nabídku map v Typ mapy v nastavení Mapa zdvojený? Mám tam 9 položek a za nimi stejných 9.

Máš tam 2x soubor map-config.xml, nejspíš jednou z instalace u programu a podruhé sis ho ručně nakopíroval do datové složky.

Proč trvá Uložit v nálezu keše tak dlouho? Přitom poznámka ke keši se ukládá hned (a sama).

Ukládá se to jinam a složitěji. Poznámka je přímo v tabulce keše, nález v atributech.

Proč mi nejde PocketDrake minimalizovat jako jiné aplikace? Je to nějaký záměr? Už jsem se naučil potřebné aplikace pouštět přes Start, ale Today obrazovka je příhodnější.

Za to může ne zcela vhodný design aplikace na začátku, není síla to předělat. Někde minimalizace funguje, někde ne.

PS: přibrzdi, prosím, v chrlení nápadů, sotva je stíhám číst ;)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#823 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2011 - 9:17

Narazil jsem na nepříjemnou věc se kterou nevím jestli něco jde dělat. Když se z nějakého důvodu nepodaří stáhnout dílek mapy (vypadne připojení, nefunguje mapový server, špatně nakonfigurovaný xml...) tak musím čekat na jakýsi timeout (minuta?) i když už třeba ten požadavek není aktuální (přepnu na jinou mapu, vylezu do menu...) Dokud ten požadavek nevytimeoutuje (to je ale slovo :), nefunguje žádné další stahování a dokonce nejde PD ani ukončit. Nešlo by po výlezu z mapy takové požadavky prostě zahodit a nečekat na odpověď?
  • 0

#824 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2011 - 20:09

Trohu jsem testoval poslední verzi PD pro WM 2003 a zjistil jsem, že na PDA HP5550 dělá neplechu to ,že program běží i při vypnutém pda. Jednak se pda začne zapínat náhodným stiskem tlačítek aplikací, které mám jinak v nastavení pda zamčené, a ani po ukončení pd se nerozpojí spojení mezi pda a bt gps. Musím dát softreset. Dál při zadání vyhledat keše se mi zobrazí přes základní nabídku jen jeden nebo dva řádky s keškama. Ostatní se zobrazí, až posunu rolovací lištu dolů. Tohle dělalo u prvních verzí, pak to fungovalo dobře až zase poslední dvě verze zlobí Jinak oceňuju ikonu baterie, jen bych měl prosbu, abbys ji někdy příště udělal hodně větší, a naležato. Za slunečného dne takřka není vidět kolik energie zbývá. No a nakonec ještě problém s mapama. Klasické geokuk kachle se zobrazují dobře, ale zkonvertované databáze se nenačtou. :P ............tak a jobovky jsou všechny, ted už zbývá jen poděkovat. Ve spojení s geo getem a geokukem je nepřekonatelný, Chtělo by to ty programy spojit tak, aby si člověk vytvořil spolu se skripty svou vlastní instalaci, kterou by jedním kliknutím nainstaloval na jakýkoli počítač. Po formátu disku mi trvá hodiny, než to zas posbírám, a dám do kupy, ale to je spíš ndo jiného vlákna, tak se omlouvám za trochu snění.
  • 0

#825 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2011 - 20:54

geoborg napsal/a:
Trohu jsem testoval poslední verzi PD pro WM 2003 a zjistil jsem, že na PDA HP5550 dělá neplechu to ,že program běží i při vypnutém pda...

Toho jsem se obával, dám to volitelně do nastavení

Dál při zadání vyhledat keše se mi zobrazí přes základní nabídku jen jeden nebo dva řádky s keškama...

Tohle je divné, v této části se PD už dlouho neměnil. Bohužel to asi nedokážu nasimulovat, takže se to budě špatně řešit.

Jinak oceňuju ikonu baterie, jen bych měl prosbu, abbys ji někdy příště udělal hodně větší, a naležato...

To byl první nápad, jenže pak bude málo místa na název keše a vzdálenost a ty jsou podle mě potřebnější
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#826 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2011 - 5:40

LudekV napsal/a:

geoborg napsal/a:
Trohu jsem testoval poslední verzi PD pro WM 2003 a zjistil jsem, že na PDA HP5550 dělá neplechu to ,že program běží i při vypnutém pda...

Toho jsem se obával, dám to volitelně do nastavení

škoda, to byla vynikající funkce, nešlo by to nějak zachránit, třeba přidat zámek tlačítek do programu?

Dál při zadání vyhledat keše se mi zobrazí přes základní nabídku jen jeden nebo dva řádky s keškama...

Tohle je divné, v této části se PD už dlouho neměnil. Bohužel to asi nedokážu nasimulovat, takže se to budě špatně řešit.

nemůže jít jen o chybu vykresování grafiky z důvodu momentální náročnosti na paměť? pda má 124MB RAM.

Jinak oceňuju ikonu baterie, jen bych měl prosbu, abbys ji někdy příště udělal hodně větší, a naležato...

To byl první nápad, jenže pak bude málo místa na název keše a vzdálenost a ty jsou podle mě potřebnější

pak bych měl nápad. kdysi jsem narazil na prográmek ...tuším batti, nebo tak nějak. ten vytvořil proužek volitelně široký po celé šířce displaye, a z něj baterie ubývala. Myslím, že tři mm z displaye každej rád objetuje, aby věděl kolik času na kešku mu ještě zbejvá :)
  • 0

#827 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2011 - 6:53

geoborg napsal/a:
pak bych měl nápad. kdysi jsem narazil na prográmek ...tuším batti, nebo tak nějak. ten vytvořil proužek volitelně široký po celé šířce displaye, a z něj baterie ubývala. Myslím, že tři mm z displaye každej rád objetuje, aby věděl kolik času na kešku mu ještě zbejvá :)

tak použij batti a máš to systémově nejen pro PD :) Používám ho už dlouho, nemusí to být ani 3mm ale stačí i 3 pixely které navíc částečně překrývají horní lištu, takže o žádné místo nepřijdeš.
  • 0

#828 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2011 - 17:42

Používám to (sice jiný prográmek, ale se stejnou funkcí) u PPC2003 taky a je to super. O žádné místo se nepřijde a je to zřetelně vidět. U WM6.5 už je ikonka baterie v liště standardně. Čili na téma napájení bych Luďka nezatěžoval, o to se bez problémů může postarat systém. To samé platí o správě napájení, tedy vypínání, zhášení displeje atp. K tomu zase bezvadně slouží aplikace AEButtons.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#829 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 14:57

Bohužel tohle fórum má 40 stran, takže není v lidských silách najít odpověď - i když tu možná je. Co prosím znamená na webu uvedené "V režimu Offline nebo režimu Externího disku musíte mít předem načtené a uložené soubory konfigurace PD v adresáři skriptu Data. Tedy alespoň jednou provést synchronizaci v režimu ActiveSync."

GG mám nainstalovaný v režimu Externího disku a synchronizace PDA se dělá vždycky, když se PDA strčí do kolébky, takže tohle bych snad měl mít splněno... Kde tedy vezmu "soubory konfigurace PD" abych je mohl nakopírovat do složky se skripty - což se mi ta věta asi snaží sdělit? :-)

Díky předem!
  • 0

#830 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 15:19

Tady Ti asi někdo, kdo ví, odpoví.
Já jen chci upozornit, že se to nejspíš týká pluginu PocketDrakeSync, který má samostatné vlákno
http://www.geocachin...thread_id=15753
a kde je situace lepší - je tam jen 9 stranek :).

Já bych si jenom tipnul, že to nijak nesouvisí s režimem instalace GG, ale s režimem připojení PDA k PC, což se volí přepínačem Režim připojení vlevo ve velkodialogu PocketDrakeSync.
  • 0

#831 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 15:32

mpistora napsal/a:
Tady Ti asi někdo, kdo ví, odpoví.
Já jen chci upozornit, že se to nejspíš týká pluginu PocketDrakeSync, který má samostatné vlákno
http://www.geocachin...thread_id=15753
a kde je situace lepší - je tam jen 9 stranek :).

Já bych si jenom tipnul, že to nijak nesouvisí s režimem instalace GG, ale s režimem připojení PDA k PC, což se volí přepínačem Režim připojení vlevo ve velkodialogu PocketDrakeSync.

Děkuji, skutečně se to týká pluginu, omlouvám se a přesunuji se tam. Velkodialog nemám šanci spatřit, plugin mě k němu nepustí - ale o tom tam.
  • 0

#832 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 31 March 2011 - 21:57

LudekV napsal/a:
Přesně k tomu, ale musíš mít filtr nastavený s omezením vzdálenosti a referenční bod GPS

Aha, zkoušel jsem omezovat jen počet. Už to funguje.

Máš tam 2x soubor map-config.xml, nejspíš jednou z instalace u programu a podruhé sis ho ručně nakopíroval do datové složky.

To jsem nedělal. Ale nastavil jsem datovou složku stejnou jako programovou, a PD pak 2x načetl tentýž map-config.xml.
Provedl jsem reformu, snad úspěšnou, a už je to OK.

PS: přibrzdi, prosím, v chrlení nápadů, sotva je stíhám číst ;)

Už jsem snad zapsal všechno co jsem chtěl. Mám sice ještě pár drobností v zásobě, ale ty jsem zcenzuroval (uvolnil jsem jen smajlíkovou klávesnici ;)).

Funguje to výborně a navíc se opět potvrdilo, že člověk je nejpřizpůsobivější komponenta celého systému (jen to někdy chvíli trvá).
Takže za březen 2011 máme nejvíce nálezů a speciálně multin - a to díky PD B).

Mám tu ale ještě jeden nový námět, který jsem nejdřív chtěl hodit na PocketDrakeSync, ale nevím zda má šanci to ovlivnit:
Dobrá zpráva je, že řešitel PD zvládá proměnné s názvy jako B951 nebo Citybus :o a vzorce typu:

N 50° 07.(B732-B961+Citelis)(Citybus+C734-E91-B931+B951)(B741+C734)
E 014° 23.(B961-B741)(C734+Citelis-B741)(C734+Citybus)

Ta pěkná keš GC16AWC je mystery, takže bylo potřeba 1. stage vyřešit už doma a hodilo se proměnné i vzorce nachystat už v GG.
Narozdíl od proměnných, které PDS do GG synchronizuje do velkého pole Poznámka v "Změnit bod", tak vzorce z poznámky waypointu se synchronizují s jednořádkovým polem Cmt. v "Změnit waipoint".
To pole má navíc nevýhodu, že sice CRLF umí zobrazit jako dva obdélníčky, ale nejde to tam nijak zadat, ani kopírováním. Takže nelze předem nachystat vzorec v potřebném formátu:

<?
?>

Takže námět spočívá v tom, zda by nebylo možné synchronizovat poznámky waypointu PD s velkým polem Poznámka v "Změnit waipoint" GG. Aby to nebyla příliš nekompatibilní změna, šlo by to udělat třeba tak, že při přenosu GG -> PD by se sloučily obě poznámky do jedné (ale předpokládalo by se, že je většinou vyplněná jen jedna).
  • 0

#833 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 6:21

mpistora napsal/a:
... bylo potřeba 1. stage vyřešit už doma a hodilo se proměnné i vzorce nachystat už v GG.
Narozdíl od proměnných, které PDS do GG synchronizuje do velkého pole Poznámka v "Změnit bod", tak vzorce z poznámky waypointu se synchronizují s jednořádkovým polem Cmt. v "Změnit waipoint".
To pole má navíc nevýhodu, že sice CRLF umí zobrazit jako dva obdélníčky, ale nejde to tam nijak zadat, ani kopírováním. Takže nelze předem nachystat vzorec v potřebném formátu:

<?
?>

Takže námět spočívá v tom, zda by nebylo možné synchronizovat poznámky waypointu PD s velkým polem Poznámka v "Změnit waipoint" GG. Aby to nebyla příliš nekompatibilní změna, šlo by to udělat třeba tak, že při přenosu GG -> PD by se sloučily obě poznámky do jedné (ale předpokládalo by se, že je většinou vyplněná jen jedna).

Můžeš klidně chystat v GG vzorec do poznámky, kde řádkování funguje správně a do PD se to dostane korektně. Bohužel při zpětné synchronizaci se to zobrazuje v poli Cmt. To zkusím prověřit kde je zakopaný pes.
  • 0

#834 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 6:31

Vzorec napsaný do poznámky se v PD neukáže, nemá kde. Vzorce jsou skutečně v poli Cmt, protože pole Poznámka z waypointu v PD vůbec nepoužívám. Je to dané historicky postupným vývojem, při přidání řešitele vzorců se mi už nechtělo do PD přidávat další pole (hlavně kvůli místu na displeji). Tož asi tak. Jestli se někdy budu nudit, možná to upravím. Drobná finta: místo odřádkování napiš na příslušné pozici svislítko |
  • 0

#835 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 6:41

Tak to jsem blázen (což by nebylo nic divnýho), ale já si takhle vzorce nedávno v GG připravoval. A teď jsem zrovna kouknul do jiný keše, kterou jsem připravil v PD, tak proto jsem to pomotal. To bych byl pak v terénu docela překvapenej, čili díky za upozornění, musím to všechno předělat. To by si opravdu zasloužilo do PD to pole přidat i za cenu zmenšení pole stávající Poznámky (Cmt). Příprava vzorců v GG je docela praktická a psát to do Cmt. je docela nešikovný.
  • 0

#836 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 7:48

jestli by nestalo za to zkusit presvedcit HaLuMu aby zvetsil to policko pro cmt v GG. Tam je mista dost ;)
  • 0

#837 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 8:04

Bavite se o waypointech? Pak tam policko CMT je urceno pro poznamku, kterou zadal autor kese, co se importuje z PocketQuery nebo webu. Zatimco ta poznamka je urcena na komentar uzivatele.
  • 0

#838 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 8:15

Jo, bavíme se o tom. Význam polí chápu stejně. Vzorce by bylo by lepší mít v poznámce (ne v Cmt) a zobrazovat obě pole v PD, ale zatím to tak není, viz můj předchozí příspěvek.
  • 0

#839 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 9:17

Tak jsem byl línej ty připravený vzorce přepisovat z Poznámky do Cmt a udělal jsem to jako funkci do PDS. Čili s novým PDS (za chvilku ho pustím) se převod vzorců z Poznámky do Cmt provádí sám. Je na to zatržítko v Upřesnit u PC=>PDA. Čili je možné vesele vzorce připravovat v GG i v Poznámce. Převod by měl být trochu inteligentní, tedy z Poznámky vycucne pouze vzorec a do Cmt ho přidá nakonec, pokud by tam už něco bylo. Pokud v Cmt už vzorec bude, pak se vymaže a přidá se nový. Snad to takto bude jako provizorní řešení stačit.
  • 0

#840 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 01 April 2011 - 9:20

Tomu říkám pozitivní lenost :)
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama