Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#841 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 10:41

LudekV napsal/a:

Tcha.cz napsal/a:
Dobrý den,

měl bych otázku zda jde nějakým způsobem odmazat všechny importované keše.
Abych nemusel disablované kešky mazat ručně po jedné a nahrál si tam nově stažené věci bez těchto kešek.

S tím se nepočítá a ani to není potřeba. Mazat kvůli úspoře místa je celkem zbytečné a pokud nechceš, aby se ti disablované a archivované nabízely, prostě je v nastavení filtru zakaž.
Na větší údržbu databáze je pak nejlepší použít GeoGet.

Právě proto jsem se ptalů chtěl jsem si v Geogetu udělat novou verzi a všechno původní smazat z mobilu. Asi by stačilo vědět jak se jmenuje soubor s databází a kde se nalézá. Následně jej smazat.
  • 0

#842 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 10:48

Umístění databáze včetně názvu máš v nastavení PD hned na první záložce Obecné.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#843 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 11:44

Subi napsal/a:
Umístění databáze včetně názvu máš v nastavení PD hned na první záložce Obecné.

Mohu ten soubor beztrestně smazat a nebo toto udělat nemohu?
  • 0

#844 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 11:47

Můžeš, pokud ti nevadí, že ztratíš celou databázi keší.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#845 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 11:54

Vyexportoval jsem si celou databázi do souboru v mobilu. Tuto databázi jsem si upravil a chci odmazat i wayponty u věcí co jsem již nalezl. Nahraji nové keše odmažu off keše ... Nakonec naimportuji nový soubor se všemi kešemi a o nic bych neměl přijít pokud to nepokazím.
  • 0

#846 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 12:29

Při exportu všech keší jsem došel k nemožnosti exportovat vše co je v mobilu. Na export funguje filtr který má nastavenou maximální položku 999. takže jsem přišel o nějaké tradičky co pak stáhnu. Mohlo by být v nějaké upravě toto jednorázově posunout na větší množství nalezených?
  • 0

#847 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 12:34

Proč nepoužiješ GeoGet? Na PC se ti bude pracovat mnohem příjemněji a mnohem rychleji než přímo na PDA. Právě akce toho typu, co popisuješ, byly jednou z motivací pro vznik PD a zejména pro použití shodné databáze, jako má GG.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#848 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 12:44

Mám na PC geoget ale protože celkem jezdím po ČR tak mám v mobilu moc věcí. (Protože teď jednou jedu do HK a tak tam nahraju kešky tam ... pak tam nejezdím ale kešky v mobilu mám pořád.) Toto chci dostat do PC vyčistit v geogetu a naimportovat do mobilu. Tedy zatím po těch 999 exportuji dle typů keší co je v mobilu. Pak to v PC spojím a zkusím to nějak vyčistit. Třeba do Brna pojedu nejdříve za několik měsíců tak proč to tam teď skladovat.
  • 0

#849 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 12:49

Tcha.cz napsal/a:
Mám na PC geoget ale protože celkem jezdím po ČR tak mám v mobilu moc věcí. (Protože teď jednou jedu do HK a tak tam nahraju kešky tam ... pak tam nejezdím ale kešky v mobilu mám pořád.)
Toto chci dostat do PC vyčistit v geogetu a naimportovat do mobilu.
Tedy zatím po těch 999 exportuji dle typů keší co je v mobilu. Pak to v PC spojím a zkusím to nějak vyčistit. Třeba do Brna pojedu nejdříve za několik měsíců tak proč to tam teď skladovat.

nic neexportuj, nahraj do pocitace CELOU databazi, uprav co potrebujes v geogetu a databazi nakopiruj zpatky

btw ono nejake promazavani nema valny smysl, pd si bez problemu poradi s databazi cele cr bez valneho vlivu na rychlost, takze ono skladovani nicemu nevadi
  • 0

#850 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 12:53

BTW kdyz jsme u toho exportu, nevim proc, ale export i import GPX mi trva extremne dlouho, prumerne minutu na jednu kes. Totez pri aktualizaci listingu z webu, listing i gpx stahne hned, ale pak vecnost trva import. PD mam nainstaleny na karte, ale ostatni operace bezi normalne, takze v te by byt problem nemel.
  • 0

#851 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 12:53

Parkis napsal/a:

Tcha.cz napsal/a:
Mám na PC geoget ale protože celkem jezdím po ČR tak mám v mobilu moc věcí. (Protože teď jednou jedu do HK a tak tam nahraju kešky tam ... pak tam nejezdím ale kešky v mobilu mám pořád.)
Toto chci dostat do PC vyčistit v geogetu a naimportovat do mobilu.
Tedy zatím po těch 999 exportuji dle typů keší co je v mobilu. Pak to v PC spojím a zkusím to nějak vyčistit. Třeba do Brna pojedu nejdříve za několik měsíců tak proč to tam teď skladovat.

nic neexportuj, nahraj do pocitace CELOU databazi, uprav co potrebujes v geogetu a databazi nakopiruj zpatky

btw ono nejake promazavani nema valny smysl, pd si bez problemu poradi s databazi cele cr bez valneho vlivu na rychlost, takze ono skladovani nicemu nevadi

Zkoušel jsem okopírovat databázi z mobilu ale neotevřel jsem ji geogetem proto tu vymyšlím jak na to.
Jak to udělat aby to bylo jednoduché?
  • 0

#852 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 13:05

http://geoget.ararat...pocketdrakesync

Přečti si dokumentaci :)
  • 0

#853 Tcha.cz

Tcha.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2011 - 14:31

LudekV napsal/a:
http://geoget.ararat...pocketdrakesync

Přečti si dokumentaci :)

Díky za pomoc toto jde velmi jednoduše.
Někde se mi při importu do mobilu dělá u každé keše něco M11 copak to je za souřadnice?
  • 0

#854 lolo_cz

lolo_cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2011 - 20:34

Ahoj, je prosim mozne rozdelit v PocketDrake vyber databaze mapy-cz treba na mapy-cz1, mapy-cz2 z duvodu nepodpory souboru fat32 vetsiho nez 4GB Nebo samozrejme vytvorit databaze nejakym zpusbem aby to mohlo fungovat aniz by se musel v PDA prepisovat soubor mapy_cz?
  • 0

#855 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2011 - 20:45

Ano
http://pocketdrake.cz/doku.php?id=mapy
  • 0

#856 nickie.twisp

nickie.twisp

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2011 - 20:57

Ahoj, mohu se zeptat na dvě věci? - je nějaký způsob, jak si doma připravit seznam keší, které chci odlovit a pak je nějak dostat do PD a procházet jimi bez nutnosti vyhledávání keší v okolí aktuální pozice? že bych jen vybral další keš ze seznamu, zapnul GPS a šel si pro ní a pak vybral další a pořád dokola. - nejde nějak uchovat poslední výsledek vyhledávání pro pozdější práci? Třeba někde stojím, nechám si vyhledat keše v okolí, vidím tam třeba tři tradicionálky a řeknu si, že je odlovím. Tak vyberu první a jdu pro ní. A po ní musím opět spustit vyhledávání, abych se dostal na tu další. Kdyby šel výsledek toho posledního vyhledání někde uložit, to by bylo super. Díky za info.
  • 0

#857 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2011 - 21:05

nickie.twisp napsal/a:
- je nějaký způsob, jak si doma připravit seznam keší, které chci odlovit a pak je nějak dostat do PD...

Na tohle používám tagy - založím si tag Výlet, jako hodnotu dám cokoli, třeba datum a v PD si pak nastavím filtr na nenalezné s tímto tagem.

- nejde nějak uchovat poslední výsledek vyhledávání pro pozdější práci? ...

Nevím, zda ti zprávně rozumím, ale tohle přece dělá tlačítko Vyhledat (lupa). Pokud se chceš vrátit k některé z posledně prohlížených keší, je tam na to další čudlík.
  • 0

#858 nickie.twisp

nickie.twisp

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2011 - 21:15

Nevím, zda ti zprávně rozumím, ale tohle přece dělá tlačítko Vyhledat (lupa). Pokud se chceš vrátit k některé z posledně prohlížených keší, je tam na to další čudlík.

Jasně, ale do těch posledně prohlížených se ta keš dostane až tehdy, když si zobrazím její detail. Ale já bych se chtěl dostat k těm, které se pouze naposled vyhledaly. Je pravda, že můžu dát lupu znovu, ale musím kvůli tomu zapínat GPS a opět vyhledávat.
  • 0
Samsung Galaxy Nexus, a:Drake, GeoGet

#859 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2011 - 22:56

lolo_cz napsal/a:
Ahoj, je prosim mozne rozdelit v PocketDrake vyber databaze mapy-cz treba na mapy-cz1, mapy-cz2 z duvodu nepodpory souboru fat32 vetsiho nez 4GB
Nebo samozrejme vytvorit databaze nejakym zpusbem aby to mohlo fungovat aniz by se musel v PDA prepisovat soubor mapy_cz?

LudekV napsal/a:
Ano
http://pocketdrake.cz/doku.php?id=mapy

U všech typů map mi to je jasný, kromě MapyCZ. Ze kterého xml tagu se u MapyCZ bere název pro založení databáze?
  • 0

LG G3 + a:Drake

#860 Tom Fuk

Tom Fuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2011 - 7:29

nickie.twisp napsal/a:
Jasně, ale do těch posledně prohlížených se ta keš dostane až tehdy, když si zobrazím její detail. Ale já bych se chtěl dostat k těm, které se pouze naposled vyhledaly. Je pravda, že můžu dát lupu znovu, ale musím kvůli tomu zapínat GPS a opět vyhledávat.

Taky bych uvítal, kdyby se poslední seznam vyhledaných keší uchoval - třeba tak, že když dám lupu, nejprve by se zobrazil seznam dříve vyhledaných keší a až dalším klikem by se případně spustilo nové vyhledání z databáze.

Ještě bych se zeptal na správce prošlých stop - nebyla by možnost , aby se po kliknutí na uloženou stopu ukázala její statistika? Myslím tím ty údaje, co se ukazují u právě procházené stopy - kdyby se uložená stopa dala zpětně načíst do té statisické tabulky, bylo by to parádní.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama