Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#861 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 07 April 2011 - 10:55

Edit: všechno špatně, sorry…

Přiložené miniatury

• iw20110407_01.jpg

• 0

#862 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 07 April 2011 - 11:27

Subi napsal/a:

lolo_cz napsal/a:
Ahoj, je prosim mozne rozdelit v PocketDrake vyber databaze mapy-cz...

LudekV napsal/a:
Ano
http://pocketdrake.cz/doku.php?id=mapy

U všech typů map mi to je jasný, kromě MapyCZ. Ze kterého xml tagu se u MapyCZ bere název pro založení databáze?

No jo, máš pravdu, tam jsem to nedomyslel a název souboru je natvrdo. Něco s tím provedu.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#863 honzah

honzah

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 11 April 2011 - 14:26

Ahoj, už to tu bylo, ale přidám ještě svoji zkušenost s běžícím PD při vypnutém PDA. V mém případě (ASUS A639) po vypnutí PDA zůstane zapnuté podsvícení displeje a GPS je stále v chodu. GPS se pak nevypíná ani v jiných programech - až do resetu. Proč je potřeba nechávat PD běžet? Díky za přečtení, PD je skvělý program, který rád používám.
  • 0

#864 Kitty

Kitty

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2011 - 19:22

Ahoj. Nejprve bych chtela mnohokrat podekovat za perfektni program pro PDA! Moznost mit v PDA kompletni listing, kdyz jsme zatim meli s OziExporerem prakticky jenom souradnice, je neocenitelna. Hlavne diky za vytvoreni verze i pro starsi OS 2003. Pro jeste vetsi usnadneni jsem se snazila i o nahrani map. Program mi je ale nenacte. Mam posledni verzi PD 1.4.7.76. Stahla jsem kachle turisticke mapy + cyklo a turist. trasy pres Geokuk - cely MS kraj plus nejaky presah. Pomoci PDMapCreator jsem z nich udelala databazi (cca 800 MB ) a tu nahrala na kartu do datove slozky PD. Kdyz to poprve nenacetlo, upravila jsem nasledne i nazev (<file> ) v config souboru tak, aby se shodoval s nazvem databaze. Poradil by mi prosim nekdo, co jsem udelala spatne a kde teda opravit chybu? Mapy jako jednotlive kachle na kartu v komplet rozliseni (tusim ze jsem stahovala 8-13) nedostanu, kazdopadne ani ta cast kachli, ktera se mi podarila nakopirovat (mensi rozliseni) se mi nenacetla. Diky za jakoukoli radu. EDIT: kachle jsem nakonec rozchodila, nicmene je nejaka nadeje, ze pojedet i ta databaze? Vim, ze uz to tu nekdo predemnou psal, ze mu taky nafunguje, ale nevsimla jsem si, ze by se dospelo k nejakemu reseni. Pro uplnost mame FS Loox 720, wm 2003 se
  • 0

#865 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2011 - 6:11

Z jiného vlákna, kam to nepatří:

Arne1 napsal/a:

LudekV napsal/a:

sobikovi napsal/a:
Co je horšího pro navigace, háček v názvu keše, co se zobrazí jako rozsypaný čaj nebo zcela nesmyslně listing jen jako obrázek, což nezobrazí kromě iP žádná jiná navigace. Takový listing je OK? Myslím že ne.

Ale zobrazí. Otázka je, jak to je na tom malinkém displeji čitelné, ale obrázek v listingu umí i PocketDrake a určitě není jediný.

a můžeš nás poučit jak se zobrazí a hlavně odkud se vezme ? V PQ přece obrázky nejsou.

Ano, v PQ obrázky nejsou, ale jsou tam odkazy na ně, takže pokud máš připojení k internetu, PocketDrake si obrázky stáhne a uloží. Pochopitelně pokud není net, nejsou obrázky.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#866 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2011 - 6:16

Kitty napsal/a:
...
Pro jeste vetsi usnadneni jsem se snazila i o nahrani map. Program mi je ale nenacte...

Upravovat <file> v map-config.xml je zbytečné, přesněji škodlivé, protože pro mapy.cz je (zatím) natvrdo zadrátován název mapy_cz.pdmap. Tento soubor musí být přímo v datové složce PD. Pokud chceš mít zcela jasno, je nejlepší nechat PD kousek mapy stáhnout a podívat se, co a kde vznikne.
  • 0

#867 Kitty

Kitty

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2011 - 6:48

LudekV napsal/a:Upravovat <file> v map-config.xml je zbytečné, přesněji škodlivé, protože pro mapy.cz je (zatím) natvrdo zadrátován název mapy_cz.pdmap. Tento soubor musí být přímo v datové složce PD. Pokud chceš mít zcela jasno, je nejlepší nechat PD kousek mapy stáhnout a podívat se, co a kde vznikne.

Diky mnohokrat!!! Zmenila jsem teda nazev databaze a uz to frci :)
  • 0

#868 coura

coura

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 22 April 2011 - 16:52

Lze nejak program ovladat bez dotykoveho displeje? Aplikace se sice spusti ale nemuzu ji nijak ovladat, na nic nereaguje. :(
  • 0

#869 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 22 April 2011 - 20:37

PD je vyvíjen pro dotykové obrazovky, chování na jiných zařízeních jsem neřešil, takže je dost pravděpodobné, že to nepůjde.
  • 0

#870 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2011 - 21:25

Mobile Atlas Creator nadále podporuje jen mapy na bázi OpenStreet Map, vysvětlení proč najdete zde.

Dnes se mi do PocketDrake nepodařilo stáhnout podklady z Google maps. Ani ve formátu OSM Tracker, ani BigPlanet, RMaps. PD se zjevně snaží stáhnout data a nedaří se mu to. Souvisí to nějak?
  • 0

#871 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2141 příspěvků(y)

Publikováno 24 April 2011 - 9:21

vokaty napsal/a:
Mobile Atlas Creator nadále podporuje jen mapy na bázi OpenStreet Map, vysvětlení proč najdete zde.

Takže neupgradovat na novou verzi, jo? :D
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#872 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2011 - 10:09

Tak jsem o víkendu pořádně otestoval řešení vzorců. Když se to člověk trochu naučí používat, je to pak něco parádního a odlovy multin jsou o mnoho příjemnější. Tedy díky za tuto funkci.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#873 lolo_cz

lolo_cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2011 - 21:10

Ahoj, neustale jsem spokojenejsi s PDA diky - PocketDrake. Zeptam se na starsi otazku: Je prosim mozne rozdelit v PocketDrake vyber databaze mapy-cz treba na mapy-cz1, mapy-cz2 z duvodu nepodpory souboru fat32 vetsiho nez 4GB? A na pripadnou moznost podpory Wherigo hry v PocketDrake? Diky
  • 0

#874 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2011 - 21:16

- více databází pro mapy.cz bude podporovano od verze PD 1.4.8 - na Whereigo jsem se už taky ptal a zatím se prý žádná podpora nechystá
  • 0

#875 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2011 - 21:31

vokaty napsal/a:
Dnes se mi do PocketDrake nepodařilo stáhnout podklady z Google maps. Ani ve formátu OSM Tracker, ani BigPlanet, RMaps. PD se zjevně snaží stáhnout data a nedaří se mu to. Souvisí to nějak?

Už to běhá, zřejmě to byla nějaká chyba na straně google.
  • 0

#876 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2011 - 21:32

Subi napsal/a:
- na Whereigo jsem se už taky ptal a zatím se prý žádná podpora nechystá

Škoda, přesunulo by to PD z kategorie výborné do kategorie geniální.
  • 0

#877 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 26 April 2011 - 10:31

Jakou podporu byste si představovali, pánové? WIG keše PD umí, listing si přečtete, na úvodní souřadnice vás dovede. Pokud toužíte po integraci WIG playeru do PD, tak na to zapomeňte, to je nesmysl :)
  • 0

#878 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 26 April 2011 - 12:31

Nene, stačilo by přímé propojení z PD na nějakou Wigo aplikaci. Představuju si to jako další tlačítko v menu keše, které zavolá jinou aplikaci max. s předáním nějakých parametrů ke keši, pokud to lze. Případně ještě max. stáhnout cartridge a předat ji wigo aplikaci. Už jsem žádnou dlouho nedělal, tak zase teoretiziju :-(
  • 0

#879 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 26 April 2011 - 12:36

Ja, kdyz nad tim premyslim, tak by mi bohate stacilo, aby PD umel stahnout cartridge z wherigo.com. Pustit player opravdu umim i bez nejakeho udelatka. ;)
  • 0

#880 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 26 April 2011 - 12:41

LudekV napsal/a:
Jakou podporu byste si představovali, pánové? WIG keše PD umí, listing si přečtete, na úvodní souřadnice vás dovede. Pokud toužíte po integraci WIG playeru do PD, tak na to zapomeňte, to je nesmysl :)

Já se přiznám, že jsem zatoužil po WIG playeru přímo v PD, ale nějaká možnost jednoduše stáhnout stáhnout cartridge přímo z PD, by byla perfektní.
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama