PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA
Publikováno 08 May 2011 - 18:07
LG G3 + a:Drake
Publikováno 08 May 2011 - 18:33
Treba by slo nastavit, aby se pokus opakoval napr. 2x a pak treba po 5ti minutach atd.. Nebo treba pri pristim spusteni PD. Pripada mi ale divne, kdyz si software sam od sebe meni zakladni nastaveni. To neni, myslim si, zvykem v zadnem SW. Prave proto se ten "vychozi stav" nastavuje, aby byl vychozi. Mozna pridat fajfku "zamknout nastaveni pripojeni k internetu"?? A zdrzovaly by ty marne pokusy urcite? Mozna zanedbatelne.Subi napsal/a:
...pak marné pokusy o stahování by zbytečně zdržovaly.
Jinak k PocketDrake - pokud nekdy pisu o nem nejaky prispevek, tak nesmim zapomenout podotknout, ze je to opravdu vynikajici program a opravdu za nej mnohokrat dekuji. Opravdu.
Publikováno 08 May 2011 - 19:18
zz-som napsal/a:
... No a když jsem bez signálu, vypíše mi mobil, že stahování dat nefunguje což je celkem logické a pochopitelné. Vadí mi ale, že po příjezdu do míst s pokrytím, se stahování map v PD neobnoví. Zruší se totiž samo od sebe ono zaškrknutí u volby "povolit stahování dat z internetu"...
To je vlastnost, ono by to jinak pořád řvalo, že není spojení.
Myslím, že se vyplatí věnovat doma trochu času na přípravu a stáhnout si cílovou oblast předem, pak tyhle problémy nebudeš mít. Nástroje na přípravu map jsou k dispozici.
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 08 May 2011 - 19:24
Přesně tak. důvody jsou:Subi napsal/a:
vaseks napsal/a:
PM je premium? Takze musim bejt PM aby to fungovalo? Heslo a jmeno je ok
Ano, je to Premium Members. Některé funkce fungují pouze pro PM a stahování keší z netu je zrovna tento případ...
1) nemám chuť psát program na tahání dat z HTML a pak ho po každé změně webu přepisovat a už vůbec se dotoho nechci pouštět teď, když Grounspeak konečně slibuje API
2) stažení GPX sice porušuje licenci, ale relativně málo, jen usnadňuje získání toho, na co máš stejně nárok
3) kdo chce, tak 1,50 Kč denně ušetří
Hlášku by to hodit mělo, ale asi po změně webu nefunguje správně detekce PM.Možná by bylo dobrý, kdyby to při pokusu o tyto funkce vyhodilo nějakou hlášku, že uživatel není PM ...
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Publikováno 08 May 2011 - 19:28
You are right, I made a mistake and sorting really does not work. I'll check it. Thanks for bug report.Andronicus napsal/a:
English: Am I doing something wrong? The latest version (1.4.8.79) doesn't seem to be able to do any sorting. When I select any of the sorting options, nothing happens. The list is the same as before I tried to sort.
Publikováno 08 May 2011 - 21:11
vaseks napsal/a:
Nainstaloval jsem si na me HTC HD2 WM 6.5 tento program na geocaching. Nastavil jsem uzivatelske jmeno na Geocaching.com a heslo. Kdyz dam Import -> Jedna kes z webu pak zadam Kod kese a dam stahovat. Chvilku to pise ze stahuje listing a telefon se pripoji na internet a pak mi vyskoci hlaska Nepodarilo se prihlasit na. Nevite vcem je chyba?
Dobrý den,
tiež mám tento istý problém. Som PM, mám najnovšiu verziu, 1.4.8.79, heslo som si skontroloval. Nemohli by ste mi, prosím, poradiť, kde by som este mohol robit chybu?
Dakujem, stano
Publikováno 08 May 2011 - 21:29
Publikováno 08 May 2011 - 21:42
[quote]Subi napsal/a:
[quote]Možná by bylo dobrý, kdyby to při pokusu o tyto funkce vyhodilo nějakou hlášku, že uživatel není PM ...[/quote]
Hlášku by to hodit mělo, ale asi po změně webu nefunguje správně detekce PM.[/quote]
Tak jsem to zkontroloval a při přihlášení na BM mi správně vyskočila hláška, že stáhnout GPS může jen PM. U mě je to tedy OK.
Publikováno 09 May 2011 - 5:57
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus
Publikováno 09 May 2011 - 10:50
Tohle mi také chvilku trvalo, než jsem prokoukl, kdo mi mění nastavení. Protože mě ale nenapadlo nic, jak to řešit lépe, ani jsem to nikam nepsal.zz-som napsal/a:
Treba by slo nastavit, aby se pokus opakoval napr. 2x a pak treba po 5ti minutach atd.. Nebo treba pri pristim spusteni PD. Pripada mi ale divne, kdyz si software sam od sebe meni zakladni nastaveni. To neni, myslim si, zvykem v zadnem SW. Prave proto se ten "vychozi stav" nastavuje, aby byl vychozi. Mozna pridat fajfku "zamknout nastaveni pripojeni k internetu"?? A zdrzovaly by ty marne pokusy urcite? Mozna zanedbatelne.
Podobně se chová i volba Pohyblivá mapa.
Je takto dobré, že uživatel může zjistit aktuální stav a změnit ho.
Asi by stačilo, jen to popsat podrobněji v dokumentaci (což možná může i veřejnost jako u GeoGetu?). A možná trochu odlišit takovéto volby v Nastavení.
Nicméně pro obnovení stahování dat by se nějaký automatismus hodil.
Nejde jen o mapy. Po smutných zkušenostech, kdy jsem hledal nedávno disablované keše, jsem si dokonce stanovil (nedodržovanou) zásadu, že keš aktualizuji těsně před jejím hledáním.LudekV napsal/a:
Myslím, že se vyplatí věnovat doma trochu času na přípravu a stáhnout si cílovou oblast předem, pak tyhle problémy nebudeš mít. Nástroje na přípravu map jsou k dispozici.
Možná by se k usnadnění ovládání připojení k internetu dala použít stavová řádka, kde je aktuální stav zobrazen ikonkou. Pokud by se to umožnilo, mohla by se odtud ovládat i GPS.
Publikováno 09 May 2011 - 10:59
Publikováno 09 May 2011 - 13:55
Aha.Subi napsal/a:
Už nyní to lze velice příjemně ovládat pomocí akčního menu.
Za zmínku snad stojí, že jde o akční menu mapy (zelené), které třeba s pokusem o import z webu nijak nesouvisí.
Publikováno 09 May 2011 - 16:55
OK, beru to jako vlastnost. Jenže jezdím celkem náhodně po celých Čechách a Slovensku a díky té náhodnosti je příprava složitá. Ráno se dozvím, že máme zakázku v Dolnej pri Čope a za hodinu sedím v autě a jedu tam. A výpadků signálu mám po cestě dost. Mám HTC HD2 a v něm mi třeba stahování počasí, akcie, automatické zálohování a stahování emailů chybovou hlášku nevypisují. A jsou to aplikace, které běží na pozadí a +- každých 30 minut si stahují/posílají data.LudekV napsal/a:
To je vlastnost, ono by to jinak pořád řvalo, že není spojení.
Myslím, že se vyplatí věnovat doma trochu času na přípravu a stáhnout si cílovou oblast předem...
Nešlo by tedy třeba při neúspěšném pokusu stahování přerušit (vždyť ikonka to ukazuje zřetelně), ale nechat zatržítko v nastavení? Právě změna v základním nastavení (zrušení zatržítka) je podle mne chyba a ne to že není signál. M.j. i tak je PD perfektní a klidně přežiju když budu do nastavení chodit dál.
Dík, ZZ
Publikováno 09 May 2011 - 19:00
mpistora napsal/a:
Aha.Subi napsal/a:
Už nyní to lze velice příjemně ovládat pomocí akčního menu.
Za zmínku snad stojí, že jde o akční menu mapy (zelené), které třeba s pokusem o import z webu nijak nesouvisí.
Tak u tohoto typu funkcí (jednorázových) by PD mohl (při vyp. dat. spojení) nejprve vyhodit hlášku zda se může připojit (pouze na dobu trvání dané funkce). Pak by se zase odpojil.
No a v mapě by platilo to nastavení z menu Akce (při selhání dat by se snažil dál, pouze by jednou vyhodil to upozornění). Přednastavení ze Settings by platilo pro stav po startu PD jak pro mapy, tak pro ostatní funkce.
No a autoposuv mapy by se mohl chovat podobně, tedy že by změna kliknutím na ikonku v mapě nepřepsala nastavení aplikace.
Už jsem si toho navymejšlel dost, už mlčím.
Publikováno 09 May 2011 - 23:11
Publikováno 10 May 2011 - 8:09
Publikováno 10 May 2011 - 9:13
Nastavení-Obecné-Umístění databáze a vybrat správný databázový soubormike007 napsal/a:
...teď mi to při startu píše: "No databaze available"...
Publikováno 10 May 2011 - 9:23
Publikováno 10 May 2011 - 9:39
Publikováno 10 May 2011 - 10:37
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů