Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#961 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 10:45

A co máš v tom nastavení? Dávat tam empty.db3 je nesmysl, ten soubor slouží jako šablona. PD při spuštění zkontroluje, zda má databázi a pokud ji nenajde, zeptá se, zda ji má založit. To založení je právě koppí z empty.db3. Takže si zkontroluj nastaveni, zkontroluj existenci složky a souboru s databázi. Pokud ten soubor najdeš, může být vadný. Pak ho smaž a PD si ho založí znova.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#962 mike007

mike007

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 11:00

V nastavení mám:

umístění databáze:
\Storage Card\Program Files\PocketDrake\cachedb.db3

Složka pro ostatní data:
\Storage Card\Program Files\PocketDrake\

Soubor cachedb.db3 tam není, ani nikde jinde.

Proč nepomůže ani opětovná instalace programu? Neukládá ještě někde něco, co se po klasickém odinstalování nesmaže? Kdybych telefon od těchto souborů vyčistil, provedl novou instalaci, mělo by být všechno ok (?)

• 0
• Osobní stránky: http://www.bastleni.eu

#963 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 11:02

Nastavení se ukládá do registru a při odinstalaci se nemaže. Zkus zvolit pro databázi i pro ostatní data jinou složku než je ta instalační v ProgramFiles. Ta není zrovna pro data vhodná.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#964 mike007

mike007

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 11:29

Nastavil jsem jen StorageCard a nepomohlo. Na kartě se vytvořil soubor $pocketdrake.db3 a když ho nastavím, tak to hází spoustu jiných chyb... Škoda, že v telefonu po instalaci zůstává bordel (hlavně v registrech). Kdyby se to všechno odstranilo, novou instalací bych svůj problém vyřešil :|
  • 0

#965 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 11:45

Tohle je zase databáze pro stopy, tu taky ne. Bordel tam nezůstává, to je schválně aby se nastavení při přeinstalaci neztratilo. Nic ti ale nebrání si to smazat z registru sám. Jsou to tyto klíče: [HKEY_CURRENT_USER\Software\PocketDrake] [HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\AppInstall\LudekV PocketDrake]
  • 0

#966 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 12:29

Subi napsal/a:
Už nyní to lze velice příjemně ovládat pomocí akčního menu. Cokoliv ovládat z horní stavové lišty bych nedoporučoval. Jde to proti trendu ovládání prsty (malé ikonky) a proti trendu ovládání jednou rukou, tedy na vše dosáhnout palcem ruky, která zároveň i drží PDA, tedy vše pro ovládání pokud možno co nejvíc dole.

Jediné co by možná bylo dobré, by bylo oddělit funkce v nastavení s realtime funkcemi (ty v menu Akce). Tedy v nastavení by se jednalo o nastavení po startu PD a změny za chodu PD (z menu akce) by toto přednastavení neovlivnily. Pro změnu by se muselo vlézt přímo do nastavení.

Možná by to bylo logičtější a odstranilo by to tyto nejasnosti.

Já bych se nevzdával myšlenky zaktivnit stavovou řádku. V GeoGetu se také aktualizace spouští dvojklikem na stavovou řádku, kde je informace o neaktuálním stavu.
Nemusely by být aktivní malinkaté ikonky, ale lišta jako celek by mohla tvořit třetí ze dvou softwarových tlačítek. To by otevřelo nový panel, do kterého by se zkoncentrovala tlačítka pro ovládání aktuálních stavů, které lišta nyní jen ukazuje. Byla by to tlačítka pro ovládání GPS, pro připojení k internetu a v tomto duchu také tlačítko Dobít baterii, hned teď! :). A možná by se našla i nějaká další.
  • 0

#967 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 13:39

Pokud by bylo ovládání přes stavový řádek jen jako doplněk urychlující některé často využívané funkce(které by byly dostupné odjinud dle koncepce ovládání programu či optimalizace pro ovládání prsty) určitě by to nebylo k zahození... Kdo se na tu malou ikonku trefí, je to pro něho bonus, kdo ne, vleze si tam jinudy přes velké ikonky jak je teď zvyklý...
  • 0

#968 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 13:48

Zajímavé nápady, ale venku tak hezky svítí sluníčko ... :)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#969 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 14:07

lentom napsal/a:
Kdo se na tu malou ikonku trefí, je to pro něho bonus, kdo ne, vleze si tam jinudy přes velké ikonky jak je teď zvyklý...

Přesně to jsem chtěl navrhnout :D

Ale s tím sluníčkem má Luděk pravdu! Pere to tam, že radši vůbec nebudu vylejzat, není to prej zdravý B)
  • 0

#970 mike007

mike007

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 14:12

Subi napsal/a:
Tohle je zase databáze pro stopy, tu taky ne.
Bordel tam nezůstává, to je schválně aby se nastavení při přeinstalaci neztratilo.
Nic ti ale nebrání si to smazat z registru sám.

Jsou to tyto klíče:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\PocketDrake]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\AppInstall\LudekV PocketDrake]

Bomba! Smazal jsem, nainstaloval a jedu!
Díkas Vložený obrázek
  • 0

#971 R4ZoR

R4ZoR

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 19:12

Dá sa nastaviť v PD Bluetooth GPS?
  • 0

#972 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 19:55

R4ZoR napsal/a:
Dá sa nastaviť v PD Bluetooth GPS?

Podle mne ano, v nastavení ji přidel port a rychlost, kteréžto nastavení využívá systém (viz nastavení externi GPS ve win mobile).... Ale dlouho jsem to nepoužíval.
  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#973 wendabr

wendabr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 20:16

Jo, jde to bez problémů nastavit- já používám jen BT GPS. Nastavit port (COMx), rychlost (Bd), popř. zatržítko o automatickém zapnutí GPS po spuštění programu a frčíš.
  • 0
HP iPAQ 214 (32GB SDHC+32 GB CF), GPS - QStarz Q1000X, BeeLineGPS. OziExplorerCE. Při cyklotoulkách navíc Asus eee901 (256GB SSD). Manuál OziExplorerCE

#974 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 10 May 2011 - 22:42

PocketDrake se mi moc líbí, velké díky za něj, ale nemůžu rozchodit jednu užitečnou funkci - je potřeba pro zvukové upozornění něco speciálního (nastavit/splnit/apod)? V Nastavení/Upozornění mám zaplé "Povolit zvuk při přiblížení k cíli", nastavené 20 m, zvuk zvolený některý z \Windows\*.wav (tlačítko Přehrát funguje) ale po přiblížení se na/přes nastavenou vzdálenost neozve nic, ať už mám zaplý kompas nebo radar. HTC Raphael, WM 6.5, GPS externí (qstarz bt-q1000x), PD 1.4.8.78 jinak nápady na doplnění/vylepšení (a vlastně možná i tenhle bugreport?) mám psát rovnou na http://code.google.c...ke/issues/entry nebo nejdřív sem?
  • 0

#975 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 0:09

kryshtof napsal/a:jinak nápady na doplnění/vylepšení (a vlastně možná i tenhle bugreport?) mám psát rovnou na http://code.google.c...ke/issues/entry nebo nejdřív sem?

Já to řeším takto:
- pokud je to jasná chyba, tak na code.google
- pokud mám námět s jasnou vizí jak ho řešit, tak na code.google
- jinak sem, tedy zejména naměty, kde není jasné jak je řešit; tady jsou lepší nastroje na diskusi i více účastníků.
  • 0

#976 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 8:01

@mpistora - díky, no tak jsem to zkusil odhadnout, něco dal na google a jeden námět tedy hodím sem: šlo by na mapě zobrazit směr pochodu? - buď místo blikajícího bodu zobrazit šipku (podobně, jak to má OziExplorerCE) - nebo někde zobrazit (poloprůhlednou) malou verzi kompasu (třeba upravit "tlačítko" pro přepínání pohyblivé mapy) - nebo zobrazit velký poloprůhledný kruh (kompas) přes celou obrazovku se znázorněním severu,směru pochodu,polohy slunce na jeho okraji.
  • 0

#977 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 10:17

Ahoj. Pomalu se chystam na dovolenou a premyslim o spoilerech. Nebyla by nejaka moznost nasosat spoilery pres GG a nasypat do PD? Koukal jsem na GG plugin Spoiler. Neslo by jeho vysledek pouzit i pro PD?
  • 0
Medvidek

#978 xheretic

xheretic

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2011 - 23:03

možná trochu OT: Taky se chystame na dovcu a bude to 14 dni nejaky spanelsky ostrov, ale nez sebou mit vse v offline, radeji jsem z Ebay objednal sim kartu spanelskeho Vodafonu i s kreditem a aktivuji si datovy balicek. Cele to vyjde na 900kč, singnalem 3G je pokryta drtiva vetsina uzemi a alespon si nalezene kešky ihned zaloguji.
  • 0

Samsung Galaxy S Relay 4G - nejlepší HW vysouvací qwertz telefon

HTC Kaiser, Samsung i8000 16GB + QStarz BT-Q1000X

#979 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 12 May 2011 - 8:08

2 xheretic Ja jezdim do Varny. Mistni predplacenku mam uz nekolik let. (od lonska dokonce museji byt i predplacenky registrovane na cloveka) 1GB mobilniho netu tam jeste loni prisel asi na 15E. UMTS pokryti tam meli nekolik let pred nama. Vicemene pohodicka. Jenze jsem tam narazil na celkem dost kesek,ktere se nalezaji v mistech,kde proste signal neni a vzhledem k odlehlosti nikdy nebude. A pritom jsou to ty nejlepsi. Krome toho nejsem rad na jednom miste,takze podnikame vylety i do okolnich statu a kupovat dalsi predplacenky se mi prece jenom nechce. Takze napad to neni spatny,ale preci jenom by se ty offline spoilery hodily.
  • 0
Medvidek

#980 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 709 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2011 - 11:17

jak dlouho se importuji kese z gpx? vytvoril jsem si gpx pomoci GG, presunul na kartu v pda,zapnul PD a dal importovat kese,je jich kolem 3000(praha) importuju cca 2 hodiny a jsem na cisle 1000, je to v poradku?
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama