Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#981 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2011 - 11:22

Proč tak složitě? Pokud používáš GeoGet, prostě překopíruj databázi a máš vyřízeno za minutu. Proto je PD postavený nad stejnou databází jako GG.

Pokud to chceš mít úplně komfortní, nainstaluj si do GeoGetu plugin PocketDrakeSync
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#982 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 709 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2011 - 11:45

no ten jsem si vcera nainstaloval,ale asi jsem plne nepochopil jak to ma fungovat, no nic,vecer na to budu mit vic casu tak na to jeste jednou kouknu dik
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#983 lubor.v

lubor.v

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2011 - 14:59

Za možnost práce se spoilery bych se také přimlouval, GG má pro to vytvořený plugin tak by ho byla škoda nevyužít...
  • 0

#984 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2011 - 15:18

lubor.v napsal/a:
Za možnost práce se spoilery bych se také přimlouval, GG má pro to vytvořený plugin tak by ho byla škoda nevyužít...

To je práce spíš pro synchronizační plugin, podpora v PD jako takovém není potřeba - zobrazit obrázky v listingu umí a přilohy z GG taky, stačí při synchronizaci spoilery napasovat na správné místo.
  • 0

#985 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2011 - 15:21

Ja nejak nechapu, v cem mate s temi spoilery problem? Spoilery funguji jen tehdy, pokud si naimportujete listing z webu, a ne z PQ. V takovem pripade totiz Geoget pri importu prida vsechny prilozene obrazky na konec listingu. A Pocketdrake umi zobrazovat obrazky v listingu, takze je vsechny umi ukazat, vcetne toho spoileru! Onen zmineny skript pro Spoilery je pro Garmin GPS, ktere obrazky z listingu ukazat neumi, takze je potreba ten skript, ktery se pokusi najit spoilerovaci obrazek a jednou ze znamych metod se ho pousi dostat do GPSky. Nicmene v PocketDrake je to naprosto zbytecne, jakmile sis naimportoval listing z webu (treba pres Geojarry), tak tam ten spoilerovaci obrazek mas na konci listingu.
  • 0

#986 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2011 - 15:29

HaLuMa napsal/a:
Ja nejak nechapu, v cem mate s temi spoilery problem?

Spoilery funguji jen tehdy, pokud si naimportujete listing z webu, a ne z PQ. V takovem pripade totiz Geoget pri importu prida vsechny prilozene obrazky na konec listingu.

A Pocketdrake umi zobrazovat obrazky v listingu, takze je vsechny umi ukazat, vcetne toho spoileru!

Onen zmineny skript pro Spoilery je pro Garmin GPS, ktere obrazky z listingu ukazat neumi, takze je potreba ten skript, ktery se pokusi najit spoilerovaci obrazek a jednou ze znamych metod se ho pousi dostat do GPSky.

Nicmene v PocketDrake je to naprosto zbytecne, jakmile sis naimportoval listing z webu (treba pres Geojarry), tak tam ten spoilerovaci obrazek mas na konci listingu.

Já bych to upřesnil, máš tam odkaz na obrázek, respektive tag img. Aby se v PD zobrazil, musí si ho stáhnout z netu, nebo to za něj musí udělat plugin při synchronizaci (případně využít už stažený z offline listingu)
  • 0

#987 misanov

misanov

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 14 May 2011 - 12:28

Stáhl jsem si dnes PockeDrake, vypadá to velmi dobře, super! Jen takový stručný rychlý dotaz. Nestahuje mi to mapy, ať dám Google či Mapy.cz, tak nic, ani základní, ani ortofoto (což bych samo i radši). Je to chyba nebo někde něco musím navíc nastavit? Četl jsem doku a nikde nic o tom, že bych po instalaci ještě něco nastavoval. Díky za info.
  • 0

#988 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2011 - 7:39

namet na vylepseni - u waypointu ukazovat i datym jejich posledni zmeny. (pole dtupdate). Lovil jsme kesku, u ktere byla zminak o posunu finalky. A ja nevedel, jestli jsem si ten finalni bod ulozil pred posunem, nebo az po nem. ;) Kdybych videl datum posledni zmeny, mel bych hned jasno.
  • 0

#989 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2011 - 9:12

misanov napsal/a:
...Nestahuje mi to mapy, ať dám Google či Mapy.cz, tak nic, ani základní, ani ortofoto (což bych samo i radši). Je to chyba nebo někde něco musím navíc nastavit? ...

Mapy se stahují automaticky, musíš mít jen funční připojení k internetu a v nastavení musíš povolit stahování dat. Ikonka připojení pak bude modrá (v klidu) nebo zelená (během stahování). To je vše.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#990 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2011 - 9:16

HaLuMa napsal/a:
namet na vylepseni - u waypointu ukazovat i datym jejich posledni zmeny. (pole dtupdate)...

To by šlo, snad se to podaří někam vecpat.
  • 0

#991 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2011 - 9:53

Znovu jsem zkoušel rozchodit to zvukové upozornění při přiblížení k cíli, ale ať dělám co dělám, tak to nefunguje :-( Sice už získávám praxi v řízení kola jednou rukou a vytahování/sledování PDA druhou, ale v terénech to pořád není ono ;-) Všem ostatním to šlape normálně nebo to nikdo nepoužívá ?
  • 0

#992 misanov

misanov

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2011 - 10:26

LudekV napsal/a:

misanov napsal/a:
...Nestahuje mi to mapy, ať dám Google či Mapy.cz, tak nic, ani základní, ani ortofoto (což bych samo i radši). Je to chyba nebo někde něco musím navíc nastavit? ...

Mapy se stahují automaticky, musíš mít jen funční připojení k internetu a v nastavení musíš povolit stahování dat. Ikonka připojení pak bude modrá (v klidu) nebo zelená (během stahování). To je vše.

To mám vše funkční, vyzkoušeno tím, že jsem si v Importu stáhl Nejbližší keše. Teď jsem to zkoušel i přes Wifi i přes ActiveSync a nic. Vytvoří to akorát soubor mapy_cz.pdmap :-(. Díky za jakoukoliv radu.

Ha, teď jsem si všiml. Ikonka zčervená po přepnutí na mapy! A v nastavení je to pak zase odškrtnuté. Co s tím?
  • 0

#993 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2011 - 18:49

Když se PD spojení nedaří, po chvilce vyhodí hlášku a ikonka konektoru zčervená (vypne stahování). Aby se to znovu snažilo spojit, musíš stahování z netu znovu zapnout (v nastavení nebo v menu Akce). Pokud máš funkční připojení k internetu, pak by to opravdu mělo fungovat.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#994 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2011 - 18:49

kryshtof napsal/a:
Znovu jsem zkoušel rozchodit to zvukové upozornění při přiblížení k cíli, ale ať dělám co dělám, tak to nefunguje :-( Sice už získávám praxi v řízení kola jednou rukou a vytahování/sledování PDA druhou, ale v terénech to pořád není ono ;-)
Všem ostatním to šlape normálně nebo to nikdo nepoužívá ?

mě to funguje bez problémů, používám pořád.
  • 0

#995 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2011 - 21:14

kryshtof napsal/a:
šlo by na mapě zobrazit směr pochodu?
- buď místo blikajícího bodu zobrazit šipku (podobně, jak to má OziExplorerCE)
- nebo někde zobrazit (poloprůhlednou) malou verzi kompasu (třeba upravit "tlačítko" pro přepínání pohyblivé mapy)
- nebo zobrazit velký poloprůhledný kruh (kompas) přes celou obrazovku se znázorněním severu,směru pochodu,polohy slunce na jeho okraji.

Bude malá šipka
  • 0

#996 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 5:40

Jen pro jistotu postuji ještě jednou (pokud by měl někdo obdobné problémy). ... Ahoj. Poslední dobou mi nějak častěji crashuje PD. Klasický příklad viz import gpx. Buď mi PD spadne nebo zamrzne. Další malá nepříjemnost je např. zamrznutí při zrušení importu nejblížších keší. ... Neuvažuješ o tom přidat více home lokalit podobně jako je v GeoGet? Usnadnilo by to mnohdy práci a opětovné hledání a zapisování souřadnic místa. Jde nějak automaticky dotahat obrázky v listingu nebo se to musí dělat u každého manuálně tap - načíst obrázek? Díky za zamyšlení se :-)
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#997 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 6:10

skurakai napsal/a:
...Poslední dobou mi nějak častěji crashuje PD. Klasický příklad viz import gpx. Buď mi PD spadne nebo zamrzne.
Další malá nepříjemnost je např. zamrznutí při zrušení importu nejblížších keší...

Těžko radit, mě se to nestává.

Neuvažuješ o tom přidat více home lokalit podobně jako je v GeoGet?

Ne. Jako referenční bod můžeš použít střed zobrazeného výřezu mapy, libovolnou keš, domáci souřadnice nebo kterýkoli ad-hoc waypoint. A samozřejmě polohu z GPS.

Jde nějak automaticky dotahat obrázky v listingu nebo se to musí dělat u každého manuálně tap - načíst obrázek?

Tuším že export do offline HTML v Geogetu to postahuje a pak stačí synchronizace do PDA. Sám to takto nepoužívám, obrázky většinou nepotřebuju nebo si je stáhnu on-line.
  • 0

#998 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 8:04

skurakai napsal/a:
Neuvažuješ o tom přidat více home lokalit podobně jako je v GeoGet? Usnadnilo by to mnohdy práci a opětovné hledání a zapisování souřadnic místa.

PDS ti z ref. bodů v GG vytvoří (na volbu) automaticky AdHoc WP a tedy je můžeš používat i v PD.

skurakai napsal/a:
Jde nějak automaticky dotahat obrázky v listingu nebo se to musí dělat u každého manuálně tap - načíst obrázek?

Myslím že funkce "Offline listingy pro PDA" ti v GG postahuje pro označené keše listingy i obrázky a ty si pak pomocí PDS nebo ručně nakopíruj do PDA.
  • 0

#999 JohoCZ

JohoCZ

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 8:35

V GG použít funkci Offline listing pro PDA a pak do PDA nakopírovat obsah Offline/inc/ do: PocketDrake/offline/inc . Při dalším kopírování je vhodné použít nějaký synchronizační soft, já používám AllwaySync. Plugin na synchronizaci mi připadá pomalejší.
  • 0

#1000 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2011 - 14:50

Po probuzení PDA a znovupřipojení se k GPS se mi GPSka často zafixuje na špatnou pozici (na cca 1-2s) a v tracklogu jsou relativně velké odskoky... Šel by udělat nastavitelný interval, kdy by se nezaznamenával tracklog? (Ideálně s barevně odlišením ukazatele polohy v době, kdy se nezaznamenává tracklog, ale odhadnout nastavený interval taky není problém)
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama