Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#1021 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 24 květen 2011 - 7:53

Včera při noční kešce jsem se skoro polekal, když se z ničeho ozval neznámý zvuk z mobilu - chvíli jsem byl zmatený, ale pak jsem si uvědomil, že jsem v rámci pokusů před nějakou dobou nastavil jiný upozorňovací tón při přiblížení. Prostě to z ničeho ni začalo fungovat...fungovalo i na dalším waypointu a funguje i teď, při pokusu na stole (který jsem předtím dělal X-krát a ani píp) Tak sice naprosto netuším, co se změnilo, ale jsem rád, že to na hlavním přístroji funguje...doma musím vyzkoušet ty ostatní, jestli se taky vpamatovaly :) edit: teď jsem si vzpomněl, že jsem při nočním lovu povolil záznam trasy, který mám jinak vyplý - otestoval jsem to na stole a je to tak! Při zakázaném záznamu trasy nefungují zvukové upozornění.
  • 0

#1022 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2011 - 2:24

je nejaka sance ze by se v pd do budoucna objevilo planovani tras? stacilo by uplne primitivni kdy by se naznacili na mape body a mezi nima by se udelala primka jako trasa. pripadne by se trasa mohla importovat v gpx. rad bych docilil toho abych pri ceste mel zaplou mapu a videl ze jedu po spravne trase a zaroven na mape videl okolni kese a nemusel je tak planovat predem. v podstate de jen o to zvyrazneni naplanovane trasy na mape, ostatni uz tam je :) edit: jeste sem zapomel, sice v import je moznost planovana trasa ale nevim co s tim, zkusil sem tam importovat trasy z nekolika programu a nic to nevzalo, dokonce se nepodarilo importovat ani trasu kterou pd sam exportoval tak nevim jestli je to jen pripraveny do budoucna nebo uz to nejak funguje, nikde sem nenasel ani zadnej popis k tomu
  • 0

#1023 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2011 - 6:26

Jak jsi správně poznamenal na závěr - jde to přes Import - Plánovaná trasa. Musíš ale importovat opravdu trasu (route) v GPX. To co PD exportuje je stopa (track), ta má jiný formát a jako trasa importovat nejde.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#1024 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 27 květen 2011 - 7:18

diky, tak sem zase o neco chytrejsi a na tvorbu trasy sem pouzil http://www.marengo-ltd.com/map2/ jednoduchy a rychly :)
  • 0

#1025 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2011 - 8:19

Minulou nedeli jsem zjistil, ze mi PD neodesila logy na net. Obcas takto loguji kese co lovim s PD a hlavne takto odesilam logy z FTF. Odesilani na mobilu normalne probehne, ale na netu se neobjevi. Mam tenhle problem jen ja, nebo je v tom neco jineho? Stahovani kesi mi normalne funguje.
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#1026 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2011 - 11:40

Tak jsem zjistil co se stalo, nejakym omylem se mi stalo, ze jsem zaskrtnul policko "pouzit sablonu pro field notes" a pak na konci odesilani psal PD log nebyl odeslan...jsem lama a o tom zatrzitku ani nevim k cemu slouzi :o)
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#1027 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 9:24

Ahoj, po útrapách s GeoScoutem po každé změně webu GC.COM hledám alternativu a narazil jsem na PD. První poznatky určitě pozitivní. Hodně ale používám online funkce - ať už načítání keší z netu v terénu nebo logování. Pro načítání si musím zaplatit PM - no co, alespoň to bude fungovat pořád - ne jak GS, který byl po každé změně stránek nějakou dobu mimo provoz.. Zkoušel jsem i online logování, ale ať nastavím/napíšu cokoliv a dám uložit + odeslat na web, dostanu hlášku "Neplatný typ logu". A teď konečně ta otázka :-) - musím mít i pro odeslání logu PM nebo dělám něco špatně?
  • 0

#1028 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 9:33

Pro odeslání logu nemusíš mít PM (to je potřeba jen na stažení GPX). Máš v nastavení správně vyplněné jméno a heslo?
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#1029 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2011 - 9:39

Luxusní rychlá odpověď :-). Ano mám nastaveno, ještě jsem to teď zkontroloval.
Když ťuknu na to tlačítko k odeslání logu, tak mi na displeji zůstane "viset" tlačítko "Nenalezená" - tohle tlačítko jsem teda ani moc nepochopil - je to něco jako "Storno" dialogu nebo to má hlubší smysl? Jestli nedělám něco blbě tam...

EDIT: Ještě mě napadá, jestli to nemůže být tím, že jsem zkusmo (bez PM) do Geogetu nahrál stáhnutou GPX databázi se všema keškama na jižní moravě a následně to přenesl do PD. Jestli to není náhodou v nějakým blbým formátu..
  • 0

#1030 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 12:56

Kvůli aktualizaci si dovolím doublepost - moderátoři snad prominou.. Po zaplacení PM už mi logy odesílat jdou - takže to určitě bude mít spojitost i v rámci PD.. Ještě se chci zeptat - s GPX se stáhnout i poslední logy. Když mám ale kešku staženou dýl, tak tam jsou pořád starý logy. To je normální. Ale když dám aktualizovat keš z webu, tak se mi tam nový logy neobjeví. Četl jsem v popisu, že program při stahování existující kešky přeskočí - je to i případ tohoto?
  • 0

#1031 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2011 - 13:25

Adow napsal/a:
tlačítko "Nenalezená" - tohle tlačítko jsem teda ani moc nepochopil - je to něco jako "Storno" dialogu nebo to má hlubší smysl?

Toto tlačítko by mělo sloužit pro zrušení příznaku FounIt v databázi PD. Tedy pokud omylem zaloguješ FounIt, který ti zároveň tento příznak nastaví, tak pomocí tohoto tlačítka ho zase snuluješ. Tedy např. v mapě se přestane zobrazovat smajlík.

Adow napsal/a:
Ještě se chci zeptat - s GPX se stáhnout i poslední logy. Když mám ale kešku staženou dýl, tak tam jsou pořád starý logy. To je normální. Ale když dám aktualizovat keš z webu, tak se mi tam nový logy neobjeví. Četl jsem v popisu, že program při stahování existující kešky přeskočí - je to i případ tohoto?

Bylo to přesně tak jak píšeš a jak je to v dokumentaci, pokud se to v poslední době nezměnilo. Vzhledem k tomu, že např. u funkce "Import/Nejbližší keše" je zaškrtávátko "Importovat pouze nové keše" tak bych odhadoval, že už by to mělo být trochu jinak a tedy nějaká aktualizace by měla fungovat, ale nevím to a nemám to ani vyzkoušený.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#1032 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2011 - 8:06

Tak další poznatek. Opravdu záleží na tom, z jakého zdroje GPX je.. U těch, co jsem tam hromadně natáhnul se vše tváří OK, vše je správně rozškatulkované na správné karty. Ale nepošlu z nich log (ani jako PM) a nejdou mi aktualizovat logy... U kešky, kterou jsem stáhnul "oficiálně" po zaplacení PM mi obojí funguje.. Divný. V čem to jiný GPX může být tak jiný?? :D. Stáhnu nějakou kešku, která tam je a udělám porovnání obsahu GPX...
  • 0

#1033 figsebu

figsebu

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2011 - 13:58

Ahoj, nemůžu přijít na problém s GPS. Otevřu PD zapnu GPS vše naběhne a po chvilce zhasne... toto se děje neustále... kompas, když naskočí tak na pět vteřin... :@ (samsung omnia i900) pomoc...
  • 0

#1034 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2011 - 14:24

vyzkousej programek gps gate, treba si bude s gps rozumet lip. navic ma vyhodu ze diky nemu muzes vyuzit gps ve vic aplikacich zaroven
  • 0

#1035 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2011 - 14:32

figsebu: http://pocketdrake.c...id=user:faq:gps

Edit: Pozdě :-) Upravoval jsem totiž článek na wiki a přidal GPS Mod Driver, ten by mohl dokonce zpřístupnit data z HW kompasu...

Bylo by super, kdyby GPS Mod Driver někdo vyzkoušel včetně HW kompasu a napsal sem o tom...
  • 0

#1036 figsebu

figsebu

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2011 - 18:11

GPS Mod Driver mám a nějak nepomáhám... zkusím tedy gps gate... zatím díky!
  • 0

#1037 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2011 - 19:47

Tak po cca 3 letech používání GeoScouta týdnu používání PocketDrake musím říct - klobouk dolů :D. Po útrapách s GS jsem konečně našel jinou použitelnou alternativu Pozitiva ve srovnání s GS: - rychlost - práce s mapami, mapové podklady obecně - luxus - importy přes web - když pominu nutnost PM, tak je to vymakanější a rychlejší - listing v HTML - GS to má jen textově -> problém se vzorci s mocninami atd.. - ovládání prsty - na rozdíl od GS se mi lépe ovládá během jízdy na kole :-) - zdá se mi, že rychleji fixuje GPS Negativa: - kompas - nevím proč, ale dost často při pohybu pěšky se mi šipka vrtí ze strany na stranu. HTC Diamond2 a jeho Qualcomm chipset nevynikají nějakou super GPS, ale GS se v tomto choval kultivovaněji. Moc tomu nerozumím - data z GPS driveru snad dostávají stejné - oproti GS je i větší zpoždění v aktualizaci kompasu - kompas po 3. - funkce "radar" - už to někdo psal přede mnou - 30 metrů je skoro zbytečně moc, zato při dohledávání v rámci posledních metrů už to na radaru díky měřítku nejde moc rozeznat... Rozsah radaru bych osobně zmenšil na 20 , (GS má 18) - PD nemá správu GC a TB - bez toho se ale dá žít, to je v pohodě ;) - někdy se ztrácím v nabídkách (ale zvyknu si) - grafika nabídek je až moc jednoduchá a "nelíbivá" - ale to mě až tak netrápí.. stejně tak grafika úvodního loga je troškou "out" :) - práce se seznamy (k dispozici žádné funkce - viz dále) - PD nemá podporu nativního scrolování (nebo jak se tomu, kdy stačí posunovat prstem namísto trefování se do posuvníku, říká) - při natahování keše z webu se nestáhnou spoilery (nebo jsem si toho nevšimnul) Opticky to vypadá, že negativ je více než pozitiv, ale jsem s PD po tom týdnu fakt spokojenej a ke GS (kterej bych si musel za peníze upgradovat s tím, že bych stejně neměl jistotu jak dlouho bude zase fungovat) se asi vracet nebudu. Jen prosím o zvážení následujících úprav/vylepšení - práce s GPS driverem - čím to může být, že při pěší navigaci (za střízliva :D) se šipka tak klepe ze strany na stranu (+/-15° vpravo nebo vlevo) - do kompasu bych i v módu bez severu nahoře přidal šipku se směrem pohybu (vím, bude ukazovat pořád svisle nahoru, ale stejně bych ji tam dal - tak jak to má GS) - radar až při přiblížení cca 20m - tak aby to bylo v blízkosti keše přehlednější - a hlavně - možnost v seznamu po filtru vybrat více keší a umožnit u nich alespoň 2 základní funkce: 1. možnost smazat víc kešek naráz a 2. možnost aktualizovat z webu více keší naráz.. GS má tady ještě víc možností, ale tyhle 2 základní fce by se mi fakt šikly... Mazání více keší jsem nikde nenašel (max. v GeoGetu - ale bez toho se v pohodě obejdu) - podpora scrolování prsty Takže za mě zatím velké poděkování a posílám příspěveček na další vývoj!!
  • 0

#1038 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2011 - 21:16

Adow napsal/a:
Tak po cca 3 letech používání GeoScouta týdnu používání PocketDrake musím říct - klobouk dolů :D. Po útrapách s GS jsem konečně našel jinou použitelnou alternativu

GS jsem taky používal a některé jeho vlastnosti mi vadily natolik, že vznikl PD :)

- kompas po 3. - funkce "radar" -

Mně těch 30m přijde přiměřené, a dohledávka na posledních metrech mi taky nedělá problém, stejně pod 5 metrů je už chyba měření

- grafika nabídek je až moc jednoduchá a "nelíbivá" - ale to mě až tak netrápí.. stejně tak grafika úvodního loga je troškou "out" :)

Ikonky se samy nenakreslí a už takhle to stálo fůru času. Kdyby se našel dobrovolník, klidně to upravím ;)

- PD nemá podporu nativního scrolování (nebo jak se tomu, kdy stačí posunovat prstem namísto trefování se do posuvníku, říká)

V seznamech to funguje, nefunguje to v HTML prohlížeči, ale za to může Microsoft, který to tam neudělal.

- při natahování keše z webu se nestáhnou spoilery (nebo jsem si toho nevšimnul)

Ani nemůže, v GPX to není a HTML kód stránky PD nezpracovává a ani nebude, stejně se to pořád mění.

- a hlavně - možnost v seznamu po filtru vybrat více keší a umožnit u nich alespoň 2 základní funkce: 1. možnost smazat víc kešek naráz a 2. možnost aktualizovat z webu více keší naráz.. GS má tady ještě víc možností, ale tyhle 2 základní fce by se mi fakt šikly... Mazání více keší jsem nikde nenašel (max. v GeoGetu - ale bez toho se v pohodě obejdu)

Mazat se skutečně dá jen po jedné, aktualizovat z webu můžeš celé okolí zvoleného bodu. Pro větší správu databáze se předpokládá PC a GeoGet.
  • 0

#1039 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2011 - 8:46

S tím scrollováním - měl jsem být konkrétnější - jde o logy ;). Na kompas si musím zvyknout. Na to, že tam "chybí" ta jedna šipule a radar je od 30 si zvyknu v pohodě. Nevíš ale čím by mohlo být to "vrtění" šipky? Jdu rovně a šipka mi chvilku ukazuje doprava, chvilku doleva.. Jak se jí zlíbí.. GeoScout byl zmatenej ze začátku pochodu, pak už ale směr pěkně držel i s mou tragickou GPS :D. Aktualizaci keší můžu řešit i přes okolí zvoleného bodu - teď už to vím :). Ale o to mazání keší si dovolím poprosit přes GoogleCode - myslím, že nejsem sám, koho by to potěšilo a byla by to užitečná funkce. PocketDrake se totiž dá provozovat v pohodě i bez GeoGetu (alespoň pro nás, kteří upřednostňují online nalévání dat + nějaké to GPX z GC.com). Co se týká té grafiky, tak naprosto chápu.. Kdybych nebyl dřevo, tak bych pomohl. Myslím, že ikonky jsou OK (až na to, že jsou takové na dnešní dobu málo barevné tak jsou pochopitelné a přehledné) - myslím, že by prostředí pozdvihlo pouhá změna pozadí. A změna splash kačenky na hezčí - tu bych zajistil B). Ale grafika mě až zas tak moc netrápí.
  • 0

#1040 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2011 - 9:02

Logy jsou taky HTML stránka, takže platí to o Microsoftu. Pokud jde o mazání, to je opravdu zbytečné. Stačí označit nalezené a filtrem je potlačit, aby nestrašily. Mazat kvůli zmenšení databáze nemá smysl, já mám momendátlně v PD přes 32 000 keší, testoval jsem i 200 000 (slovy dvěstě tisíc) a pořád to jede rozumně rychle. Takže proč mazat?
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama