Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#1141 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2011 - 7:52

Adow napsal/a:
1. tlačítko mapy v kompasu je hrozně veliké a obzvlášť při radaru zabírá spoustu místa ...

To je chyba, to jsem si neuvědomil, v režimu radaru tam to tlačítko nemá být vůbec.

Osobně se mi toto tlačítko zdá naprosto zbytečné - do mapy se dá dostat 2 klepnutími na displej. Horší je to z mapy na kompas - tam jsou to klepy 3.

No vidíš, a jiní si stěžovali, že je to moc klikání a chtěli ho :)

2. ... při klepnutí kdekoliv v mapě je to jak když zmáčknu "Akce".. Takovým normálním klepnutím na displej obvykle udržuju displej telefonu v bdělém stavu a dnes mi to neustále skákalo ven...

Totéž jako o kousek výše. Trochu mě zarazilo to udržování v bdělém stavu. PD se v bdělém stavu udržuje sám, displej by neměl zhasínat, pokud si to nezakážeš.
Abys neřekl, je možnost to nastavit v registrech, v nastavovacím dialogu to (zatím) není

HKEY_CURRENT_USER\Software\PocketDrake\PocketDrake\Options\MapClick

Opravená verze 1.5.0.88 je ke stažení na obvyklém místě.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#1142 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2011 - 8:56

Děkuji mockrát! Vím, že to neusínání jde nastavit, ale abych šetřil energii na delších výletech, displej vypínám. Pouze když chci aby svítil, tak do něj sem tam ťuknu ;). Už stahuji novou verzi a dneska vyrážím na lov :).
  • 0

#1143 szkandi

szkandi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2011 - 10:49

...zda se, ze vznikla nekde chyba... v posledni verzi PD, pri posunovani mapou (po nejake chvili) se vykonava ta sama operace jako pri zmacknuti tl. Akce, asi by to chtelo nejakou opravu :|
  • 0
Futurama 4ever !

#1144 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2011 - 17:46

To je vlastnost, viz můj předchozí příspěvek. Jen to není při posunutí, ale při kliknutí.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#1145 szkandi

szkandi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2011 - 18:28

chapu.. :)

Nicmene bych se primlouval o moznost nastaveni tento funkce... displej PDA mam totiz v modu zhasnout po 10s, rozsvetsuji jej prave stiskem nekam do mapy, coz ted jaksi nejde, pac se mi otevre obrazovka Akce

...proste jen napad, diky.
  • 0
Futurama 4ever !

#1146 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2011 - 20:19

Já jsem si natáhnul novou verzi a nastavil si tuto volbu v registrech. A teď už je naprostá spokojenost :D.
  • 0

#1147 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2011 - 22:28

Jen bych se zeptal jestli je možné v mapě vypnout zobrazení názvů keší - nikde jsem to nenalezl. Ve městech s velkou hustotou keší jsou názvy v mapách nepřehledné i nečitelné.
  • 0

#1148 vejvar

vejvar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2011 - 23:27

mam takovy drobny problem, kdyz vypnu pda tak po zapnuti se zacne obevovat "sqlite eror: cant commit, no trasaction is active" a nekdy zmizne mapa(pote co dam nastaveni a beze zmen odkliknu ok mapa se opet obevi) re pitrus: mapa-akce-nahore uprostred popisky a jeste taky napad, dalo by se udelat aby se u kompasu a pripadne i u mapy ve stavove radce zobrazovala aktualni odchylka?
  • 0

#1149 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2011 - 0:05

vejvar napsal/a:
... vypnu pda tak po zapnuti se zacne obevovat "sqlite eror: cant commit, no trasaction is active" a nekdy zmizne mapa...

Nevim, jestli je to stejny pripad, ale podobne chovani jsem take vysledoval... Kdyz v okamziku uspani telefonu se mapa jeste nacitala (tedy probihal zapis do DB), tak se tato chyba po probuzeni objevila (a nactena mapa zmizela..).

S mapou mam jeste jeden souvisejici problem, jestlize mapu prepnu v nastaveni v dobe, kdy se online mapa uplne nedotahla, aplikace se ukonci... V posledni verzi s tlacitkem pro prepnuti map primo v rohu mapy dojde pri stisknuti tohoto tlacitka behem stahovani mapy k vytuhnuti celeho telefonu - pomuze jen softreset :( .
  • 0

#1150 szkandi

szkandi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2011 - 7:28

Adow napsal/a:
Já jsem si natáhnul novou verzi a nastavil si tuto volbu v registrech. A teď už je naprostá spokojenost :D.

Jj... udelal jsem to same, pokud by to chteli i ostatni, tak v registrech, se tato polozka jmenuje MapClick a staci zmenit hodnotu 1 na 0.
  • 0
Futurama 4ever !

#1151 szkandi

szkandi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2011 - 8:15

Pitrus napsal/a:
Jen bych se zeptal jestli je možné v mapě vypnout zobrazení názvů keší - nikde jsem to nenalezl. Ve městech s velkou hustotou keší jsou názvy v mapách nepřehledné i nečitelné.

Ano, da se... nacti si kesky, prepni do mapy a pak dej akce... a uvidis
  • 0
Futurama 4ever !

#1152 Pitrus

Pitrus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2011 - 21:25

To vejvar a szkandi: Díky za radu, pomohlo to :)
  • 0

#1153 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2011 - 22:01

Nemuzu si pomoct, ale v PD je proste nejaka memory-related buga... Jsem si tim 100% jisty. Kdyz prepinam mapove podklady pomoci toho noveho symbolu v mape, tak po takovych 4-5 prepnutich PDA: a) uplne vytuhne B) 5 minut pracuje, pak stejne vytuhne c) PD spadne Drive se pri prepinani mapovych podkladu jeste obcas stalo: a) PD spadne pri ulozeni nastaveni (po prepnuti mapy) B) Misto napisu "Akce" se zobrazuje rozsypany caj (WM 6.1) Netvrdte mi, ze vam vsem ostatnim se nic z toho nikdy nestalo... EDIT: Ha, tak vidim ze uz se to tu dokonce resi, sem ty prispevky cetl, ale asi ne dukladne :) Nicmene bych mel jeste jednu pripominku - bylo by supr poznat, jestli danou mapovou dlazdici PD jeste stale stahuje, nebo jestli to uz vzdal a stahovani skoncilo s chybou. Velice casto se mi totiz stane, ze kdyz je v miste hodne mizerny signal, tak muzu na nacteni mapy cekat vecnost, a netusim, v jakem to je stavu. Pak mi taky nedochazi, pri jake prilezitosti se pokusi o znovustazeni chybne dlazdice... rekl bych ze nikdy?
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1154 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 7:52

niximor napsal/a:
a) uplne vytuhne
B) 5 minut pracuje, pak stejne vytuhne
c) PD spadne
Netvrdte mi, ze vam vsem ostatnim se nic z toho nikdy nestalo...

Myslim, ze to ma stejnou pricinu, respektive je to stejne chovani, o jakem pisu o 4 posty vys, ze se to deje pri pokusu o prepnuti, pokud jeste probiha stahovani dlazdic:

S mapou mam jeste jeden souvisejici problem, jestlize mapu prepnu v nastaveni v dobe, kdy se online mapa uplne nedotahla, aplikace se ukonci...

• 0

#1155 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 8:00

To vytuhnutí PD při rychlém přepínání map během stahování se mi možná jednou stalo, rozhodně se mi ale neděje pravidelně. Děje se mi ale horší věc - právě stáhnutý čtverec map se mi občas zapíše do databáze, na kterou jsem se mezitím přepnul, takže už mám v leteckých Google mapách zamontované čtverce ze základní i terénní mapy a nedá se toho zbavit.
  • 0

#1156 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 8:17

RenierX napsal/a:
To vytuhnutí PD při rychlém přepínání map během stahování se mi možná jednou stalo, rozhodně se mi ale neděje pravidelně....

Jeste upresnim, mluvim o prepinani v ramci Mapy CZ (databaze) z turisticke na ortofoto a naopak..
Ze by se mi v teto konfiguraci prepsala dlazdice z jine mapy se ni nikdy nestalo, ale to padani pri nedotazeni je 100%.

EDIT: tak jsem otestoval i Mapy CZ (soubory GeoKuk) - mezi zakladni a satelitni a pak i Google Maps (OSM Tracker) - take mezi zakladni a satelitni a pak i prepnuti mezi Mapu CZ a Google za stejnych podminek (nedotazene dlazdice) - take to spadlo ve 100% pripadu.
  • 0

#1157 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 8:29

díky za nastavitelný MapClick - při víkendovém keškování mě dost natrápil - na displej sice neklikám, ale stává se to i při posouvání mapy z víkendu mám opět nějaké nápady na doplnění/vylepšení : 1) adaptivní upozornění při přiblížení k cíli - nastavit cas v sekundách a PD si z aktuální (resp. průměrné za posledních x sekund) spočítá v jaké vzdálenosti upozornit - vyreší to včasné hlášení ať už jedu autem, kolmo nebo pěšky 2) inteligentní práce se souřadnicemi - při vkládání souřadnic do waypointu (z clipboardu) je PD příliš striktní na použitý formát, takže ve většině případů (např. kdy jsou souřadnice pouze v listingu) skončím u ručního přepisováním (+ případného převádění z jiného formátu) - geoget je v tomhle mnohem volnější - netestoval jsem jeho schopnosti, ale nestalo se mi, že by si neporadil - ideálně kdyby PD bral všechny základní formáty a netrval na dodržení mezer, umístění N/E, apod...viz např. http://www.earthpoint.us/Convert.aspx 3) zachovat zoom při přepínání mapových podkladů - tlačítko na přepínaní ušetřilo dost práce, ale při přenutí zobrazí mapu vždy v základním zoomu, kdyby si PD při přepínání pamatoval zoom, tak je to ještě lepší
  • 0

#1158 bobosh

bobosh

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 9:03

szkandi napsal/a:

Adow napsal/a:

Jj... udelal jsem to same, pokud by to chteli i ostatni, tak v registrech, se tato polozka jmenuje MapClick a staci zmenit hodnotu 1 na 0.

Prima. Jak se dostanu do registrů?
  • 0

#1159 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 9:04

vejvar napsal/a:
a jeste taky napad, dalo by se udelat aby se u kompasu a pripadne i u mapy ve stavove radce zobrazovala aktualni odchylka?

to by se mi taky líbilo, zatím máš aspoň HDOP na obrazovce GPS - na obrazovce kompasu na to nebylo místo...
jenže přesnost mě zajímá až ve chvíli, kdy dohledávám kešku a přepínat se kvůli tomu do obr. GPS...třeba to LudekV ještě přehodnotí
  • 0

#1160 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 9:13

Když dohledáváš kešku je mnohem lepší koukat po okolí než do GPS :)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama