Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#1161 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 9:24

bobosh napsal/a:
Prima. Jak se dostanu do registrů?

např přes Total Commadner CE: \\Plugins\registry\HKCU\Software\PocketDrake\PocketDrake\Options\
pokud tam MapClick nemas, tak klikni na +Add value+, Name: MapClick, Type: DWORD a hodnotu pak zadej 0

LudekV napsal/a:
Když dohledáváš kešku je mnohem lepší koukat po okolí než do GPS :)

No tak to samozřejmě :) ale nejdřív se snažím přiblížit podle GPS a informace o její aktuální přesnosti se hodí...ale možná je to jen pro dobrý pocit ;)
  • 0

#1162 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 10:12

2bobosh: ja mam \\Moduly\registry\HKCU\.... a dal stejne
  • 0

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1163 szkandi

szkandi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 10:39

bobosh napsal/a:

szkandi napsal/a:

Adow napsal/a:
Já jsem si natáhnul novou verzi a nastavil si tuto volbu v registrech. A teď už je naprostá spokojenost :D.

Jj... udelal jsem to same, pokud by to chteli i ostatni, tak v registrech, se tato polozka jmenuje MapClick a staci zmenit hodnotu 1 na 0.

Prima. Jak se dostanu do registrů?

Ja na to pouzivam programek... RegEdit http://www.freewarep...tryeditor.shtml
  • 0
Futurama 4ever !

#1164 ubuster

ubuster

ubuster

• Members
  • PipPipPip
  • 590 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2011 - 11:29

Ja na to pouzivam programek... RegEdit http://www.freewarep...tryeditor.shtml

Ten je fakt luxusni. Diky.
  • 0

HW: Motorola One Action _ Garmin eTrex Legend HCx

SW: c:geo _ WhereYouGo _ GDAK _ GCC _ Go(x)°

#1165 pavelkast

pavelkast

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2011 - 7:01

Při pokusu přenést záznamy stop do GeoGet pomocí pluginu v GG jsem něco asi zblbnul. Záznamy stop z PD zmizely, nikde nejsou. Navíc nyní při každém starrtu PD mi to hlásí "Track Logger - SQLite error: table track_log has no column named hdop" a pokud povolím záznam stop objeví se totéž hlašení a po chvíli zatuhne PD. Nevíte jak to opravit ? Přeinstalace PD nepomohla.
  • 0

#1166 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2011 - 7:11

Ztracené stopy ti nenajdu. Zřejmě se ti nějak podařilo poškodit databázi $pocketdrake.db3. Najdi si ten soubor v datové složce PD a smaž ho. PD si ho založí znova.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#1167 pavelkast

pavelkast

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2011 - 8:31

Ztracené stopy - Soubor $pocketdrake.db3 jsem vymazal. Po spuštění PD se opravdu založil znovu, ale chybové hlášení se opakuje. Může být něco i v registrech ?
  • 0

#1168 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2011 - 21:38

Pro zájemce o testování je na http://code.google.c.../downloads/list k dispozici betaverze 1.5.0.90, která:
* řeší problém s chybějícím sloupcem HDOP (pokud to zařve, je třeba vymazat $pocketdrake.db3 a pak už to bude v pořádku)
* má v nastavení mapy volbu zda reagovat na kliknutí do mapy
* umí sama testovat dostupnost nové verze (pokud je online)
* při rychlém přepínání map zachová zoom
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#1169 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2011 - 22:30

Vyzkoušeno, vše se zdá OK. Zachování zoomu je super, to mi chybělo.
  • 0

#1170 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2011 - 10:14

Jen takovy rychly tip co jsem nahodou zjistil :) Pokud vam PD startuje az neuveritelne pomalu (nekolik minut), vezte, ze to je tim, ze mate prilis mnoho zaznamu stopy v databazi... cca 8MB soubor $pocketdrake.db3 zpusobil u me skutecne velice pomale spousteni, jakmile jsem ho smazal, tak se sice zacla vyskytovat ta chyba s hdopem, co uz je v .90 snad tedy opravena, ale PD startuje do 10s. Takze to nastesti neni velkou databazi kesi :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1171 pavelkast

pavelkast

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2011 - 9:01

Zkusil jsem beta verzi 1.5.0.90. Problem se záznamem stop - $pocketdrake.db3 odstraněn. Vše ostatní funguje zatím bez chyby. Vyzkouším přes víkend v terénu. Program používám už druhým rokem a jsem s ním moc spokojen. Díky.
  • 0

#1172 BobasV

BobasV

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2011 - 20:45

Tak můj první příspěvek v tomto threadu. Nejdřív velké poděkování autorovi (autorům). Kdysi jsem PD zkoušel, líbil se mi, ale na mém Gigabyte Gsmart S 1205 se nezobrazoval korektně. Nyní jsem po reakci LudkaV na můj příspěvek ve vlákně o GCzII opět vyzkoušel a v pohodě (i když je pravda, že jsem telefon tak často neresetoval jako poslední dobou, ale to je zkoušením a nastavováním). Pročetl jsem poctivě celé fórum, dostal jsem odpovědi na mnoho otázek a budu testovat. Nyní mám jen jednu otázku: Používám poslední (tu testovací) verzi 1.5.0.90 a při spuštění programu se připojuje (pokud to mám v nastavení povolené) k internetu. Je to normální stav nebo mám někde něco špatně nastavené ?
  • 0

#1173 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2011 - 21:00

Pokud je povolené připojení k internetu, PD si testuje dostupnost nové verze, takže si sáhne na internet. EDIT: ještě to trochu zoptimaluzuju, aby to zbytečně neotravovalo. Mimochodem, u mě, pokud je net povolený, se o něj jako první přihlásí A-GPS.
  • 0

#1174 BobasV

BobasV

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 16 září 2011 - 21:10

OK, díky za okamžité vysvětlení. Nešlo by to tam dát volitelně v nastavení ? A protože chci autora trochu podpořit ve vývoji (a také mám zájem prozkoumat řešitele vzorců :) ) jdu si hned kliknout na Donate ;)
  • 0

#1175 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2011 - 18:53

U mě jsem $pocketdrake.db3 nalezl v rootu a má velikost 1024 B. Stopy samozřejmě stáhnout přes PocketDrakeSync stáhnout nejdou "- track table not found -". Povedlo se mi vytvořit dvě a asi naplnit i nějakými daty. Ačkoliv když je tak malý, tak pochybuju.
Smáznu ho a uvidíme, třeba se vytvoří už ve správné složce...

PS: bylo by možné trochu upřesnit popis správy stop na http://pocketdrake.c...pis#sprava_stop? Např. to druhé tlačítko "Povolit záznam" - jednou má zelenou fajfku, podruhé červený křížek, ale v obou případech je u něj "Povolit záznam". Ve kterém z těch stavů je záznam opravdu povolen? Jsem z toho trochu zmaten...
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#1176 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2011 - 20:20

niximor napsal/a:
Pokud vam PD startuje az neuveritelne pomalu (nekolik minut), vezte, ze to je tim, ze mate prilis mnoho zaznamu stopy v databazi...

Ano to může být. Záznamník stop je stavěný na relativně malý počet dat, moc jsem se netrápil s nějakou geniální rychlou databází, takže pokud si tam těch stop necháte hodně, je to pomalé. Při startu to zdržuje proto, že se rekonstruuje statistika posledního výletu, čili čte se ta databáze.
  • 0

#1177 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2011 - 20:23

Pro testery je verze 1.5.0.91, to už je kandidát na oficiální vypuštění jako 1.5.1
  • 0

#1178 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 18 září 2011 - 20:40

Tak jsem o víkendu testoval betu 1.5.0.90. - při přepnutí mapy mi to změní zoom - to zachování úrovně zoomu se někde nastavuje? - najíždění je o trošku pomalejší - předpokládám, že to bude kontrolou nové verze - nic tragického, dá se to přežít :) Jinak znovu musím poděkovat za fajn prográmek ;)
  • 0

#1179 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 9:24

LudekV napsal/a:
Pro testery je verze 1.5.0.91, to už je kandidát na oficiální vypuštění jako 1.5.1

Vyzkouším...dá se někde dostat k Changelogu beta verze?

Jinak přikládám dalších pár návrhů/nápadů:
1) Šlo nějak zjednodušit zobrazení map, které připravuje geoget bez toho, abych musel otevírat listing geogetu?
Odkaz na obrázek s mapou by měl být jednoznačný, takže jde jen o to přidat někde možnost si je zobrazit:
- buď jako možnost zobrazit konkrétní mapku přímo k jednotlivým waypointům a do Hlavní obrazovky kešky
- nebo v kompasu přidat možnost zobrazit geoget mapky pro aktuální cíl
- nebo totéž v mapě
- nebo kdekoliv umístit volbu, která zobrazí všechny mapy pro danou kešku na jedné obrazovce, třeba i mezi přílohy...

2) Šipka ukazující směr pohybu na mapě je užitečná (díky za ni), jen je poměrně velká a osu rotace má uprostřed, takže někdy překáží... nejlepší by byla možnost skinovatelné šipky, jako to má např. TrekBuddy, případně kdyby se dala nějak upravit (např jen obrysy šipky s křížem v ose, nebo osu rotace umístit mimo střed šipky)
  • 0

#1180 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 9:53

kryshtof napsal/a:

LudekV napsal/a:

Vyzkouším...dá se někde dostat k Changelogu beta verze?

Tady jsou oproti .90 jen drobné opravy, významé věci jsou v issue listu.

Jinak přikládám dalších pár návrhů/nápadů...

Nápady patří do issue listu, ale tyhle dva s největší pravděpodobností půjdou k ledu. Mám jiné a významější věci.
  • 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama