Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#1181 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2011 - 10:00

LudekV: ok, budu je dávat rovnou tam + přepíšu stávající - aspoň bude přehled a třeba někdy v budoucnu "roztajou" ;)
  • 0

#1182 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2011 - 17:44

Málem bych zapomněl ;) Vydal jsem verzi 1.5.1 která opravuje několik chyb z předchozí verze.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#1183 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2011 - 21:08

Kde v registrech najdu umístění $pocketdrake.db3? Prohlížím HKCU\Software\PocketDrake\PocketDrake\Options, našel jsem "DbFile" (hlavní databáze cachedb.db3), potom "TrackFile" (což je cesta, kam jsem naposled exportoval tracklog), ale jinak nic souvisejícího. Chci to nastavit do aplikačního adresáře, protože se mi umisťuje pořád do rootu. A asi jsem slepý... :)
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#1184 szkandi

szkandi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2011 - 7:44

A nestaci napsat cestu do Slozka pro ostatni data ?

Vložený obrázek

Mi to zabira... ;)
  • 0
Futurama 4ever !

#1185 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2011 - 13:32

Aha! Zabralo to i u mě. No vidíš, já se snažil s flintou na komára (či jak se to říká).
A taky jsem při této příležitosti zjistil, že v registrech se tato cesta ukládá v hodnotě MapFolder, kdo by to řekl.
  • 0

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#1186 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2011 - 14:09

No, to je dané historicky. Původně tam byly jen mapy, postupně přibyla i další data. V nastavení jsem to přejmenoval, ale v registrech to už zůstalo, aby se nemusel předělávat program ani PDS. V tomhle případě nebylo potřeba hrabat se v registrech, stačilo to prostě nastavit ;) Mimochodem, v dokumentaci je napsané, že si to máš nastavit.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#1187 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2011 - 15:32

V pořádku, tušil jsem, že to bude mít historickou souvislost... :) Jinak v dokumentaci to je, je tam dokonce screenshot (tady mi chybí stydící se smajlík). On je jinak program docela intuitivní, tak jsem tomu moc nevěnoval pozornost.
  • 0

#1188 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2011 - 17:32

Zdravím Luďka...... po delší době jsem zas měl chvilku na kešky, instaloval jsem nový PD, a chtěl exportovat field notes na net. Tedy jsem v PDsync jako jindy provedl aktualizaci aktivní databáze z pda (v nastavení zatrženo přenést soubor fn z pda - vyexportovat z pd), pak jsem dal synchronizaci pc-web, ve výsledkovém okně se mi objewvilo 5 generovaných fn, ale po otevření stránek gc.com se mi neobjevily žádné fn. V čem může být zakopanej pes ??? Dík za radu.......................................
  • 0

#1189 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2011 - 19:31

Tohle je dotaz na PDS a Šubiho a ten patří sem http://www.geocachin...233#post_285233

Ani mně už delší dobu nefunguje automatický upload přes GJ, ale neměl jsem čas a chuť se tím zabývat a FN si na web nahrávám ručně, tolik práce to zas nedá.
  • 0

#1190 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2011 - 20:08

........tak to se omlouvám, pro mně to nějak instinktivně patří k dohromady :)) Ještě taková otázečka mimo záznam. Neuvažovals o PD pro Androida? Od chvíle, cos to dovedl k dokonalosti, se bojím, že přijdu o svý starý pda, a s wm se sanad už žádný telefony nevyrábějí :) ...... a dík za tvou práci........................
  • 0

#1191 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2011 - 20:16

Verze pro Android se neplánuje, podobně jako PD pracuje Geoquack.
  • 0

#1192 pavlikVB

pavlikVB

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2011 - 8:23

LudekV napsal/a:

RenierX napsal/a:
S novou verzí to zřejmě nesouvisí. ale přestaly se mi do PD načítat mapy z Cykloatlasu. Můžete to někdo vyzoušet? Díky.

Zdá se, že vylepšili ochranu
http://services.tmap...Md5zqmUK6n-MfwA

To k=...na konci vypadá podezřele a dřív to tam nebylo. Zkoumat to teď ale nebudu.

Jelikož opravdu přestalo fungovat online stahování map z Cykloatlasu posouváním náhledu mapy u stažené cache, tak jsem to "obelstil" tak, že jsem si nahrál starší verzi 1.4.9.80 (7.6.2011) - http://pocketdrake.c...php?id=download
Kupodivu to u této verze stále funguje. Pak jsem opět přeinstaloval nejaktuálnější verzí PD a mám to v PDA.

Tudíž dle mého laického názoru to nezpůsobuje vylepšení ochrany webu.
Luďku, nešlo by to tedy nějak vrátit do aplikace? Ve většině případů si takto rychle stáhnu mapu okolo cache a nemusím tak vytahovat MapCreator :-)
  • 0

#1193 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2011 - 8:42

U mě se ten zázrak nekoná, ani verze 1.4.9.80 mi mapy z Cykloatlasu nestahuje :(
  • 0

#1194 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2011 - 8:50

Řekl bych, že pavlikVB našel ty mapy někde uložené a nabyl tak dojmu, že se mu stáhly. V programu se kolem stahování map nic neměnilo, není tedy důvod, proč by stará verze měla stahovat a novější ne. Opravdu to bude spíš změnou přístupu cykloatlasu.
  • 0

#1195 pavlikVB

pavlikVB

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2011 - 10:37

AHA, moc se všem omlouvám, jak jsem se v tom šťoural, tak jsem si přepnul mapy.cz a ne cykloatlas a nabyl jsem dojmu, že to jde. Nu což, budu používat mapy.cz.
  • 0

#1196 stixpunk

stixpunk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2011 - 15:33

hodne casto se mi stava ze padne sqlite. budto pred spustenim pd vyhodi error cannot commit - no transaction is active nebo se pusti normalne ale db je prazdna. nekolikrat sem kvuli tomu musel ukoncit vylet protoze sem dojel nekam na zacatek planovane trasy a tam to padlo. nevim jestli to muze zpusobovat pd nebo je na vine jen telefon (se xperia x2). nemel by nekdo napad co s tim nebo cim to muze byt? poprve se to stalo kdyz se vybila baterka tak sem to daval za vinu nekorektnimu ukonceni ale pak sem zjistil ze se to stane i pri normalnim vypnuti :(
  • 0

#1197 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 9:53

Da se nekdy ocekavat nejaka bugfix release PocketDrakeSync? Mam minimalne dva bugreporty: 1) Kdyz PD startuje dlouho z duvodu velke databaze tras, PD Sync tvrdi, ze se ho nepovedlo ukoncit, coz ale neni pravda, jen to dele trva. 2) Pri tak 60% aktualizaci databaze se mi stava, ze sync spadne s hlaskou "Nepodarilo se vytvorit soubor PocketDrakeSync.log (+-), protoze ho prave vyuziva jiny proces", s tim, ze dneska to dokonce skoncilo se stejnou hlaskou, ale souborem reg_PDA.ini. Tu prvni chybu bych docela prezil, neni zas tak zasadni... Ale ta druha me vytaci k nepricetnosti. 10 minut kopiruju databazi, pak to spadne s touhle chybou a muzu zacit znova, protoze neprobehne update databaze z PDA v GG. To fakt dokaze vytocit.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1198 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 10:04

niximor napsal/a:
Da se nekdy ocekavat nejaka bugfix release PocketDrakeSync?

Jsi ve špatném vlákně ;)
  • 0

#1199 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 10:08

Nojo, to bych musel vedet, ze pro PD Sync je jine vlakno, uz jsem ho konecne nasel, neni divu ze o nem nevim, je tam mrtvo :) Nicmene repostnu tam, tady to kdyztak moderatori muzou vycistit :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1200 BobasV

BobasV

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2011 - 10:58

Zjistil jsem, že ve status baru, kde se ukazuje počet keší mi nesedí počet nalezených, ale když jsem dal vyhledat nalezené, tak to bylo OK. Po prozkoumání jsem přišel na to, že se do nalezených ve status baru nezapočtou keše archivované ? Je to záměr nebo chybička ?
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama