Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#1241 Tom Fuk

Tom Fuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2011 - 15:37

mikeant napsal/a:
Ano, to jsem pochopil, ale píšu, že i když se to snažím obejít trikem pomocí PocketIE...

Jenom dvě kontrolní otázky:
1. Připojil jsi se pomocí PocketIE na stránky geocaching.com + zadal svuj nick a heslo (+ zatrhnul jsi trvalé připojení)? Pustilo tě to dál?
2. Máš správně napsaný svůj nick a heslo v PD (opravdu správně)?
  • 0

#1242 mikeant

mikeant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2011 - 6:29

Tom Fuk napsal/a:

mikeant napsal/a:
Ano, to jsem pochopil, ale píšu, že i když se to snažím obejít trikem pomocí PocketIE...

Jenom dvě kontrolní otázky:
1. Připojil jsi se pomocí PocketIE na stránky geocaching.com + zadal svuj nick a heslo (+ zatrhnul jsi trvalé připojení)? Pustilo tě to dál?
2. Máš správně napsaný svůj nick a heslo v PD (opravdu správně)?

Tak mi to nedalo a zkusil jsem to znovu - odhlásil jsem se z gc.com přes PocketIE (po otevření gc.com jsem byl již přihlášen, tzn. že si mně pamatoval), znovu se přihlásil se zatrženým "remeber me", znovu zadal do PD login a heslo, ale výsledek je pořád stejný. Chvilku prodleva, nápis "stahuje se listing GCxxxx" a následně rychle vyskočí že se nepodařilo přihlásit.
Nemůže to být ovlivněno, že na gc.com mám jako výchozí jazyk angličtinu? Verzi GPX mám nastavenu 1.0. Jinak používám HTC Touch Pro II s WM 6.5 (oficialni ROM). Připojení mám Vodafone Připojení na stálo.
  • 0

#1243 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2011 - 7:34

Nevím, jestli to spolu souvisí, ale mohla by to být aspoň stopa pro Luďka V. Občas (tak jednou do týdne) se mi na mých WM6.5 stane něco divného s připojením. V systémovém okně Connectivity místo obvyklé informace o připojení "internet.t-mobile.cz" nemám vůbec nic (ani tlačítka Diconnect a Hide, prostě úplně prázdné okno). Vypadá to, že to nemá vliv na žádnou aplikaci, na internet se dostane IE, Opera Mini, maily chodí, úplně každá aplikace komunikuje kromě Pocket Drake - ten jediný se v téhle situaci nedokáže připojovat a musím zrestartovat PDA, je to asi jediný způsob, jak to dát do pořádku. Proto si myslím, že se PD připojuje k internetu nějak jinak, než ostatní aplikace (je to jen moje domněnka, moc do toho nevidím). Tak si říkám, jestli to nemůže mít u tebe stejnou příčinu.
  • 0

#1244 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2011 - 7:43

Mám FS Pocket Loox N560. Po aplikaci finty s PocketIE funguje PocketDrake bez problémů, tzn. přihlásí se na Geocaching.com a stahuje.
  • 0

#1245 BackorTeam

BackorTeam

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2011 - 10:00

Uvažuji o koupi nové GPS - patrně Holux Funtrek 130 Pro. Jelikož uvedená GPS běží na OS WinCE, před koupí bych si chtěl ověřit, zda na ní poběží (nepoběží) Pocket Drake. Zkoušel někdo? Je nějaká naděje? Díky za každou odpověď.
  • 0

#1246 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2011 - 10:19

WinCE je něco jiného než Windows Mobile, takže je dost pravděpodobné, že to nepůjde.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#1247 BackorTeam

BackorTeam

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2011 - 11:12

LudekV napsal/a:
WinCE je něco jiného než Windows Mobile, takže je dost pravděpodobné, že to nepůjde.

Právě z toho mám obavy. Následující informace mé obavy nevyvrátila, ani nepotvrdila:
http://blogs.msdn.co.../15/395958.aspx
  • 0

#1248 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2011 - 19:27

BackorTeam napsal/a:

LudekV napsal/a:

Právě z toho mám obavy. Následující informace mé obavy nevyvrátila, ani nepotvrdila:
http://blogs.msdn.co.../15/395958.aspx

Zalezi, jake jsou pouzite knihovny, resil jsem neco podobneho u jineho programu a ve vysledku to bylo resitelne, kdyz se do WinCE zarizeni "rucne" doinstalovala vsechny potrebne .dllka...
To CEcko je proste o neco ocesanejsi a muze se to navic lisit u ruznych zarizeni (co ktery vyrobce k zakladu doinstaloval).
  • 0

#1249 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2011 - 14:29

Jelikož mi nefunguje ani GeoScout a ani GCzII, zkouším PocketDrake. Nainstaloval jsem si i GeoGet a pokouším se tam dostat nějaké keše do databáze, ale marně. Stažené webové stránky mi to nebere. Copak se tam dá dostat jen formát .gpx , který si můžu stáhnout pouze v případě, že si opět obnovím premium členství? A proč do PocketDrake nemůžu naimportovat jednu keš podle kódu a ani nejbližší keše z okolí? :( Po prostudování několika předchozích stránek v této diskuzi jsem dospěl k názoru, že musím být Premium Member proto, abych mohl stahovat data do tohoto programu. Proč taková základní a zásadní informace není uvedena nikde na úvodní stránce programu, na jeho download stránce apod.? Ušetřil bych pak nejen já, ale i jiní hodiny času zbytečnou snahou o rozchození programu. :( :|
  • 0

#1250 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2011 - 15:11

Or_Mi: Synchronizuj si databázi v PocketDrake s databází programu GeoGet. Na to premium účet nepotřebuješ.
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1251 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2011 - 17:12

Asi jsem svůj minulý příspěvek napsal čínsky, ;) ale jak mám synchronizovat databázi PocketDrake s databází v GeoGetu, když v ní nemám jedinou keš? A do té můžu stáhnout html (to nejde) anebo .gpx a to pokud nejsem v současné době premium člen také nejde. :(
  • 0

#1252 vejvar

vejvar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2011 - 17:19

pomoci geojarry nahraj kese do geogetu a pomoci pocketdrakesync pluginu nahraj databazi geogetu do pocketdrake.
  • 0

#1253 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2011 - 18:40

Or_Mi: Jak píše vejvar. Pomocí GeoJarry (doplňku pro GeoGet) si bez premium účtu stáhneš listingy keší, naimportuješ je do GeoGet databáze a z té si pak zesynchronizuješ databázi v PocketDrake.

Jednodušší postup pro hráče bez premium účet neznám. Imho premium účet má dávat něco navíc, proto si ho také pořizujeme. Tak se pak nediv, že obcházení těchto výhod je trochu složité a někdy nemožné.
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#1254 mikeant

mikeant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2011 - 12:02

Ahoj, docela mi u map v PD chybí hledání trasy, podobně jako to má Google maps. Chápu že routování je docela problém, ale nebylo by možné u PD doplnit zavolání Google maps se zobrazením vybrané keše (referenčního bodu)? Podobně to má řešen GCZII a přijde mi to bezvadná funkce, hlevně u městských keší když člověk hledá, kudy se ke keši vlastně dostat. Mimochodem přihlášení na gc.com se mi stále nedaří, tak čekám na verzi využívající API
  • 0

#1255 mikeant

mikeant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2011 - 8:32

Ahoj, chtěl bych se zeptat na zkušenosti ostatních. Občas se mi PD nějak nekorektně ukončí a následně si mi cca během hodiny úplně vybije baterie. Zatím jsem ve fázi hledání konkrétní příčiny, ale mám dojem, že se jedná o chybné ukončení PD po generování field notes pomocí PD sync s volbou "Vyexportovat z PD". Ve spuštěných programech sice není, ale když jsem se následně pokusil smazat adresář s PD, nebylo to možné, protože nějaký proces držel soubor s databází a nějaké dll. Máte někdo podobné zkušenosti?
  • 0

#1256 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 17:58

Mám dotaz přímo na autora: Luďku funguje PD na Windows7? V případě, že ne, máš chuť nějak ho přizpůsobovat? Dotaz není můj, kamarádovi hrozí výměna firemního mobilu nza nový s W7.
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#1257 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2011 - 20:56

sovidoupe napsal/a:
Mám dotaz přímo na autora:
Luďku funguje PD na Windows7?
V případě, že ne, máš chuť nějak ho přizpůsobovat?

Dotaz není můj, kamarádovi hrozí výměna firemního mobilu nza nový s W7.

S největší pravděpodoností nefunguje, WP7 je totiž úplně jiný systém než WM6. Přepisovat PD na WP7 neplánuju.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#1258 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2011 - 20:19

K přepínání mezi kompasem a mapou: jdu na finálku, přepnutí na mapu pomocí ikonky je v pohodě a když se přepnu zpět na kompas (dlouhým tapnutím), jsem na kompasu, ale naviguje mě na výchozí souřadnice. Co dělám špatně? Jak se správně přepnout zas na ten waypoint, který jsem měl zvolený předtím?
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#1259 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2011 - 20:27

Dlouým tapnutím znova vybereš nejbližší keš a tím se nastaví jako cíl. Pokud se chceš vrátit k té aktuálně zvolené a neměnit cíl navigace (tj. waypoint), použij menu Akce a ikonku zvolené keše uprostřed. Pokud si v nastavení povolíš akce klikem do mapy, stačí v podstatě dvojklik uprostřed plochy. Pokud si navíc nastavíš vracení na posledně použitou obrazovku detailu keše, máš tam hned zpátky kompas.
  • 0

#1260 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2011 - 20:34

Díky, to je dostačující. Dvojklik doprostřed je výborný. :) Taky mi to mohlo dojít, ale tak nějak jsem se v tom motal...
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama