Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#1301 hanes03

hanes03

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 10:05

LudekV napsal/a:
PDLT je udělátko na zalogování přes Gc Live a skutečně jsem to měl přeložené pro WM 5.0 a ne 2003. Stáhni si to znovu, snad to už zabere. Ten tvůj systém je už historie, testovat nemám na čem.

JJ to máš pravdu je to starý, ale zatím funguje. To PDLT mě to hlásí pořád. Zkusil jsem ho smazat a pustit instalaci znovu, ale stále stejný problém. Jinak vše funguje ok. Aktualizace budu prostě dělat přes geoget. Díky za tvůj čas.
  • 0

#1302 ocnibulva

ocnibulva

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 10:36

LudekV napsal/a:
Tak ještě rychlá oprava problému s importem nalezených - verze 1.6.0.97

Ahoj, muzes mi prosim te vysvetlit co se myslim tim zaskrtavadlem "Preskocit nalezene kese"? Zkousel jsem stahnout 5 neblizsich kesi v mem okoli a stahlo mi to i ty co mam ma GC.com uz oznacene jako nalezene. V PD je nemam nactene. Nejsem PM a verzi PD mam .98. Diky.
  • 0
Baví mě to čím dál tím víc.

#1303 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 10:42

ocnibulva napsal/a:
Ahoj, muzes mi prosim te vysvetlit co se myslim tim zaskrtavadlem "Preskocit nalezene kese"?

Diskuze na toto tema zde byla...
http://www.geocachin...062#post_322062
  • 0

#1304 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 10:43

ocnibulva napsal/a:

LudekV napsal/a:
Tak ještě rychlá oprava problému s importem nalezených - verze 1.6.0.97

Ahoj, muzes mi prosim te vysvetlit co se myslim tim zaskrtavadlem "Preskocit nalezene kese"? Zkousel jsem stahnout 5 neblizsich kesi v mem okoli a stahlo mi to i ty co mam ma GC.com uz oznacene jako nalezene. V PD je nemam nactene. Nejsem PM a verzi PD mam .98. Diky.

Máš v nastavení zadané svoje jméno?
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#1305 ocnibulva

ocnibulva

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 11:54

Máš v nastavení zadané svoje jméno?

Nick mam nastaveny. Zkousel jsem se znovu prihlasit na GC.com a stale stejny. Zkusil jsem zaskrtnout Importovat pouze nove a stahlo to opet stare nalezene. Je zajimavy, ze v poctu
Maximalni pocet nactenych kesi ma cislo 2 a stahuje to 5 kesi. Po restartu PD to stahlo 4. 2 uz nalezeny dve jeste nenalezeny. Ve vzdalenosti mam 0 km a mam jeste zasrktnuto Zakladni informace. Mam HTC s WM 6.5 a jsem pripojeny k notebooku kabelem.
  • 0
Baví mě to čím dál tím víc.

#1306 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 12:04

Zkusil jsem stahnout archivovanou kes. Ve verzi .98 se aktualizuje jako nalezena a misto souradnic same nuly. V testovaci verzi .95 se kes aktualizuje spravne jako nenalezena, ale v souradnicich stale same nuly. Chybka neprilis dulezita, ale je.
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#1307 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 14:50

Potvrzuji jiste problemy se stahovanim kesi z API. Zkusil jsem testovacne stahnout 10 nejblizsich nenalezenych. Spravne to nestahlo jakekoliv nalezene, ale ty, co to stahlo, to chybne identifikovalo, sice import probehnul (podle doby jak dlouho to trvalo), ale zaradil je do kategorie "preskocene kese", takze stahoval neustale dal, nez jsem ho na cisle 30 preskocenych stopnul.
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1308 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 15:22

Chybí mi tu informace o nastavení zaškrtávadla Importovat pouze nové keše. Pokud bylo zaškrtnuto, tak se nepřepisují ty, co už jsou v databázi, ale stahují se, protože API nemá možnost stáhnout jen kódy a tak se musí rovnou stahovat (téměř) vše. Ta volba tedy rozhoduje jen o tom, zda se databáze přepisuje nebo ne. Podle toho se taky aktualizuje počítalo importované resp. přeskočené. Vím, není to ideální.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#1309 niximor

niximor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 15:50

Aha!!!! No dobre, jsem blbej :D Neres, funguje mi to spravne...
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#1310 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2011 - 21:57

Teď, jak si tak chystám db na víkend :), tak jsem zabrousil i do Správy stop a měl bych jednu drobnost: vidím tam tlačítko se zelenou fajfkou a textem "Povolit záznam". Já si nejsem jistý (tedy teď už celkem jo), jestli to znamená aktuální stav nebo stav cílový, na který se přepne tapnutím na toto tlačítko (ten infinitiv mě tam plete). Protože se mi stopy zapisují, tak vím, že to znamená aktuální stav. Mohl bys to, Luďku, zjednoznačnit jednoduše tím, že to přejmenuješ na "Záznam povolen"? A v případě červeného křížku by se text změnil na "Záznam zakázán". Nebo, pokud se ti nechce až tak rýpat do logiky a měnit i text, tak ho jen zjednodušit na "záznam" - z faje nebo křížku si už dovodíme, v jakém stavu jsme (hlavně ne v jiném ;) ).
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#1311 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2011 - 19:31

Zrovna jsem se vrátil z lovu, mám verzi .98 a opět mi zazlobil řešitel. Jedna stage - vše OK (doplnil jsem proměnné do poznámky u listingu, šel do waypointu, pak do řešitele, tam se proměnné objevily), na druhé stagi - další proměnné do poznámky, ale v řešiteli se už tyto dvě nové neobjevily. A to ani, když jsem cache opustil a šel do jiné a pak se vrátil. Restartovat PD jsem nezkoušel. Nakonec jsem je do řešitele dopsal ručně (vlastně mě překvapuje, že to jde - to v tom řešiteli je kopie, která se má přebrat z poznámky? Co se spouští za funkci nebo metodu, která to z poznámky tahá? Není tam nějaká podmínka, za které se třeba neprovede? Máte ještě někdo, kdo má prémiovou verzi PD, tyto příležitostné problémy?
  • 0

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#1312 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2011 - 23:52

Pontiac_CZ napsal/a:(vlastně mě překvapuje, že to jde - to v tom řešiteli je kopie, která se má přebrat z poznámky? Co se spouští za funkci nebo metodu, která to z poznámky tahá? Není tam nějaká podmínka, za které se třeba neprovede?

Máte ještě někdo, kdo má prémiovou verzi PD, tyto příležitostné problémy

Kdysi LudekV vysvětlil, že je to uloženo na jediném místě (nejspíš v té poznámce) a žádná synchronizace není tedy potřeba.
S tímto jsem problém nezaznamenal. Většinou mám problémy s lichým počtem závorek apod. :)
  • 0

#1313 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2011 - 11:36

Mě to spíš z chování připadá na ty dvě kopie - jedna v řešiteli a druhá v poznámce a synchronizaci mezi něma. No a někdy to asi selže...
  • 0

#1314 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2011 - 14:08

Proměnné se ukládají jednou v poznámce v listingu, do řešitele vzorců se jen dočasně překopírují. Tam by mohl být problém, ale nevím jaký ;)
  • 0

#1315 cobra 11

cobra 11

cobra 11

• Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2011 - 11:43

Včera jsem zjistil,že se mi v mapě nezobrazí vyfiltrované keše.Tedy oni se zobrazí,ale jen na malou chviličku probliknou.Když posunu mapu,tak to nahoře napíše "Načítám keše",ale ty už ani neprobliknou.Zkoušel jsem si projít na Wiki nastavení programu,ale pořád nic.Zkoušel jsem i hledat (zatím jsem pročetl polovinu stránek) v tomto tématu,ale zatím jsem nic nenašel.Pomohla by odinstalace programu,promazání registrů a opětovná instalace?Předem děkuji za odpověď.Používám zařízení HTC HD 2 Win 6.5. EDIT:Když odstraním databázi a nechám vytvořit PD novou,tak po importu několika keší přes GC Live a vyfiltrování zůstanou keše ze seznamu zobrazeny v mapě.Pokud opět nahraji databázi z GG,tak se opakuje stejný problém viz. výše. VYŘEŠENO:Problém byl z databázi GG.Vyexportoval jsem si v GG z databáze všechny keše do GPX,smazal jsem databázi a vytvořil novou.Potom jsem naimportoval keše a db překopíroval do PD.Keše se už v mapě PD zobrazují.
  • 0

#1316 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2011 - 12:13

Taky mám jednu poznámku k řešiteli: pokud je vzorec ve tvaru N AB°CD.EFG' tak se ve výsledku nenahradí to A vyleze z toho třeba A0°12.345' Ale není to vážný problém, desítky stupňů obvykle vím ;)
  • 0

#1317 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2011 - 14:40

Vzorec ve tvaru N AB°CD.EFG' se ti nevyhodnotí nijak, protože tam nejsou žádné výrazy označené hranatými závorkami.
  • 0

#1318 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2011 - 14:53

LudekV napsal/a:
Vzorec ve tvaru N AB°CD.EFG' se ti nevyhodnotí nijak, protože tam nejsou žádné výrazy označené hranatými závorkami.

Vyhodnotí ho tak jak jsem psal, schválně jsem to zkusil znova ;)
Totéž s libovolným písmenem v závorkách, A se nahradí až když dám do závorky to samotné A
  • 0

#1319 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2011 - 15:06

Tak když se tak dívám do dokumentace k řešiteli (http://pocketdrake.c...?id=user:vzorce ), tak ve vší úctě, Luďku :), je nutné přiznat, že ne vždy je asi potřeba uzavřít počítané skupiny do hranatých závorek. Právě u těch jednopísmenných tam hranaté závorky nemáš.
  • 0

#1320 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2011 - 15:11

Hmm, nikdo není dokonalý. Detaily už v hlavě nemám, přeci jen je to přes rok :)
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka