Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#561 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2010 - 21:58

Vydána verze 1.3.0
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#562 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2010 - 8:19

Je to paráda, vídím že jsi neusnul na vavřínech a stále na tom makáš. Sice PD používám jen okrajově jako mobilní databázi a naviguju se oregonem, ale přesto je to neocenitelný pomocník. jdu vyzkoušet čudlík donate ;)
  • 0

#563 brazajar

brazajar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 786 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2010 - 11:49

Take jsem vyzkousel cudlik "donate" ... :)
  • 0

Díky.

Jarda (brazajar)

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+  s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

https://www.brazovic.cz     

#564 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2010 - 12:56

chtěl jsem vyzkoušet řešení vzorců na svojí keši GC1ZRG7 kde jsou výpočty opravdu výživné a nějak se nemůžu dobrat správného výsledku

po dlouhém zkoumání to vypadá že je chyba v pořadí vyhodnocení operátorů

uvedu příklad:
[1-2-1] by se podle mě mělo vyhodnotit jako [(1-2)-1] s výsledkem -2

ve skutečnosti ale PD vyjde 0, což by odpovídalo vyhodnocení jako [1-(2-1)], což je zhlediska matematického špatně (ale radši jsem si to ověřil ;)
  • 0

#565 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2010 - 13:07

To máš samozřejmě pravdu, příležitostně se na to podívám.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#566 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 25 listopad 2010 - 19:20

Server ic.cz má problémy a není dostupný, verze 1.3.0.43 s opravenou chybou ve vzorcích je ke stažení zde:
http://www.uloz.to/6...setup-1-3-0-cab
  • 0

#567 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2010 - 9:26

díky za rychlou opravu, už počítá jak má :)
ještě se mi zrodila v hlavě myšlenka na makro, které by hledalo v listingu patterny multisolveru a přetavilo je do správně formátované poznámky pro PD. Až bude čas tak na to zkusím mrknout :)
  • 0

#568 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2010 - 9:34

To mě napadlo taky, ale mám dojem, že se to moc neujalo, takže výsledek mi přijde neúměrný vynaloženému úsilí. Oprav mě, pokud se mýlím.
  • 0

#569 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2010 - 9:40

jo, je pravda že moc keší to nepoužívá, ale má být tuhá zima a třeba se budu doma nudit ;) Aspoň si pocvičím regulární výrazy.
  • 0

#570 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2010 - 12:10

LudekV napsal/a:
Vydána verze 1.3.0

Díky moc za novou verzi a za zaslání registračních údajů, řešitel vzorců je víc než super, konečně nebudem muset v terénu stále tahat posuvníky v excelu ;)

Parkis napsal/a:
ještě se mi zrodila v hlavě myšlenka na makro, které by hledalo v listingu patterny multisolveru a přetavilo je do správně formátované poznámky pro PD. Až bude čas tak na to zkusím mrknout :)

Mě spíš hnedka napadalo vytvořit makro, které bude řešit vzorce v GG a načítat/ukládat patřičné poznámky ke keším a waypointům v db, takže si je člověk může zpětně prohlížet a editovat kdykoliv v GG nebo PD...
  • 0

#571 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 26 listopad 2010 - 12:35

I mě to napadlo. Myslím, že postupně něco vznikne, pokud se někdo bude chtít do něčeho pustit, ozvěte se mi a zkoordinujeme práci. Výsledek bych pak dal Šubimu, aby to přibalil k PocketDrakeSync.
  • 0

#572 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2010 - 11:16

Vzhledem k neustálým problémům s hostingem ic.cz jsem udělal několik změn.

PocketDrake je přesunut na jiný hosting a dostal vlastní doménu PocketDrake.cz.

Zároveň byla zprovozněna veřejná wiki část webu, kam může kdokoli z uživatelů přispět k tvorbě dokumentace, FAQ atd. K tomu je potřeba jen jednoduchá registrace do webu (zdarma).
  • 0

#573 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2010 - 23:38

Mam dotaz - nahrala jsem si PD na sve pda, ale nemam na nem bezne pristup k internetu (mam tam wifi, ale tak ta neni vsude, ze). Proto bych se chtela zeptat kde se daji sehnat mapy do PD pro offline pouzivani?
  • 0

#574 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2010 - 0:49

Podrobný popis práce s mapami je zde.
  • 0

#575 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2010 - 8:09

lentom napsal/a:
Podrobný popis práce s mapami je zde.

Dekuji za odkaz, ale doplnim svuj dotaz - Nepouziva geokuk a jen kvuli mapam ho instalovat nebudu. Tj. nejaky jednoduchy a presny navod jak se dostat k mapam aniz bych musela instalovat progra, ktery by mi byl k nicemu?

Navic webove stranky Geokuku, na ktere tam je odkaz, nefunguji.
  • 0

#576 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2010 - 10:07

Máš tři možnosti:
1) V okamžiku, kdy je PDA připojené k internetu (wifi, ActiveSync) zobrazíš mapu a PocketDrake automaticky postahuje a uloží zobrazenou oblast, každé měřítko musíš projít zvlášť - otročina
2) Použiješ GeoKuk, tím to stáhneš a nakopíruješ - lepší
3) Použiješ GeoGet, PocketDrakeSync a GeoKuk - pak to jede téměř samo, nejlepší.

Dovolil jsem si umístit geokuk.jar na stránku PocketDrake
http://pocketdrake.c...tall:geokuk.jar
  • 0

#577 Mudlodcera

Mudlodcera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2010 - 9:33

LudekV napsal/a:
Máš tři možnosti:
1) V okamžiku, kdy je PDA připojené k internetu (wifi, ActiveSync) zobrazíš mapu a PocketDrake automaticky postahuje a uloží zobrazenou oblast, každé měřítko musíš projít zvlášť - otročina
2) Použiješ GeoKuk, tím to stáhneš a nakopíruješ - lepší
3) Použiješ GeoGet, PocketDrakeSync a GeoKuk - pak to jede téměř samo, nejlepší.

Dovolil jsem si umístit geokuk.jar na stránku PocketDrake
http://pocketdrake.c...tall:geokuk.jar

Ad 2 a 3 moznost - A jde to i nejak bez NUTNE instalace GeoKuku? Prijde mi naprosto zbytecne instalovat program, ktery v zivote k nicemu nepouziju leda tak na stazeni tech map a to se mi zda prilis malo. Nevim jak vy, ale nerada instaluji zbytecne programy.
  • 0

#578 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2010 - 9:43

Možná by bylo lepší nainstalovat jeden užitečný program, než psát několik zbytečných příspěvků :D Jinak se omlouvám, už jsem to nevydržel :(
  • 0

LG G3 + a:Drake

#579 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2010 - 9:44

Pokud nechceš instalovat program, který ti pomůže stahovat mapy, nezbývá ti, než je stahovat podle bodu 1) ručně. Opravdu nevím, co bys chtěla.
  • 0

#580 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2010 - 9:44

mudlodcera napsal/a:
Ad 2 a 3 moznost - A jde to i nejak bez NUTNE instalace GeoKuku? Prijde mi naprosto zbytecne instalovat program, ktery v zivote k nicemu nepouziju leda tak na stazeni tech map a to se mi zda prilis malo. Nevim jak vy, ale nerada instaluji zbytecne programy.

nějaký program to stáhnout musí, ono se to samo neudělá
geokuk není třeba instalovat, jde spustit i přímo z webu, případně .jar lokálně z disku

tutéž službu by měl udělat i mobile atlas creator, ale nemám vyzkoušeno
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama