Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#661 vandrovecz

vandrovecz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 21:16

Díky za rozsáhlé a konkrétní rady vám oběma,soubor pošlu,teď nemám PDA u sebe.
  • 0
Celý život jsou vyhozené peníze...

#662 Tom Fuk

Tom Fuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2011 - 23:18

Používám a půběžně testuji - na ASUSu A696 vše OK - paráda :). Jen k záznamu výletu, který se načítá při každém spustění do jedné stopy - nemohla by u Výmazu stopy být přímo i ikonka pro Uložení stopy? Nebo ještě lépe, pokud by bylo možné brát údaje o výletu jen z části průběžně zaznamenávané stopy, tak použít spec. ikonky např. Start výletu - Konec výletu - Uložení výletu (stačily by třeba "jen" uložit ty zobrazené informace do txt, samozřejmě bez obrázku profilu). Tak by bylo možný sledovat jakýkoliv jednotlivý "výšlap" a doma pak přehrát do PC celou trasu v jedné stopě.
  • 0

#663 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 14:50

Nejdřív chci poděkovat za všechny co jedou ještě na WM2003, žes na nás nezapoměl. Dnes jsem to prvně vyzkoušel v praxi a rovnou v Amsterdamu Mám HP 5550 + BT GPS nokia L3WD Přístroj jsem měl přes sync připojený k pc při spuštění makra v Geogetu mi to hlásilo že potřebuji novější verzi PD Nicméně kešky jsem do pda dostal, a zdá se že v pořádku. Nepřišel jsem na to,jak stáhnout potřebné mapy, a Ofline je kopírovat do pda, nicméně přes sync jsem spojil pda s internetem a stáhl je přímo do PD ale v terénu se mi některé kachle odmítly zvětšit . použil jsem mapy Open street. Další věc, která mi dost vadila bylo to,že vykreslování stopy nebylo plynulé, a i odečítání vzdálenosti zamrzalo,a pak skočilo třeba o 30 m správným směrem,pak zas chvíli průběžně odečítalo atd... nejvíc to vadilo při přepnutí na radar. Provizorně jsem to řešil tím, že jsem zapínal a vypínal v programu GPS, a ta při novém načtení ukázala vždy přesnou aktuální polohu. Pro zajímavost mně v Reálu tímto způsobem navedla jednou s přesností 1,5 m a podruhé 3 m, což je skvělé, kdyby to bylo plynulé. Prosím o nějaký komplexní návod,jak mají spolu pracovat geokuk geoget a poket drake nejlépe návod krok za krokem, pro člověka,který má jen základní uživatelské zkušenosti s počítači A prosím o radu jak se dá odstranit to zamrzání polohy v radaru dík
  • 0

#664 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 16:59

Popis sychnronizačního pluginu pro geoget je zde, to ale asi víš...

Detailní popis ukládání map - vhodné pro manuální nahrávání.
  • 0

#665 vandrovecz

vandrovecz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 17:24

LudekV napsal/a:
vandrovecz: pro zajímavost mi to GPX pošli, je docela možné, že je v něm nějaká nestandardnost.

Je to asi začarovaný:((( Skript GCtour vyrobí GPX razdva, ale PD 1.41.52 se chová stejně:( Jednak je potíž v tom, že kešky, které už má v databázi nahrané, a to tak, že špatně, přeskočí:( Dá se mu nějak vnutit, aby je přepsal?

A pak se sekne u importu Bonusu dálniční série. Ironií je, že nejnovější Skrýšotlač vypadá nejnadějněji, asi už si na sebe vážně zvykli;) Kešky se načtou až do Jak se do lesa volá. Zkusím ji z exportu vyhodit a nahrát gpx znovu a preventivně budu do světa při tom křičet hilfe!
  • 0

#666 vandrovecz

vandrovecz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 17:25

Vložím ještě gpx ze Skrýšotlače.
  • 0

#667 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2011 - 18:41

Příjemný konec víkendu přeji. Dnes jsem půl dne blbnul v terénu s PD a zlobí mne trochu GPS. Někdy mi jako by zamrzne a i přes aktivní ikonku prostě nepočítá aktuální pozici. Jindy se mi zdá, že ji dopočítává s velkým zpožděním (př. stojím na místě a z 50 m vzdálenosti od keše mi pomalu odečítá až na 5 m). S tímto e v terénu velmi špatně hledá a já zatím nenašel příčinu. Většinou pomohlo vypnout a zapnout PD. Pokud jsem jen vypnul a zapnul GPS tak se mi již většinou nechtěla zapnout a tvrdošíjně se tvářila jako vypnutá a nabízela tlačítkem "zapnout GPS". Myslíte si, že to může být problém v nastavení GPS? Nekompatibilitou se zařízením? Nastavení portu, baudrate mám převzato z fungující aplikace SmartMaps (která má na toto vlastní autodetekci). GPS Port COM: 4, GPS Baud: 57600 Díky za rady.
  • 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#668 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 21:19

Vyšla aktualizace PocketDrake 1.4.3 Přináší jedinou podstatnou věc, a to správce stop. Nyní lze uložit "neomezený" počet záznamů prošlé trasy, exportovat je, mazat a zakládat nové.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#669 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 22:18

skurakai napsal/a:
Někdy mi jako by zamrzne a i přes aktivní ikonku prostě nepočítá aktuální pozici. Jindy se mi zdá, že ji dopočítává s velkým zpožděním (př. stojím na místě a z 50 m vzdálenosti od keše mi pomalu odečítá až na 5 m). S tímto e v terénu velmi špatně hledá a já zatím nenašel příčinu. Většinou pomohlo vypnout a zapnout PD. Pokud jsem jen vypnul a zapnul GPS tak se mi již většinou nechtěla zapnout a tvrdošíjně se tvářila jako vypnutá a nabízela tlačítkem "zapnout GPS".

Tak tohle mi dělal GeoScout! Bylo to od určité verze GS nebo WM a znamenalo to téměř úplnou nepoužitepnost. U PD se mi něco podobného ještě nestalo a doufám, že ani nestane. Hodně jsem se u GS natrápil testováním abych zjistil čím by to mohlo být a jediné na co jsem přišel bylo, že to vypadalo jako by se stopa GPS jakoby bufferovala a v programu pak vykreslovala se zpožděním a to včetně rychlosti s jakou jsem původně šel a zastávkami taky. Zpoždění bylo občas až minutu!! Píšu to jen pro dokreslení, jestli se ti to chová stejně.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#670 Tom Fuk

Tom Fuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 23:46

LudekV napsal/a:
Přináší jedinou podstatnou věc, a to správce stop. Nyní lze uložit "neomezený" počet záznamů prošlé trasy, exportovat je, mazat a zakládat nové.

Geniální :) Díky!
  • 0

#671 Berudilek

Berudilek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2011 - 23:52

PocketDrake slouzi jak se patri a slusi moc za nej dekuju, ale mam napad. Sel by a mel by smysl udelat nejaky nocni rezim ??? Aby PDA tolik neoslnovalo. Stahnuti jasu neni uplne idealni.
  • 0
Asus A632, PocketDrake a GeoSout

#672 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 8:27

skurakai napsal/a:
Příjemný konec víkendu přeji.

Dnes jsem půl dne blbnul v terénu s PD a zlobí mne trochu GPS.

Někdy mi jako by zamrzne a i přes aktivní ikonku prostě nepočítá aktuální pozici. Jindy se mi zdá, že ji dopočítává s velkým zpožděním (př. stojím na místě a z 50 m vzdálenosti od keše mi pomalu odečítá až na 5 m). S tímto e v terénu velmi špatně hledá a já zatím nenašel příčinu. Většinou pomohlo vypnout a zapnout PD. Pokud jsem jen vypnul a zapnul GPS tak se mi již většinou nechtěla zapnout a tvrdošíjně se tvářila jako vypnutá a nabízela tlačítkem "zapnout GPS".

Myslíte si, že to může být problém v nastavení GPS? Nekompatibilitou se zařízením? Nastavení portu, baudrate mám převzato z fungující aplikace SmartMaps (která má na toto vlastní autodetekci).
GPS Port COM: 4, GPS Baud: 57600

Díky za rady.

Řekl bych, že tenhle popis se na můj problém s PD hodí dokonale. Ještě zopakuju železo HP 5550 + BT GPS Nokia LW3D a běží na WM2003. Prosím otázka asi spíš na Luďka půjde s tím něco udělat, nebo je pro mně PD ztracenej?
  • 0

#673 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 8:32

Jak se chovají jiné aplikace? Ukazuje se v nich poloha plynule? PocketDrake nedělá nic jiného, než že čte, co mu GPS posílá. Tenhle popis mi přijde jako kdybyste měli v GPS zapnutou statickou navigaci. To by se ale muselo projevit ve všech aplikacích. Pokud bych měl něco zijšťovat, potřeboval byl MNEA log z vašich GPS.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#674 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 10:11

LudekV napsal/a:
Jak se chovají jiné aplikace? Ukazuje se v nich poloha plynule? PocketDrake nedělá nic jiného, než že čte, co mu GPS posílá. Tenhle popis mi přijde jako kdybyste měli v GPS zapnutou statickou navigaci. To by se ale muselo projevit ve všech aplikacích.
Pokud bych měl něco zijšťovat, potřeboval byl MNEA log z vašich GPS.

Napiš co mám kde nastavit, abych ti mohl poslat ten soubor Dík
  • 0

#675 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 17:04

Nastavit nestačí. Jedna z možností je nainstalovat GPSGate a v něm pak použít NMEA Logger.
  • 0

#676 FireSved

FireSved

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 21:12

Ahojte vsici, Tak jsem se tu dlouho neukazal a bohuzel ani nemam moc moznosti dohnat vlakno, ktere jsem propasnul, pac jsem v Liverpoolu a mam omezene on-line moznosti. Pred par dny jsem nainstaloval nejnovejsi verzi PD. Vim nekdo ma pripominky na menu atd. Me je to jedno, ja se v tom vyznam a pro me je dulezite, ze se nasla aspon jedna aplikace, ktera umi vse. Mam tu vsak postreh, dnes jsem byl lovit a zbyval mi nejakym smerem asi 1km ke kesce, tak jsem PD zamknul a dal do kapsy. Pak jsem mel problem s odemcenim. Mam Omnii 2 a te chybi tuzka, je zvlast a tak ji sebou nenosim, bylo by fajn to tahlo zvetsit at se nemusim buhvi jak dlouho trefovat. Dalsi dotaz by byl jestli by to neslo uzamknout tak aby byl na display kompas s odecitajicimi se metry k cili. Vytahnu z kapsy kouknu a zase schovam. Nemusim nic odemykat a zase zamykat. Pouze az budu chtit neco vic. Posledni dotaz je ten, ze pri uplnem priblizeni ke kesce cca na 5m uz prakticky kompas stoji a at se pohnu kamkoli tak uz hur zameruje a kolikrat mam problem kesku najit. Dekuji za odpovedi a omlouvam se jestli jsem se trefil jiz do neceho probiraneho. J
  • 0
Samsung Omnia II i8000, PocketDrake 1.4.3, GpsGate 2.6.0.321

#677 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 11 leden 2011 - 21:29

LudekV napsal/a:
Nastavit nestačí. Jedna z možností je nainstalovat GPSGate a v něm pak použít NMEA Logger.

OK nainstaloval jsem, a log soubor posílám emailem. Zatím Ahoj, a předem dík.
  • 0

#678 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 10:03

Ještě mi chybí odpoveď na dotaz, jak se chovají jiné aplikace. Nicméně pokud se dívám do toho NMEA logu, připadá mi to, že máš zapnutou nějakou statickou navigaci . máš tam běžně 40 sekund pořád stejné souřadnice a pak to najednou skočí, pár vteřin se to mění a pak zas minuta beze změn. Prohlídni si řádky $GPGGA a uvidíš to sám. PocketDrake s tím nic neudělá, už z GPS chodí nespojitá data.
  • 0

#679 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 10:11

LudekV napsal/a:
Ještě mi chybí odpoveď na dotaz, jak se chovají jiné aplikace. Nicméně pokud se dívám do toho NMEA logu, připadá mi to, že máš zapnutou nějakou statickou navigaci . máš tam běžně 40 sekund pořád stejné souřadnice a pak to najednou skočí, pár vteřin se to mění a pak zas minuta beze změn. Prohlídni si řádky $GPGGA a uvidíš to sám. PocketDrake s tím nic neudělá, už z GPS chodí nespojitá data.

těmhle věcem fakt nerozumím. na gps je jen knoflík na zapnutí a vypnutí, nevím tedy kde by se měla vypnout statická navigace, nebo je to na reklamaci gps? mimo PD používám igo 8.3.2 a když ho přepnu do režimu chodce, tak to taky tak blbne. Můžeš mi s tím poradit? Nebo to může být BT přenosem?
  • 0

#680 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2011 - 10:19

Ten tvůj modul neznám, zkus hledat nebo doufej, že se ozve někdo, kdo ho zná. Jde o to, že GPS ti pošle změnu polohy, jen když se pohneš o dostatečný kus, což je pro chůzi a geocaching hloupé. Na čipech Sirf se to dá nastavit, ale netuším, zda je to tvůj případ.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama