Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#881 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2011 - 13:21

Jenže to by nejprve musel být odkaz na tu cartridge v GPX potažmo v GeoGetu. To, pokud vím, není a navíc podle reviewerů Groundspeak požaduje mít v listingu odkaz na listing na whereigo.com a ne přímo na cartrdidge (aspoň tak mi to kdysi TTR psal), takže vlastně není kde vzít odkaz pro stažení.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#882 vokaty

vokaty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2011 - 17:07

LudekV napsal/a:
Jenže to by nejprve musel být odkaz na tu cartridge v GPX potažmo v GeoGetu. To, pokud vím, není a navíc podle reviewerů Groundspeak požaduje mít v listingu odkaz na listing na whereigo.com a ne přímo na cartrdidge (aspoň tak mi to kdysi TTR psal), takže vlastně není kde vzít odkaz pro stažení.

Díky za info.
  • 0

#883 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2011 - 8:29

Je fakt, že to potřebuju pouze občas a bylo by to teda asi neúměrně práce v porovnání s efektem, ale přesto: Koukal jsem a snad každá wigo keš na gc.com má v listingu přímý odkaz na popis nebo download stránku na wherigo.com. Z tohoto odkazu lze zjistit CGUID a na základě něho by mělo jít cartridge automaticky stáhnout. Spustit nějaký externí wigo player s parametrem cartridge možná nebude tak jednoduchý, kór když se bude jednat o java player (openwig), který je nainstalován v java emulátoru. Pokud ale bude cartridge uložena v jeho datové složce, pak už si ji každý vybere snadno a pouštět by se mohl alespoň java emulátor nebo prostě uživatelem definovaná externí aplikace.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#884 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 12:27

Ahoj všici :)
Poradí mi někdo pls?
Snažím se použít db mapy, ale nedaří se mi jí zavést v konfiguráku.
Mapu jsem přejmenoval z *.sqlite na *.pdmap a vložil jí do datové složky PD do složky google.

konigurák pak vypadá takto:

<PocketDrake>
<MapSource>
    <type>Google</type>
    <name>Google Maps (BigPlanet, RMaps)</name>
    <storage>database</storage>
    <MapType mode="basic">
      <name>Základní</name>
      <file>google\Google_Classic.pdmap</file>
      <url>http://mt0.google.com/vt/x={x}&y={y}&z={z}</url>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
  </MapSource>
</PocketDrake>

• 0

#885 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 13:02

Do map-config.xml nepiš příponu .pdmap, ta se doplní automaticky.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#886 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 13:26

LudekV napsal/a:
Do map-config.xml nepiš příponu .pdmap, ta se doplní automaticky.

Tak jsem to odmáz, pro jistotu resetartoval PDA ale bohužel to stejnak nefachá.
Soubor mapy je funkční.Používám ho v LOCUSu na Desire.:(
  • 0

#887 DAMSI

DAMSI

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 14:31

Aha tak už vidím kde je problém.Soubor se generuje do ROOT PDA a nikoliv na paměťovku.Myslel jsem že je takto deklarovaná cesta přímo tam kde je PocketDrake, což u mě je SDcard/programfiles/PocketDrake. Takže path:Storage Card\Program Files\PocketDrake\google\Google_Classic a už to jede.:o:p Super. Děkuju za nakopnutí :)
  • 0

#888 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 15:50

Nejde mi odeslat DNF log...PD napise "neplatny typ logu". FI logy z terenu posilam bezne. To DNF se ale obcas taky hodi...co mam blbe? :o)
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#889 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 15:58

sovidoupe napsal/a:
Nejde mi odeslat DNF log...PD napise "neplatny typ logu".

Čirou náhodou jsem totéž zapsal před několika hodinami na správné místo http://code.google.c...es/detail?id=56.
Je už to akceptováno jako chyba.
  • 0

#890 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 17:13

Aha :o)
  • 0

#891 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 22:03

Vyšla verze 1.4.8, více na http://pocketdrake.cz
  • 0

#892 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 28 duben 2011 - 23:05

Super, vypadá to opět skvěle, DÍKY ;) Zítra vyzkoušíme v terénu na kolech! Koukám, že se i vzorce automaticky přesouvají, paráda! Jedinou mušku co vidím, zadám hnedka na code.google.com...
  • 0

#893 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2011 - 6:35

Kde by se měla projevit ta podpora landscape modu? Možná se mi líp porovnaly ikonky v hlavním menu, jinak jsem si zatím ničeho nevšiml :( Poznámky u waypointu jsou super, je to pěkně přehledné.
  • 0

#894 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2011 - 6:50

Vždyť jsem psal, že je jen částečná. Ikonky v menu, mapa, obrazovky keše - přehled, zápis logu, kompas. Spousta dalšího zůstává, protože to je pracné a na šířku není prostor na umístění dialogových prvků.
  • 0

#895 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2011 - 8:26

aha tak proto jsem to nenašel :) mapa mi připadala ok už předtím a zmíněné obrazovky u keše jsou zrovna ty co moc nepoužívám :) Ale teď na to koukám a super, kdyby se v tomhle duchu povedlo upravit i další, bylo by to fajn. Především asi ty kde se píšou delší texty a využije se hw klávesnice (šifry, editace waypointu a mozna filtrovani)
  • 0

#896 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2011 - 8:34

Jeste jeden dotazek na export do .gpx souboru. Zkusil jsem si vcera vyexportovat 20 kesi na kartu do Oregana (300) a opravdu to fungovalo. Ted jsem udelal export 800 a oregon najednou nevidi zadnou...v cem je zakopany pes?
  • 0

#897 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2011 - 10:27

Odpovim si sam...490 kesi funguje takze asi nejde vytvorit gpx pro vic nez 500 bodu ne?
  • 0

#898 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2011 - 17:21

sovidoupe napsal/a:
Jeste jeden dotazek na export do .gpx souboru.
Zkusil jsem si vcera vyexportovat 20 kesi na kartu do Oregana (300) a opravdu to fungovalo.
Ted jsem udelal export 800 a oregon najednou nevidi zadnou...v cem je zakopany pes?

Oregon 300 zvládne jednotlive 200 gpx souboru nebo v jednom gpx souboru 2000cache ale waypointů pouze 1000 bodu. Takze pokud jsi vyexportoval 800 cache v jednom gpx souboru tak jsi pravdepodobne prekrocil hranici 1000bodu pro waypointy a v tom je ten zakopany pes.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#899 geoborg

geoborg

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2011 - 11:59

Zdravím....... Rád bych se zeptal, zdali někdo neví, proč mi vlastnosti složky kachle ukazují velikost souboru 39 MB ale velikost na disku skoro 400 MB, a proč kopírování na SD trvá u tak malého souboru skoro tři hodiny, ačkoli jiné soubory o téhle velikosti vezmou tak 2 min. Dá se to nějak urychlit?? Dík.....
  • 0

#900 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2011 - 12:50

Při zápisu na SDkartu (nebo téměř na jakékoliv jiné paměťové médium) je vždy nějaká minimální velikost bloku, kterou lze zapisovat a pokud je soubor menší, obsadí stejně tu minimální velikost (to platí i s poslední částí souboru).

V Tvém případě to vychází podezřele špatně, nicméně vyřešit to lze tak, že mapy převedeš do databáze, což je jeden velký soubor a všechny Tvé problémy budou vyřešeny.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama