Přejít na obsah

Fotka

PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1441 odpovědí na toto téma

#1001 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2011 - 14:55

Subi napsal:
mě to funguje bez problémů, používám pořád.

díky, takže by to mělo fungovat i mně...chmm
zkusil jsem rozchodit staré PDA (HTC Artemis) a otestovat to na něm (jak se stejnou DB tak s čistou), ale taky to nefunguje :(
...nemáte nějaký nápad, co bych mohl dělat špatně či co můžu ještě zkusit?

a je stále aktivní i bug, díky kterému to vydá signál jakmile zapnu kompas a jsem blíž než nastavená vzdálenost nebo to musím testovat postupným přiblížením?

LudekV napsal:
Bude malá šipka

super, už teď používám PD více, než OE a tohle mi tam chybělo...
  • 0

#1002 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2011 - 21:35

kryshtof napsal/a:
díky, takže by to mělo fungovat i mně...chmm
zkusil jsem rozchodit staré PDA (HTC Artemis) a otestovat to na něm (jak se stejnou DB tak s čistou), ale taky to nefunguje :(
...nemáte nějaký nápad, co bych mohl dělat špatně či co můžu ještě zkusit?

a je stále aktivní i bug, díky kterému to vydá signál jakmile zapnu kompas a jsem blíž než nastavená vzdálenost nebo to musím testovat postupným přiblížením?

Ano chová se to tak, čili můžeš to zkoušet na stole, na místě, a mělo by ti to vydávat zvuky.

Jinak mám nastaveno 50m a zvuk se přehraje jakmile se přiblížím k vybrané keši nebo WP na tuto vzdálenost nebo pokud jsem k němu blíže a vyberu ho.

PS: ale zřejmě musí být samozřejmě fixnutá GPS. Dokonce stačí mít vybranou nějakou nejbližší keš a potom změnit v nastavení vzdálenost na o něco vyšší hodnotu než je právě vzdálenost k vybrané keši a po uložení se hned zvuk přehraje.
  • 0

LG G3 + a:Drake

#1003 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 8:49

Subi: díky, já to raději testoval postupným přibližováním, teď to testování budu mít jednodušší..jen už mě nenapadá, co dál testovat. Donutilo mě to opravit nejstarší PDA (HTC Magician@WM6 + ext. BT GPS) a otestovat to do třetice na něm...a opět nic, žádný zvuk to nevydá... Fixnutou GPS pokaždé mám.
  • 0

#1004 freesv

freesv

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 9:02

Ahoj, narazil jsem na jeden problem, ktery nevim jak vyresit. Kopiruji z GeoGetu celou DB vzdy do PocketDrake. Vsechno funguje OK, jen mi to v PD neukazuje na mape jiz mnou nalezene kese, nikde jsem nenasel nejaky option button s touto volbou. Setkal se s tim nekdo? Diky za radu Freesv
  • 0

#1005 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 9:06

freesv

Nejsem si jistý, jak to myslíš.
Pokud nalezené nemáš v mapě ani v seznamu s výsledkem vyhledávání (a jsi si jistý, že v databázi jsou), bude to nastavením filtru - nejspíš tam máš omezení na nenalezené.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#1006 freesv

freesv

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 9:48

Hm diky za radu, jsem to ale Lamka, bylo to opravdu ve filtru. Jinak diky za PD, je to uplne nejlepsi Offline soft na GC :) Freesv
  • 0

#1007 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:01

LudekV napsal/a:

freesv

Nejsem si jistý, jak to myslíš... bude to nastavením filtru - nejspíš tam máš omezení na nenalezené.

Coz je nejspis i defaultni nastaveni - tedy v zalozce Filtr, vyber pod Autorem Cizi/Vlastni/Vsechno a
vedle toho Nenalezena/Nalezena/Vsechno - toto nastaveni se tyka i toho co se pak zobrazuje na mape, coz si uzivatel nemusi uvedomit :) Co si kdo nastavi do Filtru, to tam zustane i po znovuspusteni PD.

Ted jsem PD zkousel po delsi dobe, online funkce potesily :). V Samsungu OmniaII bohuzel ma porad problem s pristupem na GPS port. To byl jeden z duvodu, krome chybejicich online funkci, proc jsem sveho casu uprednostnoval GCzII pred PD...
Primo to nefunguje, musi se pouzit napr GPSmod driver, ktery si vytvori svuj virtualni port a ten se nastavi v PD...
Podobny problem sveho casu mely i dalsi aplikace, jako napr. Oziexplorer ,ale u nich to vyresila nova verze. Nyni jsou schopny pouzit primo, kdyz se v nastaveni u portu zvoli "automaticky", msapi funkce, tedy GPS Intermediate Driver.

Musim se priznat, co se tyce ovladani, ze se mi mockrat povedlo, kdyz jsem mel rozkliknuty napr. listing nejake cache kliknout na "Zpet" v naivni predstave, ze me to hodi skutecne zpet - tedy do "Hlavni" stranky kese (tak jak to funguje napr. v tom GCzII ). Ne, nikoliv, zde se vratim primo na hlavni menu PD. No, snad si zvyknu klikat no to "Akce" :).

Pak jsem si take nabehl, kdyz jsem si neuvedomil, ze PD pouziva pro vse jednu DB, tedy tu co zkopiruji z GG a uspesne jsem si takto premazl novou DB par pridanych Waypointu a nejake ty poznamky... :)
  • 0

#1008 hajass

hajass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 16:34

Ahoj Luďku, ahoj přátelé, nedávno jsem narazil na PD a musím konstatovat, že se mi líbí čím dál tím víc (zatím používám CCZII). Hlavně se mi líbí možnost připravit si mapy a viditelnost okolních kěší. Ale co se týče těch map, jedna věc je mi nepochopitelná - pokud používám Google mapy, nebo Cykloatlas, tak pokud narazím na místo, kde mapy nemám připravené, bez problémů si je PD stáhne z netu. Ale jakmile přepnu na satelitní mapy Googlu, tak, byť jsem připojen na internet a spojení je aktivní, mapy se nestáhnou a když chci ukončit PD, nejde to. Přitom ovládat PD jde, nejde pouze vypnout. A to dělá, i když stahuji čtverce nebo databázi. Zkoušel jsem dokonce i tvrdý reset a i čistá instalace se chová stejně. Máte tušení, o co asi jde? A ještě jsem se chtěl zeptat, jdou Vám v současné době stáhnou z netu nejbližší keše? Mě to píše " Nepodařilo se přhlásit se" Pokud se to tu už probíralo, tak se omlouvám, ale přečetl jsem postupně celé vlákno, ale nic jsem nevykoumal. Pokud máte nějaké nápady, děkuji za ně :).
  • 0

#1009 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 18:22

hajass napsal/a:
Ale jakmile přepnu na satelitní mapy Googlu, tak, byť jsem připojen na internet a spojení je aktivní, mapy se nestáhnou a když chci ukončit PD, nejde to

Ahoj, potvrzuji, satelitni Google mapy se mi chovaji podobne... Nejakou kachli to stahne v podstate jen zridka, zato to po chvilce snazeni (kdy nejde vypnout) skonci s hlaskou "Internet error: Vyprsel zasovy limit operace" a vypnutim online modu. Mapu mam definovanou, tak jak je popsano zde: http://pocketdrake.cz/doku.php?id=mapy.

Stazeni nejblizsich kesi mi funguje zcela bez problemu, tak nevim, asi problem v nastaveni? preklep v hesle, loginu? neco takoveho?

K tomuto vyhledavani nejblizsich, mozna by nebylo od veci seznam kesi ke stazeni nejprve zobrazit a umoznit uzivateli si zaskrtnout, ktere chce stahnou a ktere ne...
  • 0

#1010 hajass

hajass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 19:14

bender-king napsal/a:

hajass napsal/a:
Ale jakmile přepnu na satelitní mapy Googlu, tak, byť jsem připojen na internet a spojení je aktivní, mapy se nestáhnou a když chci ukončit PD, nejde to

Ahoj, potvrzuji, satelitni Google mapy se mi chovaji podobne... Nejakou kachli to stahne v podstate jen zridka, zato to po chvilce snazeni (kdy nejde vypnout) skonci s hlaskou "Internet error: Vyprsel zasovy limit operace" a vypnutim online modu. Mapu mam definovanou, tak jak je popsano zde: http://pocketdrake.cz/doku.php?id=mapy.

Stazeni nejblizsich kesi mi funguje zcela bez problemu, tak nevim, asi problem v nastaveni? preklep v hesle, loginu? neco takoveho?

K tomuto vyhledavani nejblizsich, mozna by nebylo od veci seznam kesi ke stazeni nejprve zobrazit a umoznit uzivateli si zaskrtnout, ktere chce stahnou a ktere ne...

Hm, tak s tím přihlášením, nevím, co dělám blbě. Mám poslední verzi PD, jsem PM, na GC mám english, né češtinu a prd.... :(. Zkusil jsem i jiné, primitivní heslo, abych vyloučil překlep a kešku prostě nestáhnu. Sice mi to nahlásí, že se přihlašuji jako hajass, ale za chvíli se objeví ona hláška. No nic, uvidíme časem. Ahoj a díky
  • 0

#1011 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 20:01

hajass napsal/a:
...satelitní mapy Googlu....

Zedituj si map-config.xml a pro satelitní mapy nastav adresu

http://khm1.google.c...{x}&y={y}&z={z}
  • 0

#1012 hajass

hajass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 6:23

Díky za snahu pomoci, ale furt nic. Někde určitě dělám nějakou kravinu a zaboha na to nemůžu přijít. Používám Samsung Omnia II, může na to mít vilv? Asi ne. No nic, to chce čas :).
  • 0

#1013 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 7:21

hajass napsal/a:
Díky za snahu pomoci, ale furt nic. Někde určitě dělám nějakou kravinu a zaboha na to nemůžu přijít. Používám Samsung Omnia II, může na to mít vilv? Asi ne. No nic, to chce čas :).

Pravda, už ani tohle nefunguje. Takže nastav tohle (ověřeno před minutou):

• 0

#1014 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 9:56

LudekV: máš prosím nějaké tušení, proč mi ta zvuková signaliace přiblížení k cíli nefunguje ani na jednom zařízení (zvuk při otestování přehrávají, vzdálenost ukazují, nastavenou hodnotu si pamatují), popř. můžu nejak pomoc to odladit? a ještě jeden nápad na vylepšení práce s waypointy: - šlo by udělat přepínání cílů (waypointů) v obrazovce kompasu ? kliknutím na ikonku cíle vlevo nahoře by se buď přepínaly jednotlivé cíle nebo by se mohl zobrazit jednoduchý přehled ze kterého by se jedním kliknutím zvolil požadovaný. Nyní je potřeba 4 kliknutí (akce/waypointy/zvolit/kompas) navíc každé kliknutí na jiném místě displeje..
  • 0

#1015 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 10:07

kryshtof napsal/a:
LudekV: máš prosím nějaké tušení, proč mi ta zvuková signaliace přiblížení k cíli nefunguje ani na jednom zařízení (zvuk při otestování přehrávají, vzdálenost ukazují, nastavenou hodnotu si pamatují), popř. můžu nejak pomoc to odladit?

Máš opravdu nastavený cíl na který naviguješ? Poznáš to třeba podle toho, že se ti v mapě kreslí červená čára k cíli.
Pokud ano a máš nastavený a povolený zvuk a zapnutou GPS, jsou splněny všechny podmínky k tomu, aby se signál ozval. Nic jiného v tom není.

a ještě jeden nápad na vylepšení práce s waypointy:
- šlo by udělat přepínání cílů (waypointů) v obrazovce kompasu ? ...

Nešlo.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#1016 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 12:10

LudekV napsal/a:
Máš opravdu nastavený cíl na který naviguješ? Poznáš to třeba podle toho, že se ti v mapě kreslí červená čára k cíli.

ano, mám - čára na mapě je, podle kompasu dojdu až (téměř) k cíli a ačkoliv na hlavním PDA mám odzačátku zvukovou signalizaci zaplou (20-30m), tak během těch cca 120 kešek nepípla ani jednou.

LudekV napsal/a:
Pokud ano a máš nastavený a povolený zvuk a zapnutou GPS, jsou splněny všechny podmínky k tomu, aby se signál ozval. Nic jiného v tom není.

Zvuk nastavený mám (tlačítko přehrát jej přehraje), povolený taktéž, GPS samozřejmě zaplá je a přesto to nefunguje ani na jednom z testovaných zařízení :(
  • 0

#1017 hajass

hajass

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 13:13

RenierX napsal/a:

hajass napsal/a:

Pravda, už ani tohle nefunguje. Takže nastav tohle (ověřeno před minutou):

Díky za snahu mi pomoci, ale furt nic. Nakonec jsem opět udělal tvrdý reset, novou instalaci a teď mi pro změnu nejdou už stahovat ani obyč. Google mapy. Asi skvrny na slunci :|. Ale to nic, ono se to časem podá. Díky za ochotu.
  • 0

#1018 geoblackbirds.cz

geoblackbirds.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 140 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 13:50

Dobrý den. děkuji LudekV za super program. Bez něj si teď lovení v terénu neumím představit. Měl bych pár dotazů: 1. Šlo by do kompasu, resp. radaru, dát možnost vypnutí GPS? Zapnutí GPS již zde je a je to super. Používám spuštěnou GPS ke konečnému navedení ke kešce a pak kvůli baterce hned vypínám. 2. Mám problémy s Waymarky. Mám v databázi jak GC, tak i WM. GC fungují bezvadně, ale WM nelze otevřít z mapy, ani z historie zobrazených kešek. Jediná možnost je znova odfiltrovat databázi a z ní již jde WM otevřít. Díky za radu.
  • 0

#1019 kryshtof

kryshtof

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2011 - 9:54

Kvuli drobné nepříjemnosti se mi pěkně protáhl lov jedné kešky s velikostí "Not chosen" - PocketDrake (mi?) totiž zobrazuje ikonku velikosti úplně stejnou, jak pro "Large" - je to záměr, bug, nebo je to opět špatně pouze u mě?

edit: ještě jsem se na to díval (u příležitosti testování čísté instalace do paměti místo na kartu kvůli nevyřešitelnému bugu s nefunkčním zvukovým upozorňováním - nepomohlo) a u velikosti "Other" (na gc.com otaznik) zobrazí křížek, u velikosti "Not chosen" (na gc.com křížek) zobrazí "Large"
  • 0

#1020 mpistora

mpistora

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 246 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2011 - 23:37

skurakai napsal/a:
Jde nějak automaticky dotahat obrázky v listingu nebo se to musí dělat u každého manuálně tap - načíst obrázek?

Já si myslím, že je to zdokumentovaná, ale nepěkná, vlastnost:

Načtené obrázky se zobrazí až po novém načtení listingu.

Prostě při prvním otevření je to bez obrázků.
Nejjednoduší je listing opustit a vléz do něj znova, pak už se obrázky zobrazí.
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama