PocketDrake - off-line databáze a mapa pro PDA
Publikováno 21 červenec 2010 - 14:50
Publikováno 21 červenec 2010 - 22:35
Publikováno 22 červenec 2010 - 9:09
Publikováno 22 červenec 2010 - 9:38
prvni a tou horsi je, ze porad nevidi soubory ve strukture. Tim padem nejde naimportovat GPX protoze se proste nezobrazuje pri zadani (adresare jsou normalne videt...) a to same se deje u zadavani databaze, ale tam jde nastesti cesta napsat rucne...
to se mi deje na zarizeni HP iPAQ 214 Enterprise Handheld s Windows Mobile 6.0 a myslim ze i nekdo jiny s jinym pristrojem mel stejny problem.
Resenim (ikdys ne idealnim) by bylo i treba moznost zadavani cesty k GPX souboru rucne, stejne jako u databaze.
dale mi moc nevihovuje ten kompas jak pise kolega vokaty, ale to beru jako vlastnost a program pouzivam hlavne na listingy takze to tak nevadi (ikdys mi to trosku pripadne nelogicke...).
Jinak diky za super software a tesim se na dalsi vyvoj...
Publikováno 22 červenec 2010 - 10:34
pro hromadné stažení lze použít Mobile Atlas Creator s typem atlasu OSMTracker tile storage
Uvítal bych také podrobnější návod na stahování map pro offline užití, české mapy pomocí GeoKuku jsme zvládl celkem bez problémů, teď řeším zahraiční mapy pomocí Mobile Atlas Creatoru a nějak se nedaří.
Publikováno 22 červenec 2010 - 11:40
Tenhle program osobně nepoužívám, dostal jsem na něj tip od munu. Pokud k němu někdo návod vytvoří, budu jen rád.
Kompas
Otáčení snad jednou bude, ale chci to mít hezké a otočení bitmapy na Windows Mobile bohužel není jen tak (narozdíl od dospělých Windows).
Ono to zas není tak nutné, když si zvyknete na modrou a červenou šipku, funguje to docela dobře. Otáčení kompasu má stejně smysl jen při pohybu, jak se zastaví, bude to lítat sem tam.
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 22 červenec 2010 - 12:22
LudekV napsal/a:
Mobile Atlas Creator
Tenhle program osobně nepoužívám, dostal jsem na něj tip od munu. Pokud k němu někdo návod vytvoří, budu jen rád.
To je výzva! jestli to rozchodím, napíšu návod.
Publikováno 22 červenec 2010 - 20:09
Publikováno 22 červenec 2010 - 21:45
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Publikováno 22 červenec 2010 - 22:45
Publikováno 23 červenec 2010 - 6:33
Publikováno 23 červenec 2010 - 9:15
Publikováno 23 červenec 2010 - 10:35
Import souboru z GeoKuku proběhl v pořádku, zkoušel jsem i jednu vytvořenou GPX pluginem. Ještě doma kouknu, jestli se u kešek ukazují rozumné údaje. HC nastavím, to mě napadlo, ale říkal jsem si, že to na nich přeci nemůže záviset. Díky za rychlou odpověď, to především.LudekV napsal/a:
Nepředpokládám, že by MIO používalo jinou matematiku
Publikováno 23 červenec 2010 - 15:21
LudekV napsal/a:
Právě byla uvolněna verze ...
Jdu poděkovat a chválit : díky za doplnění exportu do GPX, výsledek super - nakrmit mojí O550 novou sadou krabek ozkoušeno v terénu a FUNGUJE TO SKVĚLE, ani to nezabralo moc času (a tedy nezdržovalo a nečerpalo baterii)
Při pojížďkách tento týden kolem Božího Daru jme se dostali i mimo oblast, kterou jsem měl nahranou v GPS. Postupoval jsem takto :
* V HTCpro2 jsem zvolil filtr a provedl Export GPX do souboru na kartu.
* Než se provedl export, tak jsem z O550 vyjmul baterie a microSDkartu
* Po provedení exportu jsem ukončil tvoji aplikaci
* Přesunul jsem si exportovany soubor z karty do vnitřní paměti telefonu
* Pokud by se mi nevešel, měl jsem v záloze ho zazipovat, ale nebylo potřeba
* Za chodu (HTCpro2 to umožňuje, nevím jak jiné telefony) jsem vyjmul microSD kartu z telefonu
* Za chodu jsem zasunul microSD kartu z O550
* Překopíroval jsem do odpovídajícího adresáře exportovaný GPX
* Vyjmul jsem microSD kartu a vložil ji do O550, vložil baterky a zapnul
* Než mi naběhla O550, zkompletoval jsem si opět telefon- vložil jeho kartu a zadekloval.
* Vzal jsem O550 a šel jsem hledat krabky a FUNGOVALO TO.
Pro mne tedy jednoznačně plus, maximální spokojenost. Na hledání PDrake používat nebudu, protože jsem zvyklý z GCZii i z O550 na jiné chování ukazatelů kompasů, ale možná i to se časem změní?
Ozkoušel jsem si i automatický refresh (30s) za jízdy, kdy mi byly stále nabízeny nejbližší cache při cestě, taky prima, tohle nevím, zda GCZii umí, nenašel jsem to v něm. O550 sice stále přepočítává vzdálenost, ale pořadí v seznamu se mi za jízdy nemění.
Příležitostně bych navrhnul zaškrtávátko pro možnost do exportu přidat před název cache ty spatlaniny jako např : TR1A a pod, jako to dělá Geoget, už jsem si na to zvyknul a vyhovuje mi to (a kdyby případná mezera mezi TR1A Názevcache mohla být nahrazena malým písmenem c pro případ, že keška má atribut bicycle-yes, to bych byl blahem bez sebe)
Takže za mne poděkování a aby to nebylo jen poděkování, mám pro tebe za naše CWG vytrejdovanou jednu moc pěknou žluťoučkou umělohmotňoučkou kachničku a budu jí pro tebe opatrovat a krmit dokud se nepotkáme na nějakém eventu, nebo podobně. Když už nechceš draka, snad ti teda kachnička udělá taky radost
Bohouš
Publikováno 24 červenec 2010 - 12:15
Publikováno 24 červenec 2010 - 15:21
Publikováno 24 červenec 2010 - 15:33
Publikováno 24 červenec 2010 - 16:10
Publikováno 24 červenec 2010 - 17:11
Publikováno 24 červenec 2010 - 18:46
18 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 18 návštěvníků 0 anonymních uživatelů