Nové návrhy, nad kterými se zamýšlí i GS??
Publikováno 30 říjen 2012 - 18:53

...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 30 říjen 2012 - 19:43
Citace
To bych neřekl, oni právě PM kačeři mají problémy s hraním fair-play, poctivým luštěním mysterek (a s tím souvisejícím prodejem finálek). Běžný kačer, jehož cílem není mít každý den aspoň 50 keší a nehoní se po ftf. nemá moc důvodů ono PM mít... A jakým způsobem loví a logují honibodové (ti až na výjimky PM mají), je veřejně známá věc - hlavní je bod jakýmkoli způsobem:(Citecka napsal/a:
Blábláblá... to je furt dokola. Je to jednoduchý: PM má míň lidí než je celkový počet kačerůch, tudíž ergo kladívko je v tý skupině i poměrně míň trotlů.
Guest_Ištván_*
Publikováno 30 říjen 2012 - 19:51
Citace
honzak83 napsal/a:
Citace
To bych neřekl, oni právě PM kačeři mají problémy s hraním fair-play, poctivým luštěním mysterek (a s tím souvisejícím prodejem finálek). Běžný kačer, jehož cílem není mít každý den aspoň 50 keší a nehoní se po ftf. nemá moc důvodů ono PM mít... A jakým způsobem loví a logují honibodové (ti až na výjimky PM mají), je veřejně známá věc - hlavní je bod jakýmkoli způsobem:(Citecka napsal/a:
Blábláblá... to je furt dokola. Je to jednoduchý: PM má míň lidí než je celkový počet kačerůch, tudíž ergo kladívko je v tý skupině i poměrně míň trotlů.
Souhlas s Citeckou, nechat to omezené na PM, znám z waymarků - aneb nebylo nám líp v určité ilegalitě? Viz vedlejší vlákno o měsiční šachtě...
Publikováno 30 říjen 2012 - 20:21
Citace
honzak83 napsal/a:
To bych neřekl, oni právě PM kačeři mají problémy s hraním fair-play, poctivým luštěním mysterek (a s tím souvisejícím prodejem finálek). Běžný kačer, jehož cílem není mít každý den aspoň 50 keší a nehoní se po ftf. nemá moc důvodů ono PM mít... A jakým způsobem loví a logují honibodové (ti až na výjimky PM mají), je veřejně známá věc - hlavní je bod jakýmkoli způsobem:(
Doufám, že neházíš všechny PM do jednoho koše. Já třeba PM jsem a nemám ve hře, kterou hraji proto, že mně baví, sebemenší potřebu nějak podvádět. Tohle nelze dělit na PM a BM. V obou skupinách jsou lidi, kterým řádově měsíčně přibejvá stovky a i tisíce keší. Tyhle lidi, ale žádný obdiv u mně nemají.
Publikováno 30 říjen 2012 - 20:54
Publikováno 30 říjen 2012 - 21:04
Publikováno 30 říjen 2012 - 21:25
Citace
honzak83 napsal/a:
Citace
To bych neřekl, moje problémy s věčně poničenou cachí a neustálou údržbou vyřešil přechod na PM only. Takže jednoznačně víc blbců je bez PM.
Publikováno 30 říjen 2012 - 21:56
Citace
Roman_Jaromer napsal/a:
Já PM jsem, kvůli tomu, že mám lepší přístup k datům, ale nelíbí se mi to, že vzniká čím dál více PM keší, jen kvůli tomu "aby se omezil přístup"...
I když i mezi PM členy jsou taky lidé, kteří se ke keškám nechovají moc dobře... V čem jsou PM členi o tolik lepší? Že zaplatili GS? Prostě tohle se mi moc nelíbí... Hlavně to, že někteří BM mají občas také moc hezké a často mezi nimi jsou fajn lidé a někdy mezi PM keškami jsou pro změnu některé dost podprůměrné...
To se tady řešilo už milionkrát. U valné většiny lidí je to tak, že když si za hru platí, nebudou se chovat k cizím keším jako vandalové.
Publikováno 31 říjen 2012 - 8:29
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 31 říjen 2012 - 8:57
Publikováno 31 říjen 2012 - 9:11
Citace
honzak83 napsal/a:
... Ale nechápu jednání některých kačerů, kteří např. založí keš pro všechny, přičemž část jejich souřadnic je v PM only keši, či ty, kdo založí PM only keš na horách...
já je chápu
Publikováno 31 říjen 2012 - 9:37
PM stojí 1,5Kč na den.
To, jestli si ho někdo zaplatí nebo ne, to nemá s GC VŮBEC NIC společného. Záleží na tom, jaký to je člověk. Dneska má každá navigace vestavěnou "aplikaci" jménem "schránky s poklady" a každý telefon vestavěnou GPS. Takže "kačerů" prostě přibývá...
Publikováno 31 říjen 2012 - 12:08
Publikováno 31 říjen 2012 - 12:34
Publikováno 31 říjen 2012 - 12:42
Citace
dan-sam napsal/a: Že vás to pořád baví... Tohle už tu bylo několikrát - "nová vlna hledačů s GPS od Bédy Trávníčka", "nová vlna hledačů po přečtení článků v ABC / Reflexu / MF Dnes", nová vlna hledačů s GPSkami v mobilu",... Pokaždé to byl úpadek geocachingu, všechno se jen horšilo a šlo to kytek, mnozí předvídali degeneraci a následný zánik geocachingu a ono ... nic. V krabičkách jsou pořád papírové logbooky, snad jen procentuální zastoupení lock&lock a razítek v logboocích vzrostlo. Doporučuji vystrčit nos z města (případně i z republiky), budete překvapeni, jak je geocaching stále stejný.
Přesně tak - na keškách, které jsou aspoň pár kilometrů od města a aspoň pár set metrů od silnice se mnoho nezměnilo. Takže nebuďte líní, vypadněte z města, vykašlete se na bezduché honibodské série s listingem typu "Ctrl+C / Ctrl+V" a budete se možná divit, kolik zajímavých míst, skvělých keší a poutavých listingů stále ještě existuje. Možná sice nenajdete za den stovky a ani desítky keší, třeba jen dvě - tři, ale stojí to rozhodně za to.
Publikováno 31 říjen 2012 - 12:42
Citace
To by mě zajímalo jak to myslíš. Když srovnám keše v zahraničí a u nás, je až překvapivé, že ty naše (i přes všechny ty nářky) a to hlavně díky práci revieweru (díky bohu za ne) keše máme v prumeru kvalinejsi nez venku... Ted samozrejme nemluvim o nováčkovských tictacovkách v příkopu, které jsou bohužel všude stejné a tomu RW nepomůže (a byly tady i v roce 2006/2007 kdy jsem začínal já)...dan-sam napsal/a:
Doporučuji vystrčit nos z města (případně i z republiky), budete překvapeni, jak je geocaching stále stejný.
Publikováno 31 říjen 2012 - 12:50
Citace
Nemyslel jsem to ani tak kvalitou jako spíš charakterem. O tom, že české cache mají většinou (!) podrobnější (a díky bohu i přehlednější) listingy není třeba vést dlouhé spory. Také mi přijde, že české cache mají pravidelnější údržbu (subjektivní a opět se nejedná o všechny), nicméně když jsem v zahraničí, nacházím je na podobných místech jako u nás (skála, výhled, vrchol kopce) a při jejich samotném odlovu se cítím stejně jako když jsem začínal. Zkrátka žádného závažnějšího úpadku jsem si za těch 5,5 roku nevšiml (a díky všem lovcům i zakladatelům za to).puczmeloun napsal:
Citace
To by mě zajímalo jak to myslíš. Když srovnám keše v zahraničí a u nás, je až překvapivé, že ty naše (i přes všechny ty nářky) a to hlavně díky práci revieweru (díky bohu za ne) keše máme v prumeru kvalinejsi nez venku... Ted samozrejme nemluvim o nováčkovských tictacovkách v příkopu, které jsou bohužel všude stejné a tomu RW nepomůže (a byly tady i v roce 2006/2007 kdy jsem začínal já)...dan-sam napsal:
Doporučuji vystrčit nos z města (případně i z republiky), budete překvapeni, jak je geocaching stále stejný.
<offtopic>
Jedinou výtku, kterou bych k českým cachím měl, je snad až příliš modrých otazníků s výlučně českým listingem - geocacher z ciziny si pak neškrtne (a kolikrát nepomůže ani Translator).
</offtopic>
Publikováno 31 říjen 2012 - 12:55
Publikováno 31 říjen 2012 - 12:58
Citace
Asi jsem to měl napsat přesněji, ale neměl jsem ani tak na mysli kvalitu nově zakládaných kešek. V tom plně souhlasím jak s tímto příspěvkem, tak s tím Kapsovým. Jde mi o "kvalitu" těch, co hledají. Dříve by ani nenapadlo keše hledat třeba děcka pod deset nebo takové, co neumějí pořádně česky, natož anglicky. Prostě by je ta angličtina na stránkách GC odradila (samozřejmě že výjimky by se našly). A takoví si většinou ani pořádně nepřečtou pravidla GC, natož aby se jimi řídili. Pak se člověk může divit, že z keší mizí věci, logbooky, razítka, natož TB a GC.dan-sam napsal/a:
Že vás to pořád baví... Tohle už tu bylo několikrát - "nová vlna hledačů s GPS od Bédy Trávníčka", "nová vlna hledačů po přečtení článků v ABC / Reflexu / MF Dnes", nová vlna hledačů s GPSkami v mobilu",... Pokaždé to byl úpadek geocachingu, všechno se jen horšilo a šlo to kytek, mnozí předvídali degeneraci a následný zánik geocachingu a ono ... nic. V krabičkách jsou pořád papírové logbooky, snad jen procentuální zastoupení lock&lock a razítek v logboocích vzrostlo. Doporučuji vystrčit nos z města (případně i z republiky), budete překvapeni, jak je geocaching stále stejný.
Publikováno 31 říjen 2012 - 13:07
Citace
Myslím, že rozumím co chceš říct. Jako nenapravitelný optimista a humanista však věřím v sílu osobního příkladu a v to, že lidé nejsou primárně bordeláři a zloději (netvrdím, že něco takového píšeš), ale spousta drobností je proto, že "neví". Že neví jak zalogovat TB (já to první logoval dokonce s přítelem na telefonu, takže žádná legrace), že je nenapadne, že ta propiska je v cachi z nějakého důvodu apod. Věřím, že jim to dříve nebo později docvakne (což není omluva).hrabosata napsal:
Citace
Asi jsem to měl napsat přesněji, ale neměl jsem ani tak na mysli kvalitu nově zakládaných kešek. V tom plně souhlasím jak s tímto příspěvkem, tak s tím Kapsovým. Jde mi o "kvalitu" těch, co hledají. Dříve by ani nenapadlo keše hledat třeba děcka pod deset nebo takové, co neumějí pořádně česky, natož anglicky. Prostě by je ta angličtina na stránkách GC odradila (samozřejmě že výjimky by se našly). A takoví si většinou ani pořádně nepřečtou pravidla GC, natož aby se jimi řídili. Pak se člověk může divit, že z keší mizí věci, logbooky, razítka, natož TB a GC.dan-sam napsal:
Že vás to pořád baví... Tohle už tu bylo několikrát - "nová vlna hledačů s GPS od Bédy Trávníčka", "nová vlna hledačů po přečtení článků v ABC / Reflexu / MF Dnes", nová vlna hledačů s GPSkami v mobilu",... Pokaždé to byl úpadek geocachingu, všechno se jen horšilo a šlo to kytek, mnozí předvídali degeneraci a následný zánik geocachingu a ono ... nic. V krabičkách jsou pořád papírové logbooky, snad jen procentuální zastoupení lock&lock a razítek v logboocích vzrostlo. Doporučuji vystrčit nos z města (případně i z republiky), budete překvapeni, jak je geocaching stále stejný.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů