Přejít na obsah

Fotka

Spoilery jako POI

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
496 odpovědí na toto téma

#261 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 11:13

Takze diky panove za rychlou a konkretni radu. Ted jsem to zkusil a jede to presne tak, jak ma.

Pokud by chtel nekdo taky rychly hotfix, tak staci zeditovat soubor Spoiler.lib.pas a takto zakomentovat ty radky:

//        ImageGPSRead(sImg,fx,fy);
//        if(fx=0) and (fy=0) then begin //pridame informaci o souradnicich do EXIF (jen kdyz tam neni)
//          g.LoadByGC(aKese[StrToInt(aObr[i+IDX_INDEX])]); //nacteme informace o kesi
//          if(POSITION_CORRECTED='1') then begin fx:=g.CorrectedCoordXNum; fy:= g.CorrectedCoordYNum; end
//          else begin fx:=g.CoordXNum; fy:=g.CoordYNum; end;
//          sImg:=ImageGPSWrite(sImg,fx,fy);
//        end;

• 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#262 kantor

kantor

kantor

• Validating
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 11:32

[tb][/tb][tb][/tb]Hola, pokusím se do toho vnést trochu zmatku. Nahrál jsem si spoilerový plugin a vše proběhlo podle plánu. Protože se chystám na Madeiru, našlo se asi 130 fotospoilerů, které se správně objevily v Oregonu 550 v mapě Madeiry. Pak jsem si ještě jejich .jpg fotky nahrál na kartu s tím, že si je mohu prohlížet a zvětšovat v prohlížeči. Pak jsem POI soubor spoilerů .gpi vymazal. K mému udivu tam spoilery zůstaly, ale s ikonkou čtverečku pod ikonou kešky. Když se na ně klikne, je jejich zobrazení včetně textu stejné jako před vymazáním souboru .gpi. Jinými slovy asi stačí mít na kartě soubor s fotkama vygenerovaný pluginem a mám ho k dispozici i v mapě i pro prohlížení v prohlížeči. Každá tato fotka se vlastně chová jako waypoint nebo POI a dá se na ni navigovat. Co vy na to?
  • 0

#263 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10149 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 11:54

Tak ja ti ten zmatek zkusim trochu osvetlit. Predpokladam, ze mas O550. Ten totiz umi z obrazku pouzit GPS souradncie (pokud tam jsou) a zobrazit na tom miste v mape ikonku. Kliknutim na ni se dostanes k tomu obrazku. Kdyz ma nekdo neco jineho nez O550 (treba ja mam O300), jsou souradncie u obrazku na nic a je treba POI.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#264 kantor

kantor

kantor

• Validating
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 12:58

To je docela pozitivní aspoň pro majitele O550. Dík za osvětu, má to logiku.
  • 0

#265 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 13:23

kantor: no to ti bude fungovat, pokud podle me neudelas ten zasah, co jsem udelal ja, cimz vlastne se nezpracovavaji GPS souradnice.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#266 kantor

kantor

kantor

• Validating
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 14:31

Jediná nevýhoda je, že prohlížeč fotek je primitivní a nezobrazuje název snímku. Pro zvětšení detailů je tak nutné fotku najít ve stovce jiných. Která to je, je ale vidět na mapě, kde má popisku. Kdyby prohlížeč zobrazoval název nebo nejbližší fotky v popředí, bylo by to téměř dokonalé. Co jsi udělal za chybu satane?
  • 0

#267 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 14:58

kantor: ja zadnou chybu neudelal. Jde o to, ze pokud jsou v danem spoileru nulove souradnice GPS, tak na tom stavajici skript zhavaruje. Gord mi poradil, abych vyhodil cteni/zapis GPS souradnic ze skriptu, cimz se vyresil tento problem (potreboval jsem to vyresit ihned a ne ceka na novou verzi). Takze fotky mam v POI a jedine o co prichazim je to, co pises ty. Nicmene me to ani tak netrapi, protoze stejne je v mape videt ikonka fotoaparatu (prave diky POI).
  • 0

#268 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 18:57

Archi1 napsal/a:

HaLuMa napsal/a:
Pouzij univerzalni nastroj Gpsbabel:

gpsbabel.exe -i gpx -f file1.gpx -f file2.gpx -o gpx -F spojeno.gpx

Omlouvám se ale v tomhle jsem lama. Zkousel jsem to, ale nic z gpsbabelu neleze. Můzes mi prosím te podrobneji napsat co s tím mám udelat.
Program GPSBabel mam stazený, ale jsk dál s ním a tím príkazem pracovat to netusím. Díky.

Muze být nekdo ochotný napsat podrobneji jak s tím programkem Gpsbabe pracovat, protoze, i kdyz zadám tento príkaz do okna cmd prikazoveho radku zádný výstup nemám. Dekuji za pomoc
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#269 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 19:42

Archi1 napsal/a:

V adresáři, kde máš nainstalovaný gpsbabel máš uloženy soubory file1.gpx a file2.gpx?

Velice se omlouvám, ale proč chceš spojovat 2 nějaké soubory? Vygeneruj si dva soubory se spoilery nebo rovnou jeden gpx, ne?
  • 0

#270 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14534 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 19:43

opsal jsem to z helpu, nezkousel jsem to. Nemas jen problem s nalezenim vsech tech souboru? Zkus vsechna jmena zadat s plnou cestou. (nebo si vsechny soubory dej do jednoho adresare a spust to v nem.)
  • 0

#271 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 16 March 2011 - 19:58

sobikovi napsal/a:

Archi1 napsal/a:

V adresáři, kde máš nainstalovaný gpsbabel máš uloženy soubory file1.gpx a file2.gpx?

Velice se omlouvám, ale proč chceš spojovat 2 nějaké soubory? Vygeneruj si dva soubory se spoilery nebo rovnou jeden gpx, ne?

to Sobik: to je v poradku. Mám udelaný jeden vetsí soubor spoilerů kolem HOME souradnic a kdyz si ztahnu do GG nové kesky tak je hned prozenu pres spoiler a pokud mezi novými jsou spoilery tak je chci pridat uz k tomu stávajícímu at nemusím napríste znova generovat velký soubor. Takhle to trvá nekolik minut. Jenze chtelo by to zautomatizovat to spojování tech nekolika souboru v jeden soubor.
  • 0

#272 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 20:18

...zlobí import fotohintů jenom u mě? Může to někdo testnout třeba na těchto keškách? GC2VGDZ GC2V9R8 GC2TZWA
  • 0

#273 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10149 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 21:46

[quote]Sally&eL napsal/a:
...zlobí import fotohintů jenom u mě?
[quote]

Vskutku vystizne nahlaseni chyby. Co si myslis, ze s tim udelam? Odpovim si sam - budu to ignorovat!
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#274 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 22:07

...no, pokud je chyba jenom u mě a na to jsem se ptal, tak s tím neuděláš asi nic :). To by nestálo za námahu. Jen jsem chtěl vědět jak jsou na tom ostatní než se v tom začnu vrtat.

Jinak mě to vyhodí chybu stahování z webu
Vložený obrázek
  • 0

#275 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 22:24

Zkusil jsem stáhnout a tuhle hlasku me to vypisuje taky.
  • 0

#276 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14534 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 22:29

Mam v GG importu prilozenych obrazku chybu - generuje to nesmysly do popisu obrazku. Mozna to ten skript zblbne. Vydrzte moment. ;)
  • 0

#277 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14534 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 22:46

Tak zkuste GG 2.5.11
  • 0

#278 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 23:07

Tak uz spoilery jdou odzkouseno asi na 100 kesích plus i jak píse Sally&eL je to v pořádku.Diky za rychlou adobrou práci.
  • 0

#279 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 23:18

...hmm, tak u mě asi furt něco špatně - nepomohla mě ani aktualozace na 2.5.11.624, stále stejná chyba :( Edit: ...tak už jsem na to kápnul - když ty kešky smáznu a znovu naimportuju, tak už je to OK. Škoda že jen tyhle vadné nemůžu odfiltrovat nějak hromadně :)
  • 0

#280 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14534 příspěvků(y)

Publikováno 06 May 2011 - 23:21

Ty vadne kesky je treba naimportovat znova...
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama