Přejít na obsah

Fotka

GeoGet, Skrýšotlač, Mapsource, GCZII - jak zkombinovat

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
4 odpovědí na toto téma

#1 burnmaster723

burnmaster723

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2010 - 5:55

Zdravím všechny, nemohu se nějak dobrat funkční kombinace pro PC+PPC pro paperless geocaching. Na PC mi vyhovuje GeoGet a Skrýšotlač, na PPC(WM6.5) jsem si oblíbil GCZII. Samostatně fungují bezvadně, ale u GCZII mi vadí doba stahování seznamů kešek, pro nějaký rychlý odlov v terénu to hrozně zdržuje. Doteď jsem to řešil tak, že jsem v PC kešky házel ručně do Skrýšotlače a Mapsource a tvořil z toho listingy do HTML, případně importoval GPX do GCZII, ale ani jedno z toho není optimální, v GCZII se musí listingy stejně stahovat z netu. Nyní se snažím vyexportovat kešky z GeoGetu nebo Skrýšotlače včetně listingů do GCZII a stále se mi nedaří, pátral jsem jak tady na fóru, tak po internetu a nenalezl jsem nic co by bylo funkční. Máte nějaký tip jak to vyřešit, nebo poradíte mi nějakou ideální kombinaci pro paperless geocaching na Windows + Windows Mobile 6.5 + Garmin 60CSx ? Díky za všechny reakce.
  • 0

#2 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2010 - 6:16

Vyskusaj MoZiGo, mozigo Ti stiahne data spracuje ich a ulozi do databazy na disku pre neskorsie pouzitie.
Export jeho zmodifikovaneho listingu je vseobecne pouzitelny vo viacerych sw pre PDA
- OZIiexplorer
- kesovadlo
- MoZi
- GCzII
- Pocket Drake
Kvoli blizsej predstave si pozri videonavody uverejnene tu.

http://mozigo.zubor.net/Ako%20na%20MoZiGo.htm

Vyuzitie v PDA a GCzII.
Vyhodou tohoto riesenia je to, ze listingy obsahuju uz obrazky lokalne umiestnene v PDA, tieto listingy su navyse "obohatene" o
- odkazy na najblizsie kesky
- spoilery
- volitelne o mapky
Specialne pre GCzII sa exportuje gpx modifikovany tak, ze v longdescription nie je popis kesky ale link na lokalny subor v PDA. Ma to vyhody:
- rychlost spracovania pri importe je kvoli minimalnemu popisu kesky podstatne vyssia
- pomocou liniek na konci listingov je mozne v IE alebo Opere prehliadat html listing bez akehokolvek dalsieho stahovania dat z netu.

• 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm

#3 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2010 - 7:43

Zkus misto GCZII pouzit PocketDrake... ten bere data primo z Geogeti databaze staci ji nakopirovat do PDA. Zadne exporty a importy, proste nakopirujes jeden soubor a hotovka! A mas tam zaintegrovane mapy, GPS navigaci, generovani fieldnotes, atd. ;)
  • 0

#4 Aichah

Aichah

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 362 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2010 - 8:50

Presne tak. Pocket Drake je poklad. Pres GeoGet si spravuju databazi kesi, ty pak jen nakopiruju. (omylem jsem si vraziola do PDA vsechny kese v CR a trvalo to cca2minuty) V PD mam ulozeny kese a mapy, takze v terenu jedu absolutne offline. Mam mapy,spouradnice, hinty i listingy pekne po kupe. ;) Jeste to v PDA jistim OziExplorerem, protoze pocket drake jeste neumi projekci bodu a taky kdyz je nekde velka koncentrace multin tak ukaze vsechny body najednou bez ohledu ke ktery kesi patri (PD ukaze jen WP ke konkretni kesi)
  • 0

#5 burnmaster723

burnmaster723

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2010 - 22:07

to klama: Díky za nápad, MoZiGo jsem zkoušel, ale upřímně jsem mu nějak nepřišel ne chuť, ale je to možná tím, že jsem se do něj tak úplně neponořil. to HaLuMa & Aichah: Díky za tip, vyzkoušel jsem PocketDrake a zatím to vypadá velmi slibně, je to nejspíš přesně to co jsem potřeboval, uvidíme v praxi, vyzkouším hned o víkendu :)
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama