Oregon 450 a navigace po silnicích
Publikováno 16 srpen 2010 - 22:47
Publikováno 16 srpen 2010 - 22:54
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:00
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:04
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:10
Tak jasně, že neumí mluvit, nemá mega displej a spoustu dalších vychytávek, ale na spočítání trasy není snad nic až tak složitého. Co si vzpomínám, i se šedesátkou to jakž takž šlo.sobikovi
Že TomTom je hlavně na silnici a Oregon hlavně do lesa asi každý ví, ale popravdě jako odpověď na každou otázku, jak z turistické navigace vymáčknout aspoň něco použitelného i na silnici (zvlášť když by to podle specifikací výrobce měla umět), už mi to začíná připadat dost jako klišé.
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:22
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:24
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:29
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:33
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:35
vlasta_p napsal/a:
Madbin - díky, to mne nenapadlo, zkusím to. Ale nevím, co myslíš tím automatickým přepočítáváním, nic takového nemohu v žádném menu najít?
Zalezi jakou cestinu pouzivas, ta volba je v nastaveni/navigace jako 4 polozka menu (v me cestine se to jmenuje pri vyboceni prepocitavat automaticky)
Omlouvám se, jsem v používání navigací začátečník. Všiml jsem si, že autonavigace od Garmina používají jiné mapy - je u nich uváděla mapa Atlas Czech.
Nemůže být částečně problém i zde? Jedná se o speciální mapu pro navigaci po silnicích ČR? A Topo Czech je zaměřena na turistiku a mohla by mít omezené možnosti routování po silnicích?
Pokud ano, šla by mapa Atlas Czech použít v Oregonu?
VL.
Mapa "Atlas Czech" lze pouzit i v oregonu. Je opravdu ochlup lepsi pro routovani nez ta TOPO, ale zkousel jsem obe a zas tak strasny rozil to neni. Hlavni problem je opravdu v te nelogicke volbe dalnice jak jsem psal vyse....
Samozrejme jsou tam i jine volby ktere je dobre pro pohodlnou a spravnou navigaci po silnici zapnout. jsou to zejmena:
V menu navigace:
-Vypocet trasy na rychlejsi cas ne vzdusnou carou
-vypocitat trasu pro auto/moto
-zobrazovat na silnci
V menu mapa:
-orientace mapy 3d
-automaticke meritko zapnuto
Nejlepe je udelat si na to samostatny profil pro auto a prepinat ho s profilem pro geocaching.
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:38
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:41
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:45
sobikovi napsal/a:
TT ekonomickou trasu od Navcore 9.xx umí, takže klid a pohoda....
Jj, klid a pohoda zvlaste kdyz mas drahou TT co uz nepodporuje novy navcore nebo jako ja koupeny TT pro PDA a soudruzi se nejak neobtezuji udelat aktualizaci :-(
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:47
Publikováno 16 srpen 2010 - 23:52
Cestinu najdes napr. zde http://opengtt.nomi....m?releaseId=101
Publikováno 17 srpen 2010 - 0:00
Publikováno 17 srpen 2010 - 8:12
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 17 srpen 2010 - 8:30
první, na čem především záleží, jsou mapové podklady, tedy mapa co do přístroje nahrajete. "Železo" na kterém to běhá je více méně až druhořadé.
Pokud po turistické mapě chceš, aby tě navigovala, je docela možné (a pokud je tedy vůbec routovatelná), že bude, nezakážeš-li to nějak, například preferovat turistické trasy, resp. cyklotrasy, apod.
Na autonavigaci tedy používej autoatlas (mapový podklad), či eurocity, či něco takového, pročpak myslíš, že se to jinak prodává / vyrábí
A nakonec bych rád připomněl, že není od věci jednu mapu vypnout a druhou zapnout, pokud máš spuštěné obě, které se překrývají, může v tom vniknout docela chaos.
Já si například s turistickou mapou v Bratislavě užil své, cesta rovná jak pravítko, očima vidíte kam jedete i kam chcete dojet, a on mě nutil odbočit, abychom se za 300 metrů opět na tu cestu vrátili... to byl boj, kdoskoho ;-)
Publikováno 17 srpen 2010 - 8:41
Já se soudruhům nedivím, že nechtějí... Přece jen nové mapy jsou náročnější a starý hw by na to nestačil... Existují různé alternativní zdroje Navcore, takže na svém prastarém TT One XL jedu NC 9.203 a vše v pohodě. Musím ale přiznat, že už občas je zadejchanej, takže mám zapnuto méně POI, vypnutou hlasovou navigaci a nepoužívám RDS TMC.madbin napsal/a:
sobikovi napsal/a:
TT ekonomickou trasu od Navcore 9.xx umí, takže klid a pohoda....
Jj, klid a pohoda zvlaste kdyz mas drahou TT co uz nepodporuje novy navcore nebo jako ja koupeny TT pro PDA a soudruzi se nejak neobtezuji udelat aktualizaci :-(
Publikováno 17 srpen 2010 - 8:48
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů