Přejít na obsah

Fotka

TOPO Czech 2010 (PRO)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
409 odpovědí na toto téma

#261 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 14:04

GARMIN OC Letňany napsal/a:
Já koukám na fórum a kroutím hlavou taky. Nechápu jak může někdo tvrdit že jde o amatérismus ze strany picodasu. Viděli jste třeba TOPO slovenska? Problém české mapy je v její rozsáhlosti a v tom, že jí převodník garminu už nedokáže pobrat. Co já vím tak se to počítalo asi 4x, protože to pořád padalo. Pokud jste tak moc nespokojení tak vytvořte vlastní mapu - garmin Vám dává dokonce program na tvorbu na 30ti denní zkušební dobu zdarma! Já osobně jsem přesvědčený, že polovina přispívajících v tomto fóru má cracknutou mapu a huláká tu zcela zbytečně. Je pravda, že při vytváření mapy se nějaká data nepřevedla a v mapě chybí - pokud narazíte na nějakou vážnější chybu a nebo nedostatek tak prosím použijte email: mapy@garmin.cz

To by mě zajímalo čím se převádí třeba Topo Germany, která je několikanásobně větší. Nejde použít něco jiného než garminí převodník?
  • 0

#262 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 14:20

.... Nechápu jak může někdo tvrdit že jde o amatérismus ze strany picodasu. .... Je pravda, že při vytváření mapy se nějaká data nepřevedla a v mapě chybí.

Vědomě prodávat neúplný produkt není amatérismus?
Trochu to přeženu: Kdybych si koupil pár bot a měl tam jednu tkaničku s tím, že ať si zamailuji pro tu druhou, že zrovna se jim nepodařilo ji do krabice dát, tak bych to nazval ještě tvrdšími slovy.
  • 0

#263 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 14:24

GARMIN OC Letňany: takze misto toho, aby se resilo, kde je chyba v mape a jak ji doslova bezodkladne odstranit, tak tu budes kecat neco o tech, co maji cracknutou mapu? BTW vetsina tech, co tu hulaka, ma ve vetsi mire stejne rucni pristroj Garmin a za nejakou mapu urcite zaplatila tak ci tak. ;)
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#264 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2 696 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 14:26

Já osobně jsem přesvědčený, že polovina přispívajících v tomto fóru má cracknutou mapu a huláká tu zcela zbytečně.

Taky co jim zbývá, když uživatelé bez upgrade zdarma neměli mapu možnost koupit, protože se ještě neprodávala. btw distribuce sw pouze na placce s nutností se táhnout někam do prodejny nebo vypláznout minimálně 100 za dobírku místo elektronické distribuce k legální koupi taky zrovna moc nemotivuje.
  • 0

#265 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 14:29

pepa.z.pocernic: me tam zaujalo to "hulaka tu zcela zbytecne". Tzn. my o chybach vime, ale opravovat je stejne nehodlame. Tomu aspon rikam pristup!
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#266 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 14:36

Amatérismus je už to, že to producent dělá na systému, který 4x spadne než se mu "něco" podaří dokončit a to "něco" mi potom za 690,- peněz prodá, já zjistím že ty chyby jsou vlastnost a ne chyby a ve verzi .1 za rok a za dalších 690,- peněz nebudou. Tak sakra kde jsme? Aha TOPO Czech ... v Česku ... PICODASU jsem psal už dávno dávno připomínky k ATLASu tuším 8 a ani neodpověděli že to dostali. SHIFT+DEL a vyřízeno.
  • 0

#267 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 14:38

DUsoft: a tos jeste zapomnel na to, ze i to co mu 4x spadne i presto oficialne vyda. Me to prijde tak, ze oni nechteji opravovat chyby - oni chtej strihat ovce. Pekne kazdyho pul roku az rok vo 7 stovaku.
  • 0

#268 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 14:43

S474N napsal/a:
- oni chtej strihat ovce. Pekne kazdyho pul roku az rok vo 7 stovaku.

A potom se diví, že spousta ovcí kráká ... co? ;)
  • 0

#269 georgeino

georgeino

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 14:59

Nechápu podle jaké zvrácené logiky přišli na to, že je potřeba nechat Pražský okruh jako neotevřený. To jako za pár dní bude Czech TOPO 2010 Autumn edition? Což ovšem není jediná chyba v dálniční síti ČR. Za pár dní se taktéž bude otevírat kus R4 Mirotice - Třebekov, ten tam pro jistotu není vůbec. Zato taková Vysočanská radiála je tam už otevřená, ačkoliv na ní se počkáme ještě 8 měsíců. Taktéž nově postavený kus R6 u Karlových Varů považují asi za zbytečný. Hlavně, že někde opravili nějaké polňačky...
  • 0

#270 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 15:05

georgeino: ty chyby jsou tam furt. Treba u hradu Veveri a treba turisticke znaceni. I presto, ze je tam most, tak vede durch prehradu. A potom modra znacka vede v realu podel louky a tady ji maji zamalovanou kdovi kolik metru dal skrz les.

Vložený obrázek
  • 0

#271 GARMIN OC Letňany

GARMIN OC Letňany

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 15:42

Jak to tak pročítám tak jsem došel k názoru, že některým lidem se prostě nezavděčíte. To že někdo má snahu, sílu a energii tvořit celý rok mapu ČR by jste měli obdivovat a ne neustále kritizovat. My když na nějakou chybu narazíme tak se snažíme o to aby jsme co možná nejvíce pomohli s jejím odstraněním a né abychom to rozmazávali na fóru. Schválně se podívejte na rozdíl mezi TOPO 1 a TOPO 2010. Nebo by jste byli raději kdyby nikdo TOPO mapy ČR nevytvářel?
  • 0
Značková prodejna GARMIN

facebook

#272 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 15:52

Picodas je komercni firma a dela to za ucelem zisku. To ale neznamena, ze by ji za to mel nekdo obdivovat. Naopak to znamena, ze pokud si chce udrzet zakazniky, mela by se snazit. Az sem by to mohlo ekonomicky fungovat. Jenze ouha - ona ta firma nema konkurenci. Zadne jine podobne kvalitni mapy nejsou. A to je ten problem, pratele... Kde neni konkurence, neni poradny produkt.
  • 0

#273 Gondo+Moni

Gondo+Moni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 15:55

Jak to tak pročítám tak jsem došel k názoru, že některým lidem se prostě nezavděčíte. To že někdo má snahu, sílu a energii tvořit celý rok mapu ČR by jste měli obdivovat a ne neustále kritizovat. My když na nějakou chybu narazíme tak se snažíme o to aby jsme co možná nejvíce pomohli s jejím odstraněním a né abychom to rozmazávali na fóru. Schválně se podívejte na rozdíl mezi TOPO 1 a TOPO 2010. Nebo by jste byli raději kdyby nikdo TOPO mapy ČR nevytvářel?

Tak tohle mě před víkendem hodně pobavilo. :D
Tyhle stesky bych si uměl představit u někoho, kdo dělá free software. Ale Picodas je komerční firma, která své výrobky prodává. My za ně platíme (ano, já jsem z té půlky, která platí) a za své peníze očekáváme kvalitní zboží. Jiné firmy, jejichž věci si kupuji (jídlo, oblečení, benzín apod.) rovněž neobdivuji za to, že jsou ochotni to pro mě dělat, protože to dělají především pro sebe a svůj výdělek. :)
  • 0

Gondo+Moni

#274 georgeino

georgeino

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 15:56

OC: Vzhledem k cene tech map se mi opravdu zmetkem nezavdeci.
  • 0

#275 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 16:48

GARMIN OC Letňany: jen houst, at kazdy vidi, co je v pozadi!

Na jednu stranu chces obdiv a na druhou stranu naprosto ignorujete nahlasene zavady jiz nekolik let. Kdyz se podivam na mapu TOPO 3.0 PRO, tak stala 4990, coz je mimochodem kolikrat i dvojnasob vic, nez co stoji navigace od Garmina (tzn. HW i SW) do auta. Od te doby vysla verze 3.1 a ted 2010 - to uz mame dvojnasobne strihani ovci - a to vsechno od doby, co jsem napriklad ja ten Garmin zakoupil - listopad 2009.

Kdyz se jeste vratim k tem "auto", jak je mozne, ze takovy pristroj Garmin Nuvi 1200 clovek sezenes i s LIFETIME (!!!!!) upgradem map za castku lehce presahujici dva tisice a na TOPO doslova hoblujete zakazniky? A jeste mate doslova tu drzost vydat naprosto smejd produkt, ktery neumite ani zkompilovat.
  • 0

#276 Caster

Caster

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 19:29

Tak uz i na oficialnim webshopu http://www.garmin.cz...eska-republika/

Ja osobne asi 2010 preskakuju. Byl jsem se podivat v prazskym gpscentru a tam ji jeste ani nemaj (prestoze web sliboval ze ano) coz byla posledni kapka :) Budu doufat ze kdyz soucasny upgrade PRO funguje z verzi 2 a 3 tak pristi (2011?) pujde z 3 a 2010.

• 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#277 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 19:35

My když na nějakou chybu narazíme tak se snažíme o to aby jsme co možná nejvíce pomohli s jejím odstraněním a né abychom to rozmazávali na fóru.

Ha ... tady je zakopaný pes!
VY totiž na žádnou chybu nenarazíte. Protože sedíte u kompu a počítáte BSOD.
Ty chyby vám reportujeme MY uživatelé, kteří podle vašeho produktu chodíme. A děkovat pánubohu byste měli za toto fórum, kde najdete všechny kiksy hezky pokopě a ne tady rozmazávat jak máme být vděční. Vy byste si tady měli založit vlastní vlákno s názvem:
CHYBY V TOPO 2010 / PRO
a nechat si tam hezky všechno reportovat. A ne se prsit, že se máme klanět za nepodarky ...
Ale nic - stejně si to za těch 690,- koupím, protože ... nic jiného není.
  • 0

#278 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 20:05

Mimochodem, už někdo z účastníků místního flamu poslal mail na mapy@garmin.cz, že třeba v té Olomouci řece Moravě vyschlo koryto?

Nadávkami na šizuňka hospodského na zápraží jediné hospody ve městě se podměrečné pivo samo nedotočí. Třeba si stačí o míru jen slušně říct a netvářit se, že lahváč je lepší než vyhlášené místní točené ;)
  • 0

#279 GARMIN OC Letňany

GARMIN OC Letňany

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 20:06

Nehádej se s blbcem! Na tvé výší on na tebe nestačí a neporozumí ti. Aby ti porozumněl, musíš klesnout na jeho úroveň. A tam tě ukřičí, neboť s tím má více zkušeností. Toto vlákno nějak pozbylo zajímavosti. Já nepracuju pro Picodas, ale pro společnost zabývající se maloobchodním prodejem značky Garmin (to jen pro upřesnění). Všem přeji hezký večer
  • 0
Značková prodejna GARMIN

facebook

#280 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 03 září 2010 - 20:21

GARMIN OC Letňany: zajimave, ze jim tu tedy delas mluvciho. A kdyz slo o novou kompilaci mapy, tak si psal neco o "klucich", takze ty vztahy tam evidentne budou trosicku vic nadstandardni. BTW tve prihlouple narazky si radeji nech nekam a jakozto zastupce znacky GARMIN zde na foru by ses podle toho mel chovat. dandra: jak to tak vypada, tak spise nez na mapy@garmin.cz spise napisu na vedeni spolecnosti, jestli je tohle opravdu oficialni zastupce znacky a at se sami presvedci, co za medvedi sluzbu tady prokazuje.
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama