Správce map v PDS je spíše určen pro doplnění menší části mapy do stávající databáze. Pluginy GG nejsou pro tyto operace primárně určeny a tak není možné očekávat maximální rychlosti. Nejvíce času zabere vlastní import kachlí do databáze a protože se pracuje přímo s kartou, tak je to pomalejší.mpistora napsal/a:
PDS je (stejně jako PD) úžasné dílo, díky.
Až na divoké blikání černých cmd oken funguje výborně.
Poté co jsem pronikl do ovládání stahovače dlaždic GeoKuku a asi 4 plné dávky jich postahoval, tak jsem je chtěl poslat do databáze v PDA pomocí správce map v PDS. Dříve to šlo celkem dobře, ale to jsem měl jen dlaždice z běžného provozu GeoKuku a pár pokusných stažení.
Tentokrát nestačila celá noc a ráno jsem musel nechat telefon doma.
Mezitím jsem našel jednoduché udělátko, předpokládám, že bude podstatně efektivnější.
I přesto by se možná tento proces v PDS dal trochu zoptimalizovat. Kupříkladu jsem si všiml, že ve fázi "počítám soubory" se pod vrstvou 2 dialogů ve standardním "busy" dialogu vypisují názvy všech souborů, navíc tak, že z toho je vidět jen C:\Documents and Settings\.
Procházení a počítání té obrovské džungle adresářů se provádí pro každý typ mapy znovu.
Džungle by se možná výrazně proklestila, kdyby se v režimu mazání zdrojových kachlí mazaly i prázdné adresáře.
Od nějaké velikosti by asi bylo efektivnější zkopírovat na dobu zpracování celý .pdmap soubor do PC.
No ale vůbec nejlepší by bylo prosadit v GeoKuku Issue 35: Ukládání kachlí do databáze.
Máš pravdu, že jsem se nezabýval mazáním adresářů v GeoKuku. Pokud bude ale mít někdo v GK zapnut reliéf, tak se ale stejně nesmažou, protože tam zůstanou kachle reliéfu nebo i jiné. PDS maže pouze ty, které přesouvá do databáze a přesouvá pouze ty, které jste si vybrali a mají tedy smysl. Zkusím se na to mrknout, ale na rychlost to asi takový vliv nemá a nejlepší je občas datovou složku GK smazat ručně.
Obsluha busy dialogu je v PDS trochu zvláštní, měl jsem k tomu ale své důvody. Proto se zdá, že tam stále problikává nějaký text. Ve skutečnosti se vykresluje pořád ten samý a mění se pouze progressbar. Možná bych tento dialog mohl už zrušit, protože stejně většinu času není vidět, ale opět to není on, který to nejvíc zdržuje.
Nejvíce časově náročný je import kachlí do databáze a tam nevím jak bych to zrychlil, kdyby měl někdo nápad, sem s ním. Trochu se tomu dá pomoci tím, že si vytvoříte kopii obsahu karty na disku a namapujete si ho jako disk tak aby měl stejnou strukturu adresářů jako má karta (stačí ty co souvisí s PD) a pak budete pracovat s ní. Nakonec si databázi z disku skopnete ručně na kartu.
Pokusím se to trochu optimalizovat, ale nic zásadního nečekejte.
Pro vytváření nových velkých map není PDS vhodný, na to spíše použijte MOBAC nebo v případě mapy.cz prográmek pdmc od Luďka.