Přejít na obsah

Fotka

OREGON 300 jako GPS modul pro notebook

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
8 odpovědí na toto téma

#1 grojda

grojda

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 26 September 2010 - 14:59

Ahoj geokolegové, prosím o informaci zda je možno použít přístroj OREGON 300 jako externí modul pro notebook. Pokud ano, co je potřeba nastavit na GPSce, případně notebooku. Je potřeba nějakých speciálních ovladačů?
  • 0

#2 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 26 September 2010 - 15:07

dovolím si napsat, že ruční GPS nejde použít jako GPS modul pro PC
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#3 tutulonec

tutulonec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 26 September 2010 - 15:18

Dovolím si napísať že to ide a dokonca vo viacerých programoch.Mám tiež Oregon 300 a pripájal som sa v programe GPSMapedit,kde si stahujem mapy s koncovkou .img.Dalšie pripojenie som robil v programe Google Earth ale k tomu v teréne potrebuješ net.
  • 0

#4 pozorjed

pozorjed

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 26 September 2010 - 16:18

fremen.cz napsal/a:

chyba, jde, např. aplikace nRoute přímo od Garmina, mapové podklady čte stejné jako MapSource.
  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 26 September 2010 - 16:30

nRoute je uz dlouho nepodporovana aplikace. Existuje nahrada, ale komerrcni - Garmin Mobile PC (obdoba Garmini autonavigace v provedeni jako program pro Windows.)
  • 0

#6 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3176 příspěvků(y)

Publikováno 26 September 2010 - 16:33

Jasně, že to jde. Spousta programů (OziEzplorer, nRoute, ...) umí zpracovávat přímo Garmin PVT protokol (běžný výstup z GPSek od Garminu). Pokud bys náhodou narazil na něco, co funguje jenom přes NMEA, tak to jde také... Jestli máš XPčka použij na převod na NMEA přes virtuální COM port prográmek Garmin Spanner a jestli novější Widle (Vista, 7), tak GPSGate (bohužel shareware). Přenosový protokol v GPSce ve všech případech nastav na Garmin Spanner. Další možnost je speciální USB->R232 kablík od Garminu a výstupní protokol nastavený na NMEA In/Out. Kablík je ale pěkně drahý. edit: Každopádně to ale nepůjde bezdrátově.
  • 0

#7 grojda

grojda

Newbie

• Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2010 - 11:02

Super!!!. Moc děkuju všem za rychlou pomoc. Podle rady alkese jsem si stáhl prográmek Garmin Spanner a nechal v něm nabízený port COM1. Programu PC Navigator Free, na kterém jsem to testoval, bylo pouze nutno vnutit port COM1 ručně (I když tam při automatickém vyhledávání GPS našel, tak pořád používal COM3 a nechodilo to) a pak už vše OK. Ještě jednou díky moc. PS. Na noťasu mám XP.
  • 0

#8 Zegga

Zegga

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1411 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2010 - 11:20

fremen.cz napsal/a:

"nikdy neříkej že něco nejde, nebo přijde nějakej pitomec a udělá to..." :D
  • 0
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.

#9 mwh

mwh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2010 - 12:28

Zegga napsal/a:

fremen.cz napsal/a:

"nikdy neříkej že něco nejde, nebo přijde nějakej pitomec a udělá to..." :D

to je divné kámoš háčko k notbuku připojil a běhalo mu to nějak nastavil co mu má z konektoru lezt za data a myslím si že by to měl zvládnout i O
  • 0
Já si cestu nevybírám cesta si vybírá mě Kam s kolem nedojedu tam ho donesu

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka