Proč ne Word?
Publikováno 28 září 2010 - 22:27
deathofrats.rajce.net
deathofrats13.blogspot.com
Publikováno 28 září 2010 - 22:39
Publikováno 28 září 2010 - 22:46
deathofrats.rajce.net
Publikováno 28 září 2010 - 22:47
Publikováno 28 září 2010 - 22:54
deathofrats.rajce.net
Publikováno 28 září 2010 - 23:04
Publikováno 28 září 2010 - 23:07
Publikováno 28 září 2010 - 23:11
Takže se ptám jinak: Když nacpu obrázek do Wordu a pak ho tisknu, je výsledek nějak výrazně horší, než když to samé udělám v jiném programu?
deathofrats.rajce.net
Publikováno 28 září 2010 - 23:28
Grafiku Word nijak nemrví, prostě ji jen embeduje do stránky. Jediné jak může být grafika zmršená je tak na výstupu do PDF a to je dáno nesprávným použitím konverze do tohoto formátu.
Nejsem nějaký zastánce MS technologií, ale když něco kritizuji, je dobré o tom něco vědět.
k tématu:
2DeathOfRats: InDesign si pravděpodobně nikdy nekoupíš a kvůli tvorbě kalendáře bych opravdu nestahoval jeho trial verzi. Navíc udělat v něm kalendář by ti zabralo jako nové uživatelce několikanásobně víc času než ve wordu s diskutabilním výsledkem.
Používat TeX na tvorbu kalendáře je také nesmysl - hlavně kvůli času co by ti to zabralo. U kalendáře rozhodně nevyužiješ jakékoli dělení slov atp. takže tě to, že Word není typografický nástroj nemusí trápit.
Takže: Pokud máš nějakou pokročilejší sadu Office, která obsahuje i program Publisher, použij ten. Obsahuje mraky kalendářových šablon a můžeš si tam pohrát s přesnými rozměry, sazbou, obrázky...
Pokud ne, používej dál Word. Jediné na co si dej pozor je převod do PDF - nezapomeň vypnout kompresi u obrázků a embedovat do PDF použité fonty. To jak to uděláš závisí na tom čím do pdfka dokument konvertuješ.
Edit:
Ne, není.DeathOfRats napsal/a:
Když nacpu obrázek do Wordu a pak ho tisknu, je výsledek nějak výrazně horší, než když to samé udělám v jiném programu?
Publikováno 29 září 2010 - 6:19
Publikováno 29 září 2010 - 6:38
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 29 září 2010 - 6:51
DeathOfRats napsal/a:
Díky všem za odpovědi, ale musím přeformulovat otázku, protože typografie mě na tom zajímá ze všeho nejmíň a už vůbec nepotřebuju číst výrazy jako "na to už nemám slov"
Takže se ptám jinak: Když nacpu obrázek do Wordu a pak ho tisknu, je výsledek nějak výrazně horší, než když to samé udělám v jiném programu?
Tak mi nějak připadá, že ty vlastně chceš ten program schválit. Po přeformulování otázky je má reakce taková že výsledek nebude výrazně horší.
Lidi jako já ty chybky uvidí na první pohled a stěží koupí, ale takoví jako já trh neurčují...
Publikováno 29 září 2010 - 7:18
Word je nanic. Musím v něm dělat každej den už skoro 2 roky (naštěstí jen malý dílčí úpravy) a nikdy víc...Robbisek napsal/a:
Takže pokud Ti někdo píše, že Word je úplně nanic, nemá pravdu, buď v klidu.
No já teda nevím, ale když jsem dělával časák, tak na osvitku jsem posílal všecko v PDF a myslím si, že bývalí kolegové z grafickýho studia to tak dělají doteď, neznám moc jinej způsob, jak to tam dostat, než v PDFku. Kvalitu výstupu si nastavíš, jak potřebuješ, takže z nějakýho snížení bych strach neměl...Citecka napsal/a:A dotaz: proč to himbajz překlápíš do pdf??? Ty to distribuuješ lidem k samovytištění? Pokud ne, je to zbytečný opruz (ano, opravdu nemám rád pdf... naprosto ) a hrozí snížení kvality.
Publikováno 29 září 2010 - 7:18
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 29 září 2010 - 7:28
Publikováno 29 září 2010 - 9:02
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 17 listopad 2010 - 19:28
Word schválit nechci, chtěla jsem se něco dozvědět o tom, jak funguje, ale na druhou stranu co se týče písma, tak mi stačí, že se mi to líbí, jak to vypadá. A to, jak jsem si to ve Wordu rozložila loni, se mi líbilo.
Zato u fotek mě zajímalo, jestli se kvalita obrázku nedá nějak zlepšit.
Z toho, co jsem se dočetla, bych se ráda zeptala ještě na dvě věci:
1) Při převádění do PDF nekomprimovat obrázky - kde přesně se to nastavjuje? Mám ve wordu takové udělátko, které mi pod Uložit jako... nabízí PDF, ale nastavení se mi tam najít nepodařilo. Jenom při ukládání je možnost Standartní nebo Minimální velikost, tak dávám samozřejmě standartní.
2) Komprimovat obrázky v programu, ne ve Wordu - určitě je to lepší? Když jsem obrázky zmenšila v Zoneru na velikost, kterou mají mít v kalendáři, tak vypadaly podstatně míň ostře, než když jsem je vložila v původní velikosti a Word si to schroustnul sám. A když jsem to pak dala do PDF, tak ty v "původní velikosti" vypadaly taky líp.
Ale nevím, jestli by se s tím pak nestalo něco, až by se to začnalo tisknout.
Jinak kalendář nedělám na prodej (aspoň zatím ), jenom na dárky. Kdyby to někoho zajímalo, tak se může podívat sem: http://deathofrats13...alendaaare.html . Jsou tam obrázky hotových kalendářů, odkaz na fotky v kalendáři na rajčeti a taky samotný kalendář na Google Docs, ovšem nahráním tam se celý dokument hoodně zničil, takže to je jen pro představu.
Letos chystám tématicky Prahu, tak kdyby někdo měl zájem o kalendář, dejte vědět
deathofrats.rajce.net
Publikováno 17 listopad 2010 - 19:55
Geokalendář 2024 - v prodeji ve vašem oblíbeném geoshopu. www.facebook.com/geokalendar
Publikováno 17 listopad 2010 - 22:23
Publikováno 19 listopad 2010 - 22:23
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů