Citace
Or_Mi napsal/a:Jen jsem napsal svůj názor.
"Tak jste strávili den tím, že jste popojížděli a logovali, no a co z toho? Jen jste získali body, ale co jste se dozvěděli z listingu, co vás ty keše naučily, na jaké zajímavé místo vás přivedly? Ty keše ani nemají listing, jsou jen podél silnice a mě jen překvapuje kolik lidí se za nimi honí jen proto, aby si nabrali body. Copak je geocaching o bodech, o množství bodů? Nebo je to hlavně o zážitcích. Nabrali jste sice sto bodů, ale z celého dlouhého únavného lovu máte pouze jediný zážitek. A to je myslím ztráta času. Podle mého názoru je to jen kešová bulimie. Je tolik krásných a zajímavých kešek někde v přírodě či ve městě, které mají nápad, zajímavý listing, jsou na krásném či zajímavém místě a lov každé jednotlivé kešky je každý jedinečný zážitek. A vo vo vo tom je."
Čistě technicky: otevřeně hodnotíš počínání jiných, jejich pocity a dojmy, jejich únavu i prožitek, stanovuješ o čem to je a co je ztrátou času. Navíc tam máš spoustu otazníků, na které jsi dostal odpovědi.
Tato debata by nikdy neproběhla, pokud bys napsal toto:
Nechci strávit den popojížděním a logováním, co z toho. Jen bych získal body, ale nic bych se nedozvěděl z listingu, nic by mne ty keše nenaučily, na žádné zajímavé místo mne nepřivedly. Ty keše ani nemají listing, jsou jen podél silnice a mě jen překvapuje kolik lidí se za nimi honí. Pro mne není geocaching o bodech, o množství bodů. Pro mne je to hlavně o zážitcích. Nabral bych sice sto bodů, ale z celého dlouhého únavného lovu bych měl pouze jediný zážitek. A to je myslím ztráta času. Pro mne by to byla jen kešová bulimie. Je tolik krásných a zajímavých kešek někde v přírodě či ve městě, které mají nápad, zajímavý listing, jsou na krásném či zajímavém místě a lov každé jednotlivé kešky je každý jedinečný zážitek. A vo vo vo tom to pro mne je.
Pak to to vyjádřilo osobní názor, bez rýpavých otázek, arogance a povyšování.
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.