Nastavení - Schr. s poklady - Vyhledávání zařízení Chirp - Zapnuto/VypnutoHupydup napsal/a:
Můžete mi někdo poradit, jak případně kde bych si mohl otestovat funkčnost mýho Oregona ve vztahu k Cirpům?
Včera jsem měl poprvé možnost zachytit signál Chirpu a ono nic. Stál jsem u objektu, kde byl chirp, a Oregon po zapnutí jen vyhledával a vyhledával. Už jsem si začal myslet, že tam chirp není, když tu se objevil jiný kačer s Oregonem 550 a tomu prakticky ihned po zapnutí vyhledávání naskočily informace z chirpu na displeji. A mne pořád nic. I poté co on odešel, aby se přístroje nedublovaly, jsem opět sám zkoušel připojení a stále nic (cca do půl minuty, déle jsem nevydržel i vzhledem ke zkušenosti, kdy kolegovi se připojení zdařilo prakticky okamžitě).
Mám Oregon 400t, SW verze 4.10 a verze GPS SW je 4.52 (web updater říká, že mám poslední veri SW a nic novějšího nenabízí).
Garmin Chirp
Publikováno 24 leden 2011 - 9:32
Publikováno 24 leden 2011 - 9:33
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 24 leden 2011 - 9:40
Publikováno 24 leden 2011 - 10:51
Publikováno 24 leden 2011 - 11:40
Ale pokud stojíme společně se dvěma přístroji prakticky na stejném místě, na 550 naskočí informace prakticky ihned po zapnutí vyhledávání, a na mé 400 se ani po minutě neprojeví nic, pak to určitě není způsobeno změnou vysílacích a přijímacich podmínek na tom daném místě. Zkoušeli jsme to několikrát, vždy se jeden přístroj zapnul a druhý byl vypnutý, vždy byla stejná reakce.
Takže může být různá citlivost přijímače na každém oregonu, ale hlavně u svého přístroje nemám zaručeno, že to funguje, protože se mi zatím nepodařilo s chirpem spojit.
Publikováno 24 leden 2011 - 17:52
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
Publikováno 24 leden 2011 - 17:59
,Hupydup napsal/a:
... přístroje nemám zaručeno, že to funguje, protože se mi zatím nepodařilo s chirpem spojit.
a opravdu jsi zajistil, ze mas nahran korektni firmware?
Publikováno 24 leden 2011 - 18:02
No.zlicinaci napsal/a:
Přesně. Moje Nokia nechytí třeba vůbec nic, takže D=5 by byla přiměřená základní obtížnost :-)
V zahraničí nicméně chirpovky D5 skutečně mívají.
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 24 leden 2011 - 18:18
Zkus komunikaci mezi oběma Oregony. Jak si povede ten tvůj, jestli tu 550tku zachytí.Hupydup napsal/a:
Ale pokud stojíme společně se dvěma přístroji prakticky na stejném místě, na 550 naskočí informace prakticky ihned po zapnutí vyhledávání, a na mé 400 se ani po minutě neprojeví nic, ...
Publikováno 24 leden 2011 - 20:32
Publikováno 25 leden 2011 - 8:09
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 25 leden 2011 - 8:46
Publikováno 26 leden 2011 - 9:20
Publikováno 26 leden 2011 - 9:31
evass napsal/a:
Chci se zeptat - zatím jsme vyhledávali chirp pro keš 2x, pokaždé bez problémů byl ihned nalezen. Údaje jsme si přepsali ale zajímalo by mě - uloží se někam do GPS? Najdu tu zprávu znovu? Nebo jsme skutečně odkázáni na papír a tužku? - To by nebyla žádná výhra.
Si můžeš zapnout snímek obrazovky (Nastavení/Zobrazení/Snímek obrazovky) a uložit si to jako obrázek.
Publikováno 26 leden 2011 - 9:35
Publikováno 27 leden 2011 - 11:15
Publikováno 27 leden 2011 - 12:05
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 27 leden 2011 - 16:21
Bod se ulozi do Garmin/GPX/Nav/Chirp.gpx. V tom samem adresari mas Coordinates.gpx, kdyz se navigujes na souradnice. Ale v obojim jsou jen souradnice a nic jineho A myslim, ze ten bod se prepise novym bodem zatim jsem nasel jen jeden Chirp, tak nevim, ale u coordinates.gpx ten prepis funguje, tak je tam stale jen ten posledni bod.evass napsal/a:
Chci se zeptat - zatím jsme vyhledávali chirp pro keš 2x, pokaždé bez problémů byl ihned nalezen. Údaje jsme si přepsali ale zajímalo by mě - uloží se někam do GPS? Najdu tu zprávu znovu? Nebo jsme skutečně odkázáni na papír a tužku? - To by nebyla žádná výhra.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 27 leden 2011 - 19:25
honny napsal/a:
Kondor - no, ale WIG měl od počátku implementace i pro nonGarmin device.
..myslíš tu jedinou další oficiálně podporovanou platformu PocketPC? To mi nepřijde jako něco extra..
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů