Pentagram - archivace
Publikováno 31 říjen 2010 - 10:08
Publikováno 31 říjen 2010 - 10:11
Publikováno 31 říjen 2010 - 10:18
Jsou to kontraproduktivní akce vpodstatě jen na okrasu na mapě a na sbírání bodů jiný význam to nemá.... Osobně bych se zasadil aby už další podobné věci nevznikaly a nebo když už teda aby to bylo něco ve stylu GUHOVY série u Třebíče typu co kus to mysterka (každá jiná) přísun lidí na takovou keš není tak velký popřípadě to vznikalo ve městech a zástavbách kde se větší výskyt kačerů vstřebá ... les není to pravé ořechové. Chápu vznik velkých akcí při eventu a následné zrušení a to po domluvě s daným vlastníkem lesů ale samovolné série jen pro ně samé NE !! O hnusu ménem Powertrail nahoře u Náchoda ani nemluvím... Příjde mi, že se geocaching mění v závod o imaginární něco (to něco nevidím) místo aby si člověk vyšel za krabkami nebo odlovil v pohodičce něco tam i onde...
Dělám rád venkovní keše (vpodstatě zatím jiné nemám) a vždycky se zamýšlím jestli jedna krabka kterou někde umístím nepoškodí okolí a to jde o jednu krabku i s tou je problém - zimoviště zvěře, chráněná území, nebo jen klidné lokality´. Dát keš znamená zajistit do té oblasti větší přísun lidí (1 krabka .... co teprve 25)... je to vždycky žádoucí ?? Už hodně krabek jsem neudělal jen pro to, že si nemyslím, že je to v daném místě správně....
Pentagram sem si odlovil, odlovil sem si i kapra na další sem nešel neb sou daleko a prostě mě to zase tak nebere... měl sem na to téma diskusi i s reviewrem a vím, že groundspeaku je to vpodstatě jedno, ten je nastavenej jen na množství krabek ber kde ber a trošku mě to sejří, jsou určitá pravidla kterými nás svazuje ale na tyhler mega nesmysly to bohužel nemyslí...
sem se rozkecal :-) ale je to můj názor na celou věc a prezentoval sem svůj názor už před vznikem Pentagramu i na FB... Chápu, že je to lákavé udělat obrazec někde... ale prostě občas je potřeba se zamyslet jestli je to v dané oblasti žádoucí nebo NE!!
GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka | Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 31 říjen 2010 - 10:27
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...
Publikováno 31 říjen 2010 - 11:27
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 31 říjen 2010 - 11:50
Publikováno 31 říjen 2010 - 12:03
nesouhlasímwabicek napsal/a:
a co to nechat jenom chvili spat pres zimu a pak zase pustit?
Publikováno 31 říjen 2010 - 12:34
wabicek napsal/a:
a co to nechat jenom chvili spat pres zimu a pak zase pustit?
a o cem by se tu pak mistni militantni kaceri hadali?
Publikováno 31 říjen 2010 - 12:41
mysaciZR napsal/a:
viz náš log na Pentagram 2 a 3
Byl sem tam včera nenašel sem #7 takže je jasný, že likvidace začala....
Ale nesouhlasím s pokecy u stages... (2 a 3) nemyslím si, že my bychom k ochraně přírody touto sérii nějak přispěli ať jsou myslivci takoví nebo makoví .... pár jich znám a vím, že sou normální :-) (vyjímky potvrzují pravidla) ...
Berte to tak oni mají honidbu zaplacenou a pronajatou a starají se tam o stavy zvěře ... v určitých obdobích mají povoleny odstřely ... období zrovna nastalo a my jim svými nájezdy zvěř přestěhujeme o honidbu dál no nenaštvalo by vás to ?? Jsou určitá pravidla která by se měla dodržovat ... vzájemná koexistence je prostě nutná takže akci beru jako odplatu za naše nájezdy... (ps. dopadly tak téměř všechny obrazce)
To že jezdí po lese čtyřkolkama a autama se mi taky nelíbí my jsme si to obešli pěšky a je to štreka ale zase na druhou stranu chápu akci likvidace jako akci likvidace kdo by to obcházel pěšky a GPS mají i myslivci a přístup na groundspeak určitě taky... tady nepoznáš kdo je a není myslivec....
Rozčilujeme se nad chováním myslivců ale jsme lepší ???
Megasérie, Powertraily a proč ?? jen za vidinou posbíraných krabek a počtu bodů a obrázku na mapě... nemám ho komplet jedna mi chybí a nebrečím kvůli tomu...
jsem rád, že série je zlikvidovaná ... nemám je rád !!
dělal sem ji jen proto, že ty lesy mám rád a znám to tam a mám to takříkajíc za bukem... ale když vidím ty nájezdy nelíbí se mi to ...
uvědomte si, že tam o víkendech denně operovalo cca 5-6 tlup lidiček takže ať to beru jak to beru 20-25 lidí rozmístěných různě po lese v malém okruhu a to nemluvím o nočních lovcích na prostoru cca 10 km čtverečných ... prostě vydivočili zvěř a vyhnali ji z toho prostoru...
a pak nás mají myslivci milovat.... nedivím se jim sorry
mám rád geocaching, mám rád extrémní akce a dobré nápady ... megasérie nepatří k dobrým nápadům !!
a fanatický výkřiky o debilnosti myslivců.... vemte si zrcadlo a mrkněte se do něj kdo je fanatik a kdo ne.... jde vždycky o soužití a pokud se to někde vyhrotí dojde na radikální protiakci
pane jahuu série byla fajn ale příště pokud by se něco takovýho mělo páchat chce to domluvu, a max na měsíc a dost.... nebo to spojit s nějakou akcií eventem a pak zlikvidovat ... to je akceptovatelný...
může se nám přihodit, že se změní zákon a majitelé lesů zakážou přístup do soukromých honiteb a bude zle !! V jiných zemích už to často funguje !!
Publikováno 31 říjen 2010 - 13:04
Publikováno 31 říjen 2010 - 13:10
gampl napsal/a:
Dnes jsem s kolegi,posbíral keše č.1,7,16,18,15,6,12,21,23,25.Pane Karafiáte ,
chce se mi blit!...
Publikováno 31 říjen 2010 - 13:45
Publikováno 31 říjen 2010 - 13:46
gampl napsal/a:
Dnes jsem s kolegi,posbíral keše č.1,7,16,18,15,6,12,21,23,25.
Vazeny pane myslivce, chcete po nas slusne jednani, ale tohle je z Vasi strany dost nefer, nemyslite? myslim ze autor nabidl domluvu na ukonceni serie 7.11. ... ach jo, ach jo :-( timto si koledujete jen a jen o mstu nekterych kaceru, kteri vam tam pristi rok udelaji 150 premium member mysterek , a tam krabicky budete sbirat jen tezko....
Publikováno 31 říjen 2010 - 13:57
MildaPajda napsal/a:
gampl napsal/a:
Dnes jsem s kolegi,posbíral keše č.1,7,16,18,15,6,12,21,23,25.Pane Karafiáte ,
chce se mi blit!...
... z koho, z člověka který korektně řeší svůj problém? Jediný z výše přispívajících, kdo má nárok na špatné pocity je owner za tu spoustu práce co s tím měl a která přišla vniveč. Já bych na místě toho myslivce, po přečtení drtivé většiny zdejších příspěvků, hodil krabky do nejbližššího konťáku na plasty a ničím víc se neobtěžoval.
btw, kolik z vás jsou vegetariáni? Hrdinové. Žerete průmyslový maso ze zvířat, který žijou celej život v kleci.
Chceme-li se se svou zálibou pohybovat ve společném prostoru, nevyhneme se rozumnému soužití se všemi ostatními. Ne náhodou se ve světě ale už i u nás řeší podobné problémy s jízdou na horských kolech apod. Viz. vznik IMBA, ČEMBA nebo na druhé straně nový lesní zákon na Slovensku. Jestli se chcete dožít toho aby bylo zakázáno ukládat krabičky mimo značené pěšiny a lesní cesty užšší než 3 metry, tak jen tak dál.
Publikováno 31 říjen 2010 - 14:01
Publikováno 05 listopad 2010 - 19:02
Publikováno 10 listopad 2010 - 16:45
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů