prodej: Házecí lanko, 42m
Vytvořeno od
zde
, lis 03 2010 13:39
27 odpovědí na toto téma
Publikováno 05 listopad 2010 - 9:05
Ahoj, omluvte moji neznalost, ale na co prak pri GC?
Publikováno 05 listopad 2010 - 9:07
Na spoustu veci - odstrel mudlu, popohaneni georobotku, ale hlavne na dostani lana do koruny stromu u stromovych terenu 5 (prakem se streli pres vetev treba vetsi matka s rybarskym vlascem, na tom se vytahne tenka snura a na ni horolezecke lano)
Publikováno 05 listopad 2010 - 9:08
Publikováno 05 listopad 2010 - 9:14
pelik napsal/a:
Ahoj, omluvte moji neznalost, ale na co prak pri GC?
Některé keše jsou vysoko, tak si je musíš sestřelit :-)))
To je samozřejmě joke. Prak či kuše se požívá třeba na keších s pětkovým terénem, kde je krabička umístěna vysoko v koruně stromu. Většinou se jedná o silný dub, a první větve jsou pěkných pár metrů vysoko. Leze se pomocí horolezeckých technik a nejdříve je potřeba nějak dostat nahoru lano, aby bylo po čem lézt. Horolezecké lano je těžké, špatně se háže a i tak to lze jen do určité výšky. Používají se tedy šíp nebo železná matka navázané na tenkém lanku. To se prostřelí přes nosnou větev, dole sebere a následně se za druhý konec vytáhne horolezecké lano. Jeho jeden konec se na zemi ukotví a cesta vzhůru je připravena.
PS: není to odborně, ale snad pochopitelně
Závist a zloba pramení z chudoby finanční či duševní, katastrofa nastane, když se obě spojí.
Publikováno 05 listopad 2010 - 9:23
Ahaaa, diky. To me nenapadlo. Zatm zdaleka nejsem tak daleko abych lezl po stromech. Zatopi mi i prumerna multina.
Publikováno 05 listopad 2010 - 12:27
Zegga napsal/a:
Většinou se jedná o silný dub, a první větve jsou pěkných pár metrů vysoko.
V Rakousku se většinou jedná o slabý Smrkček kde první větve začínají zruba ve 20m :DDDD
Publikováno 09 listopad 2010 - 10:12
Mám pěkně po domácku vyráběný prak, leteckou 4x4mm jsem vyměnil za dutou, koupenou v rybářských potřebách (54,- za 1m - což je cca na 3 praky) a táhne úplně stejně jako letecká. Na přetažení používám většinou 1mm stavební šňůru (50m za 39,-) Většinou vyhoví a když ne, mám ještě 1,7mm.
V Linzi jsme se s tímhle vybavením dostali do cca 18m.
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů