Pracovni staticka lana Tendon prodavaji v Bauhausu jako zbytky za jednotnou cenu 500 Kc/ks. Balik ma minimalne 25m a kdyz mas stesti jako ja, ma i 37m. Jen nemaji vzdy zrovna takove, jake potrebujes, chce to tam jit vicekrat, az kapnes na to svoje. Vezmes par baliku a vedle ve sroubech si je zvazis a vyberes ten nejtezsi. V Brne je to v ulicce s provazy (u zeme), v Praze Na Pankraci u pracovniho vybaveni. Na 90% petek to staci a vys stejne nepolezes sam. A 30m lano je v batohu lehci nez 50m.Popina napsal/a: ... Nejlépe co nejlevnější.
Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 16 říjen 2011 - 21:52
Publikováno 16 říjen 2011 - 22:07
Popina napsal/a:
Mám dotaz: Začínám se stromolezením a tak mě napadlo, co by bylo uplně základní vybavení na stromolezení... Nejlépe co nejlevnější. Už jsem si něco zjišťoval a tak mám dotaz na tohle lano: http://www.mytendon....-reep-8-0?d=511 Je vhodné pro účely geokačerské (tj. lezení na stromy do výšky 30-50 m)? Dík
Na kolik si ceníš toho, že se ti nic zlého nestane? Na některých věcech prostě neušetříš. Raději se pokus domluvit s někým kdo prokazatelně něco vylezl na osobní konzultaci.
Publikováno 17 říjen 2011 - 6:12
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 17 říjen 2011 - 7:29
Publikováno 17 říjen 2011 - 8:00
MiTi1 napsal/a:
Pracovni staticka lana Tendon prodavaji v Bauhausu jako zbytky za jednotnou cenu 500 Kc/ks. Balik ma minimalne 25m a kdyz mas stesti jako ja, ma i 37m. Jen nemaji vzdy zrovna takove, jake potrebujes, chce to tam jit vicekrat, az kapnes na to svoje. Vezmes par baliku a vedle ve sroubech si je zvazis a vyberes ten nejtezsi. V Brne je to v ulicce s provazy (u zeme), v Praze Na Pankraci u pracovniho vybaveni. Na 90% petek to staci a vys stejne nepolezes sam. A 30m lano je v batohu lehci nez 50m.Popina napsal/a: ... Nejlépe co nejlevnější.
Jak proboha tohle vznikne? Jsou to zmetky z vyroby, odpad, nebo co? Lezt se na tom neda, tak to prodame kutilum jako spagat na pradlo? Je na tom normalni certifikat na lezeni jako na opravdovym lane? Asi neni, co?
Publikováno 17 říjen 2011 - 8:11
Je to úplně normální pracovní statika, zbytková metráž. Prostě odřezky co jsou kratší než 50m. Lanex takhle dřív prodával i zbytkovou dynamiku přímo v eshopu, 30m bylo na umělou stěnu tak akorát. Vše samozřejmě totžná lana jako ty padesátky co běžně prodávají, včetně certifikátu atd.Modrak napsal/a:
Jak proboha tohle vznikne? Jsou to zmetky z vyroby, odpad, nebo co? Lezt se na tom neda, tak to prodame kutilum jako spagat na pradlo? Je na tom normalni certifikat na lezeni jako na opravdovym lane? Asi neni, co?
Publikováno 17 říjen 2011 - 15:44
Vse je original zabalene s balicim listem s uvedenim presneho typu lana i parametru. Jen je to lano kratke. Bez se podivat. Jen neni moc na vyber, musi se tam chodit. V Brne meli 2 mesice vsechno Static 12mm. Pak jsem si koupil Static a Speleo obe 11mm v Praze.Modrak napsal/a:
Publikováno 17 říjen 2011 - 20:01
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 17 říjen 2011 - 20:43
Jak jsou na tom ostatní výrobci nevím.
Publikováno 17 říjen 2011 - 21:01
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 18 říjen 2011 - 5:46
fremen.cz napsal/a:
U toho Tendonu minimálně podle názvu lana, Speleo, Static - statické.
Stačí jim proluxovat web a podívat se na názvy.
Neznám název, není štítek, neznám výrobce... Hmm?
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 18 říjen 2011 - 6:59
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 18 říjen 2011 - 7:10
Přesně taková situace nastala. Je evidentní, že je nové, ale nic dalšího o něm nevím. To "asi" je tam hezké! Ono to totiž přesně vystihuje situaci. Dokud o něm nezjistím víc, tak s ním lézt nehodlám a proto se snažím zjistitS474N napsal/a:
Takze se ti do rukou dostane naprosto anonymni lano o kterem nic nevis? Tak tomu bych osobne asi zivot nesveril.
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 18 říjen 2011 - 7:53
Publikováno 18 říjen 2011 - 8:39
Samaell napsal/a:
Nejjednodusi je kus lana ufiknout (samozrejme zatavit), vypreparovat stredovy prouzek a tam zjistis vyrobce a parametry.
Jinak mi prijde, ze dynamiky maji huste teckovani na opletu a statiky maji ridke cary.
To jsem udělal. Uvnitř nic není.
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 18 říjen 2011 - 8:51
zemekoulani napsal/a:
To jsem udělal. Uvnitř nic není.
Tož se bude skvěle hodit na tahání auta nebo na stavbu
Ony ty zbytky od Tendonu v Bauhausu totiž mají opravdu certifikaci UIAA a lze je bez obav používat na T5 odlovy.
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 18 říjen 2011 - 10:49
Publikováno 18 říjen 2011 - 10:57
Publikováno 18 říjen 2011 - 14:57
Samaell napsal/a:
Jarlok: Stalo by za to napsat odkud ses. Na stromy obcas chodim (posledni dobou)
Pravda, to jsem zapomnel. Jsem ze Zatce, ale nemam problem do nejake rozumne vzdalenosti (100km) nekam dorazit. Pres tyden jsem v Praze, ale to nemam na GC cas, takze jedine vikendy
Publikováno 28 říjen 2011 - 8:26
http://www.mytendon.cz/katalog-tendon
Lana Tendon se poznají podle barev opletení, středová identifikace (barevné nitě uvnitř svazku lana) je jen rok výroby.
Doporučuji katalog z roku 2010.
16 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 15 návštěvníků 0 anonymních uživatelů
-
Seznam (1)