Modrak napsal/a:
V zadnym pripade neni pravda ze mit lano a jumar je to samy jako zebrik. Provazovej zebrik se nosi v kapse nebo v ledvine. Nepotrebujes batoh s lanem, jumary, sedak a spoustu dalsiho zeleza. Nemusis se do niceho oblikat. Ne vzdy se leze 20m vysoko na strom. Nekdy staci jen kousicek, instalovat kvuli tomu lano s plnou paradou je blbost. Navic jsou situace kdy se neleze nahoru, ale dolu. Odpadne nahazovani a zebricek v kapse je jasna vyhoda. Taky se s nim da pracovat min napadne nez s celym lanovym bordelem, coz nekdy taky muze bejt dulezity
no takhle jednoznacne to neni, pises to moc prehnane . instalovat nejake lano s plnou paradou privazani stejne musis, nebo si nedokazu predstavit, jak ho jinak vytahnout nahoru. jedine, co ti odpadne je oblect sedak. kdyz mam jeden jumar, jedno grigri a dve karabiny, tak uz k tomu nepotrebuju zadne spoustu dalsiho zeleza. vyhoda je v tom lezeni dolu, ale ve chvili, kdy je pod tim hloubka, tak stejne je potreba abys byl jistenej. to je vubec ten nejvetsi hacek provazoveho zebriku - k lanu jsem porad pripoutany. prakticka vyhoda zebriku, ktera je opravdu videt je treba na jedne kesi, kde se spustis do skruze metr a pul/dva v zemi - das zebricek, spustis se/seskocis, zpatky dvakrat stoupnes a jsi nahore. to je jasny. ostatni veci ale uz jednoznacne nejsou. a ze jsem nekde min napadny se zebrikem nez jen se spustenym lanem - o tom se da s uspechem pochybovat - jako pest na oko jsem v obou pripadech .