Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1937 odpovědí na toto téma

#541 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2011 - 21:55

Dlouhé podzimní večery mě dohnaly k výrobě házecího pytlíku ;) Uvidíme jestli se v praxi osvědčí.

Vložený obrázek
  • 0

#542 Mirdule22

Mirdule22

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 24 November 2011 - 22:09

Přetrženej prak po hodině nastřelování šutru mě přiměl dojít do sklepa pro rybářskej prut a na nějakej patlík rozhodně nepomýšlým.
  • 0

#543 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2011 - 10:24

parkis: cim jsi ho naplnil?
  • 0

#544 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2011 - 10:50

Samaell napsal/a:
parkis: cim jsi ho naplnil?

pod rouškou tmy jsem kopal zmrzlý písek na pískovišti před barákem ;)
  • 0

#545 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2011 - 11:20

Dain a Olik napsal/a:
to kdyz uz investovat do zebriku, tak do tohohle prumyslovydum.cz/No-name/Teleskopicky-skladaci-ebrik-3-8m_g6404.html :).

Taky uz po nem slintam. Nekdo mi rikal, ze byla akce 1+1 a potom vysel jeden cca na dvojku. Nevi o tom nekdo neco?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#546 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2011 - 11:25

Ha, tak jsem to asi nasel! Kdyby se nasel druhy zajemce, tak bych do toho asi sel:

http://www.nakupujiprofirmu.cz/?p=489
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#547 A+T

A+T

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 525 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2011 - 12:30

S474N napsal/a:
Ha, tak jsem to asi nasel! Kdyby se nasel druhy zajemce, tak bych do toho asi sel:

http://www.nakupujiprofirmu.cz/?p=489

tato akce již neplatí.
Zde jejich reakce na můj mail:
Zboží z této akce je bohužel již vyprodáno, ale další stejná akce by měla být zahájena počátkem prosince

tzn. pro zájemce pár dní času na rozmyšlenou
  • 0

#548 Halstead

Halstead

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2011 - 12:51

Bezne se pouzivaj delky 3-5m. Ja mam asi 3 a pul ... Nez jsem z toho vytloustnul, nosil jsem to zapnuty karabinou kolem pasu jako opasek, ted uz to musim nosit v kapse.

Ty máš obvod pasu větší než 3 a půl metru?
  • 0

#549 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2011 - 13:29

Halstead napsal/a:

Bezne se pouzivaj delky 3-5m. Ja mam asi 3 a pul ... Nez jsem z toho vytloustnul, nosil jsem to zapnuty karabinou kolem pasu jako opasek, ted uz to musim nosit v kapse.

Ty máš obvod pasu větší než 3 a půl metru?

Ty vo.. tohle mi nedelej, kdyz sedim v praci:D Sklada se to po spruslich do ty karabiny, je to OK tak do obvodu pasu necelejch 80 cm. Coz uz dnes nesplnuju. Slo by to prevazat na vetsi roztec a tim padem vetsiho tlustocha, ale na to jsem nejak linej.
  • 0

#550 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2011 - 14:12

A+T napsal/a:
tato akce již neplatí.
Zboží z této akce je bohužel již vyprodáno, ale další stejná akce by měla být zahájena počátkem prosince

tzn. pro zájemce pár dní času na rozmyšlenou

No vidis to, tak to je idealni, takze nekdo, kdo by do toho sel?
  • 0

#551 Halstead

Halstead

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 25 November 2011 - 14:43

Sklada se to po spruslich do ty karabiny, je to OK tak do obvodu pasu necelejch 80 cm.

Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak těch 80 cm je délka oka plus půl vzdálenosti mezi okama? A jaká délka z toho teda připadá na to oko a jaká na jejich rozteč; a jakejma uzlama jsou ty oka vázaný?
  • 0

#552 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 26 November 2011 - 19:20

Tak jsem jeste nasel tyhle:

320 cm za 1999 Kc:
http://www.giganto.c...&product_id=649

380 cm za 2389 Kc:
http://www.giganto.c...&product_id=650

Ted jenom nevim, jestli skocit do 320 nebodo 380. Ted mam pujcenej od kamarada 320, tak ho zitra poradne provetram.
  • 0

#553 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 27 November 2011 - 21:33

Halstead napsal/a:

Sklada se to po spruslich do ty karabiny, je to OK tak do obvodu pasu necelejch 80 cm.

Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak těch 80 cm je délka oka plus půl vzdálenosti mezi okama? A jaká délka z toho teda připadá na to oko a jaká na jejich rozteč; a jakejma uzlama jsou ty oka vázaný?

Ne. Je to 1x roztec + 2x delka oka + 1x delka karabiny kterou je to sepnuty. Delka oka = polovina obvodu oka. Uzly ma obycejny vudcovsky. Ty nejsou optimalni protoze z nich konce vedou jednim smerem. Kdysi mi jeden horolezec ukazoval lepsi uzel kde jdou konce spravne, ale ten jsem nepochopil. Taky byl slozitejsi, vetsi a spotreboval vic spagatu.
  • 0

#554 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 28 November 2011 - 9:09

Tak jsem vcera nekolik hodin testoval teleskopicky zebrik 3,2 metru a jsem z nej nadsen. Rozlozeni samotne je cca 3-4 vteriny, slozeni do 15 sekund uplne s prehledem. Hlavne nezucastneny clovek vubec nechape, co to clovek nese a uz vubec nechape, kdyz najednou pred nim stoji rozlozeny zebrik. Bal jsem se, ze se bude nejak prohybat nebo chovat nestandardne a vubec nic takoveho nenastalo. Takze ted uz se jenom rozhodnout, jestli vzit 3,2 nebo 3,8.
  • 0

#555 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 30 November 2011 - 11:46

Modrak napsal/a:

Halstead napsal/a:

Ne. Je to 1x roztec + 2x delka oka + 1x delka karabiny kterou je to sepnuty. Delka oka = polovina obvodu oka. Uzly ma obycejny vudcovsky. Ty nejsou optimalni protoze z nich konce vedou jednim smerem. Kdysi mi jeden horolezec ukazoval lepsi uzel kde jdou konce spravne, ale ten jsem nepochopil. Taky byl slozitejsi, vetsi a spotreboval vic spagatu.

Nevím, jestli jsem to správně pochopil, ale to je jedno. Ten uzel, který zmiňuješ se nejspíš jmenuje "motýlek" a určitě se při něm nespotřebuje víc provazu, než při vůdcovském. Má tu výhodu, že se dá zatížit stejně ze všech 3 stran (oba konce i smyčka). Návod na něj ( i další užitečný uzly) je třeba tady: http://www.vzskladno...zs_kurz_z_3.pdf
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#556 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 30 November 2011 - 12:05

zemekoulani napsal/a:
Ten uzel, který zmiňuješ se nejspíš jmenuje "motýlek" a určitě se při něm nespotřebuje víc provazu, než při vůdcovském. Má tu výhodu, že se dá zatížit stejně ze všech 3 stran (oba konce i smyčka). Návod na něj ( i další užitečný uzly) je třeba tady: http://www.vzskladno...zs_kurz_z_3.pdf

Ja myslim ze mi ukazoval neco trochu jinyho/slozitejsiho. Nicmene to je jedno, ten motylek by to resil, ten vypada dobre.
  • 0

#557 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6522 příspěvků(y)

Publikováno 08 December 2011 - 15:40

A+T napsal/a:

Dneska mame osmeho a porad nic.
  • 0

#558 A+T

A+T

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 525 příspěvků(y)

Publikováno 08 December 2011 - 15:51

S474N napsal/a:

A+T napsal/a:

Dneska mame osmeho a porad nic.

Zde je jejich odpověď na můj mail:

Žebříky dorazily na sklad v pátek, ale pouze v délce 3,8 m a v ceně 4254,- za ks.

Akce se bude znovu realizovat od ledna, nicméně, protože jsem Vám to slíbil a čekáte již dlouho, můžu Vám dodat jako akci 1+1, to znamená, že za 4254,- Kč bez DPH dostanete 2 kusy teleskopických žebříků v délce 3,8m

Vzhlem k tomu, že ten samý je na aukru za 2600,- mi to přijde jako vcelku blbost a nevyužiji.
  • 0

#559 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 07 January 2012 - 21:19

Musim se pochlubit, co mi prinesl temer Jezisek (Radar z Radarteamu).Sice to neni pro stromolezeni, ale vlakno zakladat nebudu. Kdyby nekdo nevedel, tak je to vlastne tako hranova rolna/chranicka lana. Inspirace byla zde: http://www.petzl.com...s-0/roll-module

Testy teprve probehnou, ale vypada to dost slibne. Serie to bohuzel nebude... Kdyby mel nekdo zajem, tak jsem si nakreslil ve 3D 1:1 planek originalniho Petzlovskeho modulu...

Přiložené miniatury

• 070120122600_2.jpg

• 0

#560 ilex2

ilex2

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 07 January 2012 - 21:36

Vypadá to perfektně, ale při dlouhém přístupu ke skále se to pronese... Co bychom ale neudělali pro dobrou kondici :D
  • 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka