Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1937 odpovědí na toto téma

#561 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2012 - 23:19

ilex2 napsal/a:
Vypadá to perfektně, ale při dlouhém přístupu ke skále se to pronese...
Co bychom ale neudělali pro dobrou kondici :D

No tady nejde moc o skalu, jako treba o GC1PAJ0 nebo GCXC2R
  • 0

#562 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2012 - 12:18

A+T napsal/a:
Vzhlem k tomu, že ten samý je na aukru za 2600,- mi to přijde jako vcelku blbost a nevyužiji.

V tom shopu, co jsem linkoval, tak tam je za necelych 2400, takze opravdu je to nesmysl.

majkeld: vypada to super. Jsou tam uvnitr nejaka loziska nebo je to pouze sroub a pres nej trubka?
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#563 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2012 - 12:24

S474N: myslím, že i pokud by nebyly v tom DoDo řešení ložiska, tak tření lana o kovový hladký váleček je podstatně kulantnější jak o holou hranu skály ;) Jinak se mi osobně více líbí, systémově, ten od Petzlu, kde ty válečky z toho tak netrčí.
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#564 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2012 - 12:26

fremen.cz: vsak ja netvrdim, ze ne. Jen se ptam, jak to maji reseno. Navic nezapominej na to, ze ten valecek sam o sobe se bude odvalovat zevnitr po tom sroubu.
  • 0

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.

#565 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2012 - 12:27

Pokud to není staženo natolik, aby se neodvaloval ;)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#566 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2012 - 12:32

fremen.cz: tak a ted si kapl presne na duvod, proc jsem se zeptal. ;)
  • 0

#567 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2012 - 15:57

Co je špatnýho na kusu hadice?
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#568 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2012 - 20:22

majkeld napsal/a:

U pilíře je to samozřejmě zbytečné, protože tam lze krásně navázat tak, aby k žádnému tření přes hranu nedocházelo. Mám to osobně vyzkoušené.
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#569 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2012 - 20:23

Ty valecky jsou bez lozisek, tudiz na treni. Ale je to nerez a vule postacujici.

Tohle je jen prototyp, ktery byl snazsi na vyrobu nez ten uzavreny Petzlovsky modul. Takovy pokus. Kdyby to bylo z tohoto materialu stejne jako u Petzla, tak je to moc tezke. Bohuzel nebyl nerez plech. Uz takhle to ma cca 30dkg/ks. Kvuli vaze tam kamos menil i upevneni valecku.

Citecka napsal/a:
Co je špatnýho na kusu hadice?

Hadice je fajn jako podklad pro lstaticky umistene lano, ale toto je primarne urceno tam, kde to lano pres hranu potrebujes vytahovat a/nebo spoustet.
  • 0

#570 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2012 - 20:25

zemekoulani napsal/a:

majkeld napsal/a:

U pilíře je to samozřejmě zbytečné, protože tam lze krásně navázat tak, aby k žádnému tření přes hranu nedocházelo. Mám to osobně vyzkoušené.

Ja vim, my take :D...
  • 0

#571 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2012 - 8:45

majkeld: na kolik vubec vyjde cenove to reseni od Petzla? A na kolik vysla vyroba metodou DIY? zemekoulani: a co se podelit, docela by me to zajimalo.
  • 0

#572 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2012 - 13:46

S474N napsal/a:
zemekoulani: a co se podelit, docela by me to zajimalo.

Nemyslím, že je důvod... Jistě to pochopíš na místě, případně můžou leccos prozradit fotky u logů.
Pilíř je prostě pěkná T5 záležitost.
  • 0
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#573 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2012 - 19:50

S474N napsal/a:
majkeld: na kolik vubec vyjde cenove to reseni od Petzla? A na kolik vysla vyroba metodou DIY?

zemekoulani: a co se podelit, docela by me to zajimalo.

No, cena je ta nejhezci vec - 0,-. Resp. nejaka ta lahvinka pro tvurce. Od Petzla to zacina nekde u 5,5 tisic! Levnejsi varianta je toto: http://www.zebraspor...terpillar_16642
  • 0

#574 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2012 - 22:06

Dneska jsem si střihnul krásnu krabici, tak se chci podělit: http://www.geocachin...44-d406c032fe10
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#575 ilex2

ilex2

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2012 - 21:16

Pro případné zájemce:
http://eshop.lanex.cz/vyprodej
  • 0

#576 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2012 - 18:34

mohl by mi nekdo prosim poradit, nebo dat odkaz na video jak slanit po tom co vysmucuju na sloup (strom)?? napadlo me, nahore udelat dalsi lisci uzel, do nej dat karabinu a protahnout lano a slanit...jeste pred tim na tu horni smycci ze ktery budu slanovat uvazat repku, tu spustit dolu a potom diky ni tu smycci a karabinu stahnout..je to rozumnej zpusob?? diky
  • 0

#577 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2012 - 20:21

ja05 napsal/a:
mohl by mi nekdo prosim poradit, nebo dat odkaz na video jak slanit po tom co vysmucuju na sloup (strom)?? .........

Pokud si jeste dobre pamatuji, tak by to melo fungovat, jak pises. Mas-li dost dlouhe lano, tak si muzes uvazat jeden konec misto reepky na smycy a pak ji timto koncem stahnout. Jen dat bacha, po jakych koncich budes slanovat, aby to nebyl volny let.

Jinak bych do toho lisaka karabinu nedaval a dal lano rovnou do smyce. Kdyz ho jen zatizis a nebude smyci prokluzovat, tak by to nemelo nicemu vadit. Navic snizis riziko zaseknuti pri stahovani.
  • 0

#578 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2012 - 21:58

ja05 napsal/a:
mohl by mi nekdo prosim poradit, ... jak slanit po tom co vysmucuju na sloup (strom)?? ...diky

Osvědčenej, vyzkoušenej a podle mého i nejrozumnější způsob je udělat si v půlce lana očko (ideálně dvojitým osmičkovým), protáhnout tím očkem konec, po kterým následně slaníš a za ten druhej lano stáhneš. Samozřejmě že a) musí dostáhnout oba konce na zem b) protáhnout, ale kolem stromu.
Snad jsem to vysvětlil dostatečně jasně. Kreslit se mi to nechce, ale když přijedeš na jih, tak klidně převedu :)

Alternativa samozřejmě je smyce kolem stromu (jakoby na liščí uzel), protaženým koncem protáhnout lano (klidně můžeš slaňovat na dvojitým), ale nezapomenout si navázat na smyci něco, čím jí pak strhneš dolů. Taky to mám osobně vyzkoušený.
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#579 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 07 březen 2012 - 16:14

zemekoulani napsal/a:
Osvědčenej, vyzkoušenej a podle mého i nejrozumnější způsob.....

Díky obema za vicemene potvrzeni myho "napadu" (asi urcite nejsem prvni ;-))
Radu s ockem na lane a naslednym protazenim snad chapu dobre...ale pokud to teda tak je, tak by v tomhle pripade o kterej mi jde bylo problemovy nebo spis nepouzitelny...

jde mi o to, jak se dostat dolu ze sloupu, ktery nema nahore zadnou hlavu, nic podobnyho...zkratka je to takovej vyssi sloupek od plotu :-))
ale mozna se pletu a uplne nechapu...takze pokud do akce pudu, tak pouziju liscak a naslednz protazeni lana...

btw. diky za nabidku, pokusim se sehnat nekoho v okoli a pokud se nazadari, tak kurs stromovych T5 bych bral...btw. a kam presneji na jih?? :-)
  • 0

#580 vejvar

vejvar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 07 březen 2012 - 16:29

a není nejjednodušší vyprusíkovat a následně slanit po dvojitém laně?
  • 0

13 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Seznam (1)

Reklama