Pokud jsem to ja pochopil, tak on moc neresi jak nahoru, zpusobu je spousta. Spise resi, jak slanit dolu, aby tam pak na sloupu nemusel nechat po slaneni to lano ;-) ...a reseni bylo popsano vyse.vejvar napsal/a:
a není nejjednodušší vyprusíkovat a následně slanit po dvojitém laně?
Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 07 březen 2012 - 17:18
Publikováno 07 březen 2012 - 18:38
dostik7 napsal/a:
Pokud jsem to ja pochopil, tak on moc neresi jak nahoru, zpusobu je spousta. Spise resi, jak slanit dolu, aby tam pak na sloupu nemusel nechat po slaneni to lano ;-) ...a reseni bylo popsano vyse.
presne tak, to ze slanim na dvojitem lane to je jasny, ale resim jak to lano nahore upevnit a nasledne to upevneni dostat dolu, presne jak rika dostik7 - a ma pravdu, ze uz asi to hlavni bylo receno
Publikováno 07 březen 2012 - 19:01
btw. diky za nabidku, pokusim se sehnat nekoho v okoli a pokud se nazadari, tak kurs stromovych T5 bych bral...btw. a kam presneji na jih?? :-)
Do Budějk... my už se o tebe postaráme
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 07 březen 2012 - 19:04
Nepotřebuješ to přetahovat přes něco vodorovnýho... Úplně stejně to funguje i na svislém. De facto využiješ stažení díky zatíženému konci (tedy tomu, po kterém budeš slaňovat) a tření. Zkus si to klidně fakt na tom sloupku u plotu. Uvidíš, že to funguje. Nikdy jsem to tedy nezkoušel na železném sloupu, ale na betonovém to bude fungovat na 100%ja05 napsal/a:
...resim jak to lano nahore upevnit a nasledne to upevneni dostat dolu...
Jestli pořád nevíš, jak to myslím, tak bych to případně zkusil nakreslit
A kam na jih? No, jsem prakticky z Budějc, ale pohybuju se leckde. Zhruba jednou do měsíce bývám i v Praze...
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 07 březen 2012 - 19:12
no zacinam v tom byt uz kapanek zamotanej (i kdyz tusim, ale mirnej opat tam je :-))...takze kdyby se ti chtelo tak bych nejaky schematko uvital...rozhodne to bude sloup betonovej, sloupek byl jen priklad...dikeszemekoulani napsal/a:
Jestli pořád nevíš, jak to myslím, tak bych to případně zkusil nakreslit
no jelikoz jsem z Vysociny, tak je to kapanek z ruky, navic prispevek od Citecky me kapanek vydesil...nicmene jak jsem psal pokud nesezenu nejakyho ochotnyho ucitele pobliz, tak se nejak domluvime - navic v Budejkach jsem zatim nelovil :-))zemekoulani napsal/a:
A kam na jih? No, jsem prakticky z Budějc, ale pohybuju se leckde. Zhruba jednou do měsíce bývám i v Praze...
Publikováno 07 březen 2012 - 19:33
No vidíš, dneska jsem byl v Jihlavě Vybavení mám s sebou stáleja05 napsal/a:
...no jelikoz jsem z Vysociny, tak je to kapanek z ruky...)
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 07 březen 2012 - 20:04
zemekoulani napsal/a:
No vidíš, dneska jsem byl v Jihlavě Vybavení mám s sebou stále
vzdy pripraven :-)... Jihlava by uz byla hodne realna, ale nevim co by na to rikal zamestnavatel - "musim jet, pryc, vylizt na nejakej strom" :-))
Publikováno 07 březen 2012 - 20:08
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 07 březen 2012 - 20:22
zemekoulani napsal/a:
Tak jsem to zkusil načmárat... snad to bude pochopitelný
naprostej luxus...a je jasno :-)) diky moc za rady
Publikováno 07 březen 2012 - 20:34
ja05 napsal/a:
zemekoulani napsal/a:
Tak jsem to zkusil načmárat... snad to bude pochopitelný
naprostej luxus...a je jasno :-)) diky moc za rady
Vyzkoušej to napřed v malý vejšce
Zrovna včera jsem byl na "pověste ho nejvejš" a když jsem si pak doma četl logy, tak tam někdo zmiňoval, že je dobrý si techniky vyzkoušet těsně nad zemí a ne nový věci aplikovat rozkepanej ve 20ti metrech
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 07 březen 2012 - 20:50
Publikováno 13 březen 2012 - 13:20
Publikováno 13 březen 2012 - 13:26
ja05 napsal/a:
Měl bych opět další dotaz na zkušené…
Já na to používám kus jiného lana, cca 5 metrů.
Omotám jej na dvojito kolem a protáhnu volné konce smyčkou, takže vznikne liščí smyčka kolem sloupu/stromu.
Na volné konce dám karabinu (přes osmu nebo lodní uzel) a tu pak spojím s hlavním lanem.
Výsledek = čím víc je smyčka zatížena, tím víc se stahuje.
Zatím tato metoda nezklamala.
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 13 březen 2012 - 13:28
Publikováno 13 březen 2012 - 13:35
Publikováno 13 březen 2012 - 13:39
ja05 napsal/a:
Btw. tlustší přítelkyni z duvodů možnosti použití jako závaží zatím neplanuju :-)
Stačí, když ji otěhotníš, to též ztěžkne
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 13 březen 2012 - 13:40
nebo sebou ber na vejlety i milenku a uvaž je tam oběfremen.cz napsal/a:
ja05 napsal/a:
Btw. tlustší přítelkyni z duvodů možnosti použití jako závaží zatím neplanuju :-)
Stačí, když ji otěhotníš, to též ztěžkne
Publikováno 13 březen 2012 - 13:40
Publikováno 13 březen 2012 - 13:45
Publikováno 13 březen 2012 - 14:37
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů