Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1937 odpovědí na toto téma

#581 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 17:18

vejvar napsal/a:
a není nejjednodušší vyprusíkovat a následně slanit po dvojitém laně?

Pokud jsem to ja pochopil, tak on moc neresi jak nahoru, zpusobu je spousta. Spise resi, jak slanit dolu, aby tam pak na sloupu nemusel nechat po slaneni to lano ;-) ...a reseni bylo popsano vyse.
  • 0

#582 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 18:38

dostik7 napsal/a:
Pokud jsem to ja pochopil, tak on moc neresi jak nahoru, zpusobu je spousta. Spise resi, jak slanit dolu, aby tam pak na sloupu nemusel nechat po slaneni to lano ;-) ...a reseni bylo popsano vyse.

presne tak, to ze slanim na dvojitem lane to je jasny, ale resim jak to lano nahore upevnit a nasledne to upevneni dostat dolu, presne jak rika dostik7 - a ma pravdu, ze uz asi to hlavni bylo receno
  • 0

#583 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 19:01

btw. diky za nabidku, pokusim se sehnat nekoho v okoli a pokud se nazadari, tak kurs stromovych T5 bych bral...btw. a kam presneji na jih?? :-)

Do Budějk... my už se o tebe postaráme B)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#584 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 19:04

ja05 napsal/a:
...resim jak to lano nahore upevnit a nasledne to upevneni dostat dolu...

Nepotřebuješ to přetahovat přes něco vodorovnýho... Úplně stejně to funguje i na svislém. De facto využiješ stažení díky zatíženému konci (tedy tomu, po kterém budeš slaňovat) a tření. Zkus si to klidně fakt na tom sloupku u plotu. Uvidíš, že to funguje. Nikdy jsem to tedy nezkoušel na železném sloupu, ale na betonovém to bude fungovat na 100%
Jestli pořád nevíš, jak to myslím, tak bych to případně zkusil nakreslit :)

A kam na jih? No, jsem prakticky z Budějc, ale pohybuju se leckde. Zhruba jednou do měsíce bývám i v Praze...
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#585 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 19:12

zemekoulani napsal/a:
Jestli pořád nevíš, jak to myslím, tak bych to případně zkusil nakreslit :)

no zacinam v tom byt uz kapanek zamotanej (i kdyz tusim, ale mirnej opat tam je :-))...takze kdyby se ti chtelo tak bych nejaky schematko uvital...rozhodne to bude sloup betonovej, sloupek byl jen priklad...dikes

zemekoulani napsal/a:
A kam na jih? No, jsem prakticky z Budějc, ale pohybuju se leckde. Zhruba jednou do měsíce bývám i v Praze...

no jelikoz jsem z Vysociny, tak je to kapanek z ruky, navic prispevek od Citecky me kapanek vydesil...nicmene jak jsem psal pokud nesezenu nejakyho ochotnyho ucitele pobliz, tak se nejak domluvime - navic v Budejkach jsem zatim nelovil :-))
  • 0

#586 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 19:33

ja05 napsal/a:
...no jelikoz jsem z Vysociny, tak je to kapanek z ruky...)

No vidíš, dneska jsem byl v Jihlavě :) Vybavení mám s sebou stále :)
  • 0
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#587 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 20:04

zemekoulani napsal/a:
No vidíš, dneska jsem byl v Jihlavě :) Vybavení mám s sebou stále :)

vzdy pripraven :-)... Jihlava by uz byla hodne realna, ale nevim co by na to rikal zamestnavatel - "musim jet, pryc, vylizt na nejakej strom" :-))
  • 0

#588 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 20:08

Tak jsem to zkusil načmárat... snad to bude pochopitelný ;)

Vložený obrázek
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#589 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 20:22

zemekoulani napsal/a:

naprostej luxus...a je jasno :-)) diky moc za rady
  • 0

#590 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 20:34

ja05 napsal/a:

zemekoulani napsal/a:

naprostej luxus...a je jasno :-)) diky moc za rady

Vyzkoušej to napřed v malý vejšce :D
Zrovna včera jsem byl na "pověste ho nejvejš" a když jsem si pak doma četl logy, tak tam někdo zmiňoval, že je dobrý si techniky vyzkoušet těsně nad zemí a ne nový věci aplikovat rozkepanej ve 20ti metrech :D
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#591 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2012 - 20:50

jojo, to je jasny...:-))...prece jenom nejsem az takovej sebevrah abych neco nacvicoval az nahore :-)) diky a pripadne az nikoho nesezenu, tak te beru za slovo a prijedu na kurz ;-)
  • 0

#592 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2012 - 13:20

Měl bych opět další dotaz na zkušené…Potřebuju se dostat na sloup el. vedení (samo už bez vedení :-))…Dejme tomu, že se mi podaří lano nahoru nastřelit, nahodit (myslím, že to bude jednodušší než ho dostat na strom)…A potřeboval bych poradit jak lano na jednom konci rychle, jednoduše, ale zase bezpečně „přidělat“ ke sloupu, abych mohl po druhém volném konci vyprusíkovat nahoru. Bohužel přítelkyně se kterou nejčastěji lovím, je jako závaží nepoužitelná :-)) díky
  • 0

#593 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2012 - 13:26

ja05 napsal/a:
Měl bych opět další dotaz na zkušené…

Já na to používám kus jiného lana, cca 5 metrů.
Omotám jej na dvojito kolem a protáhnu volné konce smyčkou, takže vznikne liščí smyčka kolem sloupu/stromu.
Na volné konce dám karabinu (přes osmu nebo lodní uzel) a tu pak spojím s hlavním lanem.

Výsledek = čím víc je smyčka zatížena, tím víc se stahuje.

Zatím tato metoda nezklamala.
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#594 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2012 - 13:28

pokud není kolem nic jiného k čemu by šlo lano uvázat a pokud si nenajdeš tlustší přítelkyni jako závaží ;) tak hoď kolem sloupu liščí smyčku z ploché smyce a přes karabinu k ní uvaž lano. Pokud je sloup extra kluzkej, tak bych dal dvě (nebo víc) smyce různé délky nad sebe a cvakl je do společné karabiny. Na stromech používám i rovnou loďák z lana kolem kmene, ale nevím jak by to fungovalo na hladkém sloupu.
  • 0

#595 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2012 - 13:35

Nechci machrovat, ale opět jsem si myslel že by liščák mohl fungovat...Ale za zeptání a ujištění nic nedám...Každopadně oběma díky...Btw. tlustší přítelkyni z duvodů možnosti použití jako závaží zatím neplanuju :-) - zatim tolik stromovek v planu nemam...a casem - to se uvidi ;-) :-))
  • 0

#596 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2012 - 13:39

ja05 napsal/a:
Btw. tlustší přítelkyni z duvodů možnosti použití jako závaží zatím neplanuju :-)

Stačí, když ji otěhotníš, to též ztěžkne :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#597 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2012 - 13:40

fremen.cz napsal/a:

ja05 napsal/a:
Btw. tlustší přítelkyni z duvodů možnosti použití jako závaží zatím neplanuju :-)

Stačí, když ji otěhotníš, to též ztěžkne :D

nebo sebou ber na vejlety i milenku a uvaž je tam obě ;)
  • 0

#598 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2012 - 13:40

no muzes upgradovat - tzn ne jedna tlusta ale dve stihle ;)
  • 0

#599 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2012 - 13:45

no podobné odpovedi jsem cekal :-)) nicmene: fremen: 1:1 - tzn. jedna rada dobrá, druhá - s odpustenim - dost blbá :-) (určitě nebude problem spravne přiradit) :-)) a rada od dalších - pokusim se to doma navrhnout, ale myslim ze pruchodnejsi bude asi ten liscak :-)
  • 0

#600 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 13 March 2012 - 14:37

no hele, moje zkusenost s vahou jistice jasne rika, ze pokud nebude lano hozene pres kladku, ale pres pevny kus jakehokoliv materialu, tak i o 20kg lehci jisticka je ve statickem tahu udrzi. Samozrejme je ale i pro jisticku pohodlnejsi, kdyz si lano uvazes k tomu sloupu. Pokud je dost dlouhe, uvaz to rovnou tim kusem, ktery prehodis.
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama