Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 22 březen 2012 - 21:50
Publikováno 22 březen 2012 - 22:38
fremen.cz napsal/a:
vsa napsal/a:
Jak dobře drží ta 6mm ? Nebude se muset vícekrát omotat?
Kolem čeho?
Já měl dojem, že se zde probírá něco o prusíkování. Tak asi ne kolem krku , ale omotat kolem nosného lana.
Publikováno 23 březen 2012 - 6:28
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 23 březen 2012 - 16:40
no sypu si popel na hlavu - priznavam, ze tohle nejjednodussi reseni me nenapadlo :-(Citecka napsal/a:
tak si dej od toho nožního prusa smyci na sedák taky, co je za problém?
a k prumeru repky - mozna skutecne pouzivam 6mm, tech 4-5mm byl jen takovej nastrel, ale diky za upozorneni, radsi to omrknu
Publikováno 23 březen 2012 - 17:36
Ále, nic si nesypej! Pak budeš mít špinavou kebuli...ja05 napsal/a:
no sypu si popel na hlavu - priznavam, ze tohle nejjednodussi reseni me nenapadlo :-(
A přitom to je základ všech základů! Pokud je to jen trochu možné, jistit 2x! Naprosto automaticky cvakám reepku od tiblocku do sedáku...
a to je právě to vtipný! Odhaduju, že běžně používají průměr 9mm! A jak to pěkně funguje! Viz třeba toto: http://arboristickao...ring-loop-43-cmja05 napsal/a:
a k prumeru repky - mozna skutecne pouzivam 6mm, tech 4-5mm byl jen takovej nastrel, ale diky za upozorneni, radsi to omrknu
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 23 březen 2012 - 21:43
zemekoulani napsal/a:
A přitom to je základ všech základů! Pokud je to jen trochu možné, jistit 2x! Naprosto automaticky cvakám reepku od tiblocku do sedáku...
no prave proto jsem vznesl dotaz na dojisteni...zatim jsem prusikama vylezl na jeden sloup a uvazoval jsem nad tim, ze jsem jistenej jen jednim...ale ted uz je jasno..diky vsem za rady
Publikováno 23 březen 2012 - 22:04
Publikováno 23 březen 2012 - 22:48
Publikováno 24 březen 2012 - 7:38
Publikováno 24 březen 2012 - 17:03
Samaell napsal/a:
ten podepradsky stromecek vypada jako hezka lumparna :-)
Jee, uz je to konecne venku! Hurra! Neposlal by mi plz nekdo gpxko s listingem? Nejsem PM. Dikes!
Jen premyslim, kdy se dostanu do Pdy... Zitra jsem mel v planu Kurdistan od Dachacka....
Publikováno 24 březen 2012 - 20:02
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 24 březen 2012 - 23:43
sovidoupe napsal/a:
Dodnes jsem se usmíval zdejším debatám, jestli střílet, nebo nahazovat a jak dlouho to všechno trvá. Já i vysoké stromy nahazoval 200g ložiskovou kuličkou s navařeným očkem po vzoru práčat nejvíc na třetí pokus.
Dneska jsem ale taky okusil deprimující, skoro dvouhodinové, nahazování. Holt cíl je skoro 25m nad zemí, skrytý za drobnými větvičkami a je poměrně malý. Zespodu to tak nevypadá, ale dostat keš, když už je správně nahozeno není nijak zvlášť těžké )
GC3AKBC
Naší snahou bylo ukázat kačerům i jinou techniku než klasické SRT. Protoře jsme ale tušili, co se bude na místě činu dít, tak jsme zvolili větev která se dá případně i nastřelit. Podle všeho si zatím na dvoulanovku nikdo netroufl, což je škoda... No nic, rozhodně to není naše poslední stromovka...
Publikováno 25 březen 2012 - 5:56
LALA.eu napsal/a:
Naší snahou bylo ukázat kačerům i jinou techniku než klasické SRT. Protoře jsme ale tušili, co se bude na místě činu dít, tak jsme zvolili větev která se dá případně i nastřelit. Podle všeho si zatím na dvoulanovku nikdo netroufl, což je škoda... No nic, rozhodně to není naše poslední stromovka...
No pravda, ve stromolezeni se moc nevyznám. A co je dvoulanová technika nevím. :-)
Publikováno 25 březen 2012 - 7:51
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 25 březen 2012 - 7:51
sovidoupe napsal/a:
No pravda, ve stromolezeni se moc nevyznám. A co je dvoulanová technika nevím. :-)
Názornou ukázku použití dvoulanové techniky zachycuje následující video:
Pokud to někdo myslí se stromolezením opravdu vážně, tak na DRT dříve či později přejde...
Publikováno 25 březen 2012 - 8:18
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 25 březen 2012 - 11:02
No ale jestli to chápu dobře, tak bych se tou dvoulanovou technikou na tu větev nedostal. Měl jsem nahozeno asi metr od toho pěkného hnízda, kde se dalo stát, lano mi vedlo i přes další boční větve a nahoře se to rozšiřovalo tak na1,5m. Lézt po obou lanech, skončím metr pod větví.LALA.eu napsal/a:
Pokud to někdo myslí se stromolezením opravdu vážně, tak na DRT dříve či později přejde...
Publikováno 25 březen 2012 - 11:06
Publikováno 25 březen 2012 - 12:22
LALA.eu napsal/a:
sovidoupe napsal/a:
ten kdo to mysli se stromolezenim vazne, pracuje jako arboretista . pro geocaching uplne bohate staci srt . podle me je blbuvzdornejsi, jednodussi, pro nevazne to myslici se stromolezenim bezpecnejsi. a uz vubec nehlede na opakovane treni lana se zatezi na stejnem miste - jak upozornuje zemekoulan.
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů