Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 26 březen 2012 - 8:41
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
Publikováno 26 březen 2012 - 20:52
Mimochodem, nahoře samozřejmě byl jen ten jeden klučina, ale zalogovaní jsou samozřejmě všichni, i ty, které ho zdola "jistily"! Ufff! Díkybohu, nikomu se nic nestalo...
Tak jsem si jen posteskl, že je čím dál složitější udělat keš T5 tak, aby se tam nějaký pako nepokusilo zabít...
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 26 březen 2012 - 21:33
Publikováno 26 březen 2012 - 22:21
LALA.eu napsal/a:
Na zaklade monitoringu prvnich logu byl listing kese Pavoukuv dedek http://coord.info/GC3AKBC rozsiren viz. prvni odstavec.
Zajimave a krasne. Porad je co se ucit. Prekvapuje mne, ze jsem na nikom na fotkach nevidel helmu. To mi pripomina, ze pribyva slanovacich kesi a vic a vic lidi se kolem toho mota a povazuje to za peknou kratochvili.... ale nikdo helmu nenosi. Tahle sezona asi geocaching zviditelni nekolika poradnymi urazy.
Publikováno 26 březen 2012 - 23:00
Tak jsem si precetl ten log a celkem me to vydesilo...zemekoulani napsal/a:
Dlouho jsem měl vyhlédnuté místo pro další T5...
Je neuveritelne, ze lide nemaji pud sebezachovy. Nechci domyslet, co by ti dole delali, kdyby spadl. Vycitky do konce zivota, ze mohli udelat neco jinak...
Nastesti je v poradku. Telesne:|
Publikováno 27 březen 2012 - 0:16
dostik7 napsal/a:
To mi pripomina, ze pribyva slanovacich kesi a vic a vic lidi se kolem toho mota a povazuje to za peknou kratochvili.... ale nikdo helmu nenosi.
ja ji teda nosim. naposledy jsem si blahorecil, kdyz jsem to v brne napral plnou silou do traverzy na jakesi traface v zanedbatelnych ctyrech metrech.
Publikováno 27 březen 2012 - 6:17
Publikováno 27 březen 2012 - 6:59
Co si budem povídat, jako malí kluci jsme lezli leckde i po daleko vyšších stromech aniž bysme si uvědomovali co se může stát. A taky jsem párkát žuchnul dolů, naštěstí bez trvalých následků Ale takový kraviny jsme dělali z vlastní hlavy a nikdo nás tam neposílal. Bohužel u těch keší to dostává další rozměr a to ten že ten bod je tak lákavej že lidi ztrácí soudnost. Čert to vem, přírodní výběr funguje, ale chudák owner který chtě nechtě cítí morální zodpovědnost za to co se na jeho keši děje. Jediná šance je založit keš tak aby to opravdu bez vybavení nešlo, ale ani to není záruka toho že tam nepřijde nějakej natěšenej trouba s autolanem a nezačne ručkovat nahoru.. Ach jo, začarovanej kruh.MarHan napsal/a:
Tak jsem si precetl ten log a celkem me to vydesilo...zemekoulani napsal/a:
Dlouho jsem měl vyhlédnuté místo pro další T5...
Je neuveritelne, ze lide nemaji pud sebezachovy. Nechci domyslet, co by ti dole delali, kdyby spadl. Vycitky do konce zivota, ze mohli udelat neco jinak...
Nastesti je v poradku. Telesne:|
Publikováno 27 březen 2012 - 7:11
Publikováno 27 březen 2012 - 7:15
To máš pravdu, někteří "experti" jsou schopní postupů, které normálního člověka nenapadnou. Viděl jsem třeba šílence kteří byli schopní repkama posvazovat několik klasickejch Alu žebříků aby se dostali na větev do 12m asi 4m od kmene. Jeden dole žebřík "jistil" na nerovném kamenitém svahu tak že se ho držel (aby sám neuklouzl) a druhej lezl...Parkis napsal/a:
...Jediná šance je založit keš tak aby to opravdu bez vybavení nešlo, ale ani to není záruka toho že tam nepřijde nějakej natěšenej trouba s autolanem a nezačne ručkovat nahoru.. Ach jo, začarovanej kruh.
Publikováno 27 březen 2012 - 7:40
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 27 březen 2012 - 8:33
zemekoulani napsal/a:
Dlouho jsem měl vyhlédnuté místo pro další T5, kde by se skutečně mělo použít sofistikovaných metod k odlovu, ale co se nestalo... Poté, co byla v sobotu uložena, dnes ráno schválena, tak se tam dnes vydala skupinka a jeden ze zúčastněných tam vylezl po větvích, bez jakéhokoli jištění! Někteří lidé skutečně nemají ani za mák zodpovědnosti... Keš vypínám a podobnou už nezaložím. Kdo se chcete pokochat, mrkněte na log: http://www.geocachin...81-db9572647767
Mimochodem, nahoře samozřejmě byl jen ten jeden klučina, ale zalogovaní jsou samozřejmě všichni, i ty, které ho zdola "jistily"! Ufff! Díkybohu, nikomu se nic nestalo...
Tak jsem si jen posteskl, že je čím dál složitější udělat keš T5 tak, aby se tam nějaký pako nepokusilo zabít...
Smutny pribeh. Koukam ze na jihu cech resite podobne problemy jako my,,, Je to skoda.
Publikováno 27 březen 2012 - 8:38
zemekoulani napsal/a:
mrkněte na log: http://www.geocachin...81-db9572647767
Ten LOG byl jaksi masivně zestručněn... at žije sebereflexe
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 27 březen 2012 - 8:39
dostik7 napsal/a:
LALA.eu napsal/a:
Na zaklade monitoringu prvnich logu byl listing kese Pavoukuv dedek http://coord.info/GC3AKBC rozsiren viz. prvni odstavec.
Zajimave a krasne. Porad je co se ucit. Prekvapuje mne, ze jsem na nikom na fotkach nevidel helmu. To mi pripomina, ze pribyva slanovacich kesi a vic a vic lidi se kolem toho mota a povazuje to za peknou kratochvili.... ale nikdo helmu nenosi. Tahle sezona asi geocaching zviditelni nekolika poradnymi urazy.
Ja se ucil od MarHana a pozdeji od pavouka. Ti nejlepsi lezci si na bezpecnost samozrejme potrpi. Znam bohuzel i par borcu, kteri neumi uvazat ani uzel a na bezpecnost kaslou. Takovym je dobre se vyhnout obloukem.
Helma je dobra vec. Clovek nikdy nevi co a kam ze stromu spadne. Kdyz uz pak jednou vetev leti, tak je to celkem rychly proces...
Publikováno 27 březen 2012 - 8:58
Pravda pravda, škoda že nemám žádnou fotku toho jakou paseku mi na xichtě nadělal půlmetrovej klacek spadlej z borovice při kácení. A to mě jen líznul, sedřel nos a bradu. Dostat ho přímo, tak mám díru v hlavě.LALA.eu napsal/a:
Helma je dobra vec. Clovek nikdy nevi co a kam ze stromu spadne. Kdyz uz pak jednou vetev leti, tak je to celkem rychly proces...
Publikováno 27 březen 2012 - 9:08
Publikováno 27 březen 2012 - 11:14
Publikováno 27 březen 2012 - 11:59
http://coord.info/GC2WEZZ
Publikováno 28 březen 2012 - 12:35
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů