Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1937 odpovědí na toto téma

#681 zlicinaci

zlicinaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1875 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2012 - 8:41

Tak já bych navrhoval založit případně na toto téma nové vlákno, protože dosud se tady řešila technika lezení a tak.
  • 0

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.

#682 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2012 - 20:52

Dlouho jsem měl vyhlédnuté místo pro další T5, kde by se skutečně mělo použít sofistikovaných metod k odlovu, ale co se nestalo... Poté, co byla v sobotu uložena, dnes ráno schválena, tak se tam dnes vydala skupinka a jeden ze zúčastněných tam vylezl po větvích, bez jakéhokoli jištění! Někteří lidé skutečně nemají ani za mák zodpovědnosti... Keš vypínám a podobnou už nezaložím. Kdo se chcete pokochat, mrkněte na log: http://www.geocachin...81-db9572647767
Mimochodem, nahoře samozřejmě byl jen ten jeden klučina, ale zalogovaní jsou samozřejmě všichni, i ty, které ho zdola "jistily"! Ufff! Díkybohu, nikomu se nic nestalo...

Tak jsem si jen posteskl, že je čím dál složitější udělat keš T5 tak, aby se tam nějaký pako nepokusilo zabít...
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#683 LALA.eu

LALA.eu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2012 - 21:33

Na zaklade monitoringu prvnich logu byl listing kese Pavoukuv dedek http://coord.info/GC3AKBC rozsiren viz. prvni odstavec.
  • 0

#684 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2012 - 22:21

LALA.eu napsal/a:
Na zaklade monitoringu prvnich logu byl listing kese Pavoukuv dedek http://coord.info/GC3AKBC rozsiren viz. prvni odstavec.

Zajimave a krasne. Porad je co se ucit. Prekvapuje mne, ze jsem na nikom na fotkach nevidel helmu. To mi pripomina, ze pribyva slanovacich kesi a vic a vic lidi se kolem toho mota a povazuje to za peknou kratochvili.... ale nikdo helmu nenosi. Tahle sezona asi geocaching zviditelni nekolika poradnymi urazy.
  • 0

#685 MarHan

MarHan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2012 - 23:00

zemekoulani napsal/a:
Dlouho jsem měl vyhlédnuté místo pro další T5...

Tak jsem si precetl ten log a celkem me to vydesilo...
Je neuveritelne, ze lide nemaji pud sebezachovy. Nechci domyslet, co by ti dole delali, kdyby spadl. Vycitky do konce zivota, ze mohli udelat neco jinak...
Nastesti je v poradku. Telesne:|
  • 0
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#686 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 0:16

dostik7 napsal/a:

To mi pripomina, ze pribyva slanovacich kesi a vic a vic lidi se kolem toho mota a povazuje to za peknou kratochvili.... ale nikdo helmu nenosi.

ja ji teda nosim. naposledy jsem si blahorecil, kdyz jsem to v brne napral plnou silou do traverzy na jakesi traface v zanedbatelnych ctyrech metrech.
  • 0

#687 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 6:17

skoda hodne zajimavy kese...sice ji mam z ruky, sice nemam zatim takovy zkusenosti abych do ni sel, ale i tak....to ze by tam vylezli sami kluci, bych jeste pochopil (i kdyz by to bylo porad tezce o hubu), ale ze jim u toho asistuje dospela a navic jejich ucitelka, to je mazec...a navic se tim bude chlubit...
  • 0

#688 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 6:59

MarHan napsal/a:

zemekoulani napsal/a:
Dlouho jsem měl vyhlédnuté místo pro další T5...

Tak jsem si precetl ten log a celkem me to vydesilo...
Je neuveritelne, ze lide nemaji pud sebezachovy. Nechci domyslet, co by ti dole delali, kdyby spadl. Vycitky do konce zivota, ze mohli udelat neco jinak...
Nastesti je v poradku. Telesne:|

Co si budem povídat, jako malí kluci jsme lezli leckde i po daleko vyšších stromech aniž bysme si uvědomovali co se může stát. A taky jsem párkát žuchnul dolů, naštěstí bez trvalých následků ;) Ale takový kraviny jsme dělali z vlastní hlavy a nikdo nás tam neposílal. Bohužel u těch keší to dostává další rozměr a to ten že ten bod je tak lákavej že lidi ztrácí soudnost. Čert to vem, přírodní výběr funguje, ale chudák owner který chtě nechtě cítí morální zodpovědnost za to co se na jeho keši děje. Jediná šance je založit keš tak aby to opravdu bez vybavení nešlo, ale ani to není záruka toho že tam nepřijde nějakej natěšenej trouba s autolanem a nezačne ručkovat nahoru.. Ach jo, začarovanej kruh.
  • 0

#689 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3704 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 7:11

jo ruckovat, to by jeste slo .... na cimrmanove houpacce frajeri prisli s autolany, prehodili, na jeden konec privazali frajerku a druhy se jala to banda blbcu volne tahat..... :|
  • 0

#690 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 7:15

Parkis napsal/a:
...Jediná šance je založit keš tak aby to opravdu bez vybavení nešlo, ale ani to není záruka toho že tam nepřijde nějakej natěšenej trouba s autolanem a nezačne ručkovat nahoru.. Ach jo, začarovanej kruh.

To máš pravdu, někteří "experti" jsou schopní postupů, které normálního člověka nenapadnou. Viděl jsem třeba šílence kteří byli schopní repkama posvazovat několik klasickejch Alu žebříků aby se dostali na větev do 12m asi 4m od kmene. Jeden dole žebřík "jistil" na nerovném kamenitém svahu tak že se ho držel (aby sám neuklouzl) a druhej lezl...
  • 0

#691 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 7:40

Tak mne napadá, není někde něco podobného, jak je Extreme Idiots Compilation na Youtube, i z geocachingu? :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#692 LALA.eu

LALA.eu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 8:33

zemekoulani napsal/a:
Dlouho jsem měl vyhlédnuté místo pro další T5, kde by se skutečně mělo použít sofistikovaných metod k odlovu, ale co se nestalo... Poté, co byla v sobotu uložena, dnes ráno schválena, tak se tam dnes vydala skupinka a jeden ze zúčastněných tam vylezl po větvích, bez jakéhokoli jištění! Někteří lidé skutečně nemají ani za mák zodpovědnosti... Keš vypínám a podobnou už nezaložím. Kdo se chcete pokochat, mrkněte na log: http://www.geocachin...81-db9572647767
Mimochodem, nahoře samozřejmě byl jen ten jeden klučina, ale zalogovaní jsou samozřejmě všichni, i ty, které ho zdola "jistily"! Ufff! Díkybohu, nikomu se nic nestalo...

Tak jsem si jen posteskl, že je čím dál složitější udělat keš T5 tak, aby se tam nějaký pako nepokusilo zabít...

Smutny pribeh. Koukam ze na jihu cech resite podobne problemy jako my,,, Je to skoda.
  • 0

#693 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2681 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 8:38

zemekoulani napsal/a:
mrkněte na log: http://www.geocachin...81-db9572647767

Ten LOG byl jaksi masivně zestručněn... at žije sebereflexe Vložený obrázek
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#694 LALA.eu

LALA.eu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 8:39

dostik7 napsal/a:

LALA.eu napsal/a:

Zajimave a krasne. Porad je co se ucit. Prekvapuje mne, ze jsem na nikom na fotkach nevidel helmu. To mi pripomina, ze pribyva slanovacich kesi a vic a vic lidi se kolem toho mota a povazuje to za peknou kratochvili.... ale nikdo helmu nenosi. Tahle sezona asi geocaching zviditelni nekolika poradnymi urazy.

Ja se ucil od MarHana a pozdeji od pavouka. Ti nejlepsi lezci si na bezpecnost samozrejme potrpi. Znam bohuzel i par borcu, kteri neumi uvazat ani uzel a na bezpecnost kaslou. Takovym je dobre se vyhnout obloukem.

Helma je dobra vec. Clovek nikdy nevi co a kam ze stromu spadne. Kdyz uz pak jednou vetev leti, tak je to celkem rychly proces...
  • 0

#695 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 8:58

LALA.eu napsal/a:
Helma je dobra vec. Clovek nikdy nevi co a kam ze stromu spadne. Kdyz uz pak jednou vetev leti, tak je to celkem rychly proces...

Pravda pravda, škoda že nemám žádnou fotku toho jakou paseku mi na xichtě nadělal půlmetrovej klacek spadlej z borovice při kácení. A to mě jen líznul, sedřel nos a bradu. Dostat ho přímo, tak mám díru v hlavě.
  • 0

#696 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 9:08

Některý stromy jsou hold zrádný a lidi si to často neuvědomujou...větev která vypadá že musí sama spadnout ale můžete po ní skákat a drží jak pes a na druhé straně taková jak stehno, z několika metrů zdánlivě v pohodě (natož pak z pohledu 15m a v noci) a přitom je hotová...a lízt na takovou s jedním špagátem několik metrů od kmene s tím že nenahodíte tak že pod ní máte ještě aspoň jednu další která by vás při prdě zachytila...
  • 0

#697 Vendelin76

Vendelin76

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 11:14

Ahoj, může mi někdo poradit, kde se mám přihlásit k získání CWG pro akci Do Okoře bez Oře v sobotu 31.3.? Nikde to nemůžu najít. Jsem úplný zelenáč. Děkuju za odpověď. Mám to být jako Event, ale nic jsem nenašel.
  • 0

#698 LALA.eu

LALA.eu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 11:59

Pred chvili nam pipla nova T5ka u Kladna. Tahle kes pro mne osobne moc znamena. Doiufame ze se bude libit.

http://coord.info/GC2WEZZ
  • 0

#699 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2012 - 16:24

Sem si rikal, kdo bude mit na ni FTF :D
  • 0

#700 LALA.eu

LALA.eu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 175 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2012 - 12:35

K pavoukově dědkovi nově přibyla i babka http://coord.info/GC3EYDV. Apeluji na všechny lezce, ať si přečtou listing a při zdolávání stromu respektují zásady bezpečnosti. Díky.

• 0

13 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama