Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky
Publikováno 10 April 2012 - 22:25
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 10 April 2012 - 22:25
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 10 April 2012 - 22:29
Pete, toho bych se nebál. Nejde IMHO v tomhle případě o nosnost blokantu, ale spíš o práci nohy, tedy jestli je ve správným úhlu a blokant tedy bude pracovat spráně a pokud by náhodou horní blokant selhal, tak nepochybně dojde k vážnému poškození nohy a problém s vyprošťováním ani nezmiňuju... Čili v tomhle případě se zabýváme spíš bezpečností, než efektivitou.Citecka napsal/a:
ten jeden totiž vždy nese celou váhu, a to pantin nesmí.
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)
Publikováno 10 April 2012 - 22:34
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 10 April 2012 - 22:34
Publikováno 10 April 2012 - 22:36
Publikováno 10 April 2012 - 22:39
Je to tak. Stejně jako croll.Parkis napsal/a:
ten pantin taky nemá žádnou pojistku proti vysmeknutí lana ne? aspoň co jsem viděl, zkušenosti s tím nemám
Není kam jí cvaknout.Samaell napsal/a:
parkis: muze se do nej dat karabina a pak nevypadne
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 10 April 2012 - 22:40
100% souhlas.Citecka napsal/a:
Však je jedno, PROČ nesmí nýst sám celou váhu, ne? // nebo jinak: bejt sám v jednom okamžiku za blokant.
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 10 April 2012 - 22:41
zemekoulani napsal/a:
Pete, toho bych se nebál. Nejde IMHO v tomhle případě o nosnost blokantu, ale spíš o práci nohy, tedy jestli je ve správným úhlu a blokant tedy bude pracovat spráně a pokud by náhodou horní blokant selhal, tak nepochybně dojde k vážnému poškození nohy a problém s vyprošťováním ani nezmiňuju... Čili v tomhle případě se zabýváme spíš bezpečností, než efektivitou.Citecka napsal/a:
ten jeden totiž vždy nese celou váhu, a to pantin nesmí.
Presne tak. Ten blokant sam o sobe je uplne stejnej mechanismus jako jumar nebo croll. Problem je v tom ze je na noze a navic je tam pridelanej jen tema reminkama. Dokud vse funguje tak OK. Ale teda spadnout se do toho neda, to si vubec nedovedu predstavit co by se stalo. Pravdepodobne by to dopadlo dost seredne. Jsou lidi co s tim lezou, ale taky to nepovazuju za dobrej napad.
Publikováno 10 April 2012 - 22:45
Jo, to je řešení. Taky jsem ho zkoušel. Nicméně i pokud navážeš batoh tak, aby lano zatížil, pořád zůstává nutnost nahoře se převázat do slaňovátka.Modrak napsal/a:
Jo, lano se musi trochu predepnout. Resim to vudcovskym uzlem kus nad zemi do kteryho cvaknu batoh. Poloprazdnej batuzek to zatizi tak akorat.
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 10 April 2012 - 22:46
Publikováno 10 April 2012 - 22:46
zemekoulani napsal/a:
Je to tak. Stejně jako croll.Parkis napsal/a:
ten pantin taky nemá žádnou pojistku proti vysmeknutí lana ne? aspoň co jsem viděl, zkušenosti s tím nemám
Není kam jí cvaknout.Samaell napsal/a:
parkis: muze se do nej dat karabina a pak nevypadne
Pantin ma uplne stejny oko na karabinu nad palcem jako jumar. Ta mechanicka cast je fakt stejna. Problem je jen v tom ze je to na noze a jeste obycejnym reminkem.
Publikováno 10 April 2012 - 22:53
jumar:
croll:
pantin:
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 10 April 2012 - 22:55
Publikováno 10 April 2012 - 22:59
Měl bych pochybnosti. Bude záležet na mnoha okolnostech (tvar karabiny, síla materiálu,...) Každopádně, je to nesrovnatelné s konstrukcí jumaru. (nezkoušel jsem to)Samaell napsal/a:
kdyz das karabinu do ty diry na patinu, tak lano ven nevypadne. Nejde vyklopit ta blokujici zaklopka (zkousel jsem to)
---
www.zemekoulan.com
Publikováno 17 April 2012 - 16:07
Publikováno 17 April 2012 - 16:33
Ani uzel se nedoporučuje Asi nejlepší je fixa, speciální fixa, aby ti to lano nerozežrala.burg napsal/a:
Jeden dotázek: co kdo používáte na označování středů lana? Tak nějak si říkám, že okudlat to nožem nebude moc košer...
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
Publikováno 17 April 2012 - 16:51
zlicinaci napsal/a:
Ani uzel se nedoporučuje Asi nejlepší je fixa, speciální fixa, aby ti to lano nerozežrala.
Což to jo, napadla mě nějaká na textil. Jde o to, co je vhodný a co už nebrat. Taky jsem koukal, že u nás v kamzíku mají nějaký popisovač na středy za 250 vočí, to mi přijde jako slušná darda...
E: Tady
Publikováno 17 April 2012 - 17:11
http://www.mytendon.cz/znackovac-lanburg napsal/a:
zlicinaci napsal/a:
Ani uzel se nedoporučuje Asi nejlepší je fixa, speciální fixa, aby ti to lano nerozežrala.
Což to jo, napadla mě nějaká na textil. Jde o to, co je vhodný a co už nebrat. Taky jsem koukal, že u nás v kamzíku mají nějaký popisovač na středy za 250 vočí, to mi přijde jako slušná darda...
E: Tady
Samsung Galaxy S5 (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.
9 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů