Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1937 odpovědí na toto téma

#761 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2012 - 18:58

kdysi mi jeden lezec poradil naprosto jednoduchou fintu - kousek bílé nitě a omotat kolem lana 10 závitů, utáhnout a zavázat. Je to placaté a bez problému to projde všemi jistítky či karabinami a překvapivě i docela trvanlivé.
  • 0

#762 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2012 - 18:06

Bhh, máme tady novinku! GC3GRZZ Tu bych dal jen s motorovou pilou… :D
  • 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#763 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2012 - 21:56

vzdyt je to jen na 30 lano i s rezervou :). koukam, ze je nam neplanovane rozsirovana serie prazskych petek, coz melo byt pet prazskych petkovych petkovek s bonusem - kazda na trochu jiny zpusob T5 :).
  • 0

#764 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2012 - 23:06

K tomu znaceni lana. Ja za dob sve skalni lezecke slavy jsem pulku oznacil izolepou z lekarnicky - ta bila textilni. Pri celkem intenzivnim pouzivani vydrzel cca mesic a pul az dva, pak jsem ji utrhl a omotal tam kousek nove... PS: Me uz ty T5 stromovky nebavej.... :( uz do toho fusuje kde kdo, jen aby si nahonil triko a to kouzlo se vytraci...:|
  • 0

#765 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2012 - 23:31

majkeld napsal/a:
...
PS: Me uz ty T5 stromovky nebavej.... :( uz do toho fusuje kde kdo, jen aby si nahonil triko a to kouzlo se vytraci...:|

PS: Me uz ty keše nebavej.... :( uz do toho fusuje kde kdo, jen aby si nahonil triko a to kouzlo se vytraci...:|
  • 0

#766 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2012 - 6:29

KaMo_cz napsal/a:

majkeld napsal/a:
...
PS: Me uz ty T5 stromovky nebavej.... :( uz do toho fusuje kde kdo, jen aby si nahonil triko a to kouzlo se vytraci...:|

PS: Me uz ty keše nebavej.... :( uz do toho fusuje kde kdo, jen aby si nahonil triko a to kouzlo se vytraci...:|

:D:D:D Bod!
  • 0

#767 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2012 - 6:31

Btw. jsem ted o vikendu v Podebradech, nechysta se nekdo zitra dopoledne na Dedka/Babku?
  • 0

#768 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2012 - 12:25

majkeld napsal/a:
K tomu znaceni lana. Ja za dob sve skalni lezecke slavy jsem pulku oznacil izolepou z lekarnicky - ta bila textilni. Pri celkem intenzivnim pouzivani vydrzel cca mesic a pul az dva, pak jsem ji utrhl a omotal tam kousek nove...
.:|

Ano, Pitt Schubert ve sve knize o bezpecnosti na skale tenhle zpusob zminuje, jako jednu z nejcastejsich nehod z duvodu mozneho posunu pasky a nebo zakryvanim poskozeneho mista.

Znaceni barvou, specialni fixou je jednoznacne preferovano.
  • 0

#769 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2012 - 15:05

to Dostik: Vis proc jsem nikdy necetl Schuberta? Protoze bych se uz nikdy lana nedotkl. Kdyz neznam teren, resp. misto, odkud slanuju (predpokladam, ze ty nehody kvuli pulce jsou hlavne pri slanovani), tak nebudu trotl a proste protahnu konec standem/slanakem apod., dam konce k sobe a taham a taham a drzim prameny u sebe...
  • 0

#770 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2012 - 17:58

majkeld napsal/a:
to Dostik: Vis proc jsem nikdy necetl Schuberta? Protoze bych se uz nikdy lana nedotkl.

Kdyz neznam teren, resp. misto, odkud slanuju (predpokladam, ze ty nehody kvuli pulce jsou hlavne pri slanovani), tak nebudu trotl a proste protahnu konec standem/slanakem apod., dam konce k sobe a taham a taham a drzim prameny u sebe...

:-)
To je videt, ze Jsi ho necetl. Rad Ti ho pujcim. Je to zajimave cteni - poucit se z chyb ostatnich. I tech, kteri uz o sve zkusenosti nemuzou mluvit. A vedet jake je uskali znaceni lana paskou je urcite lepsi si precist, nez zazit. :-)

Ja bych dal Schuberta jako povinnou literaturu pro kazdeho, kdo chce vzit lano do ruky bez dozoru poucene osoby. Bohuzel to nejde. Sam jsem si pri cteni uvedomil par zarucenych postupu, ktere jsem delal, ale ktere jsou potencialne smrtici.
  • 0

#771 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2012 - 18:53

dostik7 napsal/a:
...Rad Ti ho pujcim. Je to zajimave cteni ....

Pit-Schubert-Bezpecnost-A-Riziko-Na-Skale-Snehu-A-Ledu
Dá se stáhnout i v pdf z netu...stojí to za to. Kdo hledá, najde.
  • 0

#772 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2012 - 18:52

ssva díky! Už to táhnu, protože taky preferuju "raději přečíst, než vyzkoušet" typicky u činností, které nejspíš mohou mít následky destruktivního charakteru :)
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#773 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2012 - 20:08

Našel jsem i dvojku, ale třetí díl na netu jsem nenašel - nevíte někdo?
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#774 stanleypaulGC

stanleypaulGC

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 290 příspěvků(y)

Publikováno 22 duben 2012 - 20:20

Citecka napsal/a:
Našel jsem i dvojku, ale třetí díl na netu jsem nenašel - nevíte někdo?