Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1937 odpovědí na toto téma

#781 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2012 - 18:48

Jo, přesně to jsem taky našel :)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#782 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2012 - 20:39

Ahoj vsem, chtel bych se zeptat na postup v pripade, ze potrebuju napr. v polovine cesty nahoru prestoupit do slaneni a i naopak (jedu dolu, ale ne az na zem a chci potom zpatky nahoru)...na cestu nahoru pouzivam prusiky... jako nejakej zpusob bych vymyslel, ale za prvy proc vymejslet vymysleny a za druhy vic hlav vic vi a urcite mi poradite nejbezpecnejsi zpusob... predstavoval bych popis tak, ze to za 1)..., za 2) atd... Diky moc
  • 0

#783 Bobr_

Bobr_

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2012 - 20:53

grigri2
  • 0

#784 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2012 - 20:55

ja05 napsal/a:
...

No prostě Petzl GriGri2 a netřeba dále nic řešit. Jen se možná naučit jinou techniku výstupu po laně nahoru.
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#785 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2012 - 21:21

...říká se jí jojo.

Prostě slaňuješ přes grigri chycené k úvazku (sedáku). POZOR na nutnost myslet na to, že brzdíš tak, že POVOLUJEŠ páčku (pouštíš), ne že se na ni (jaksi pudově) pověsíš ještě větší silou!!!
Tam, kde chceš změnit směr ze slaňování na výstup, prostě zastavíš, nad grigri přidáš blokant (nejlíp jumar, ale on i ten prusík by šel), od něj nožní smyci a sichrsmyci na sedák. Pak si jen stoupneš do nožní smyce, popotáhneš grigri jak to nejvýš jde (tím, že táhneš za volný konec lana nahoru, ven z grigri, ne tak, že taháš to grigri rukou jako blokant!), sedneš do grigri, vysuneš blokant výš... a tak dále až nahoru. (grigri je jaksi "jednosměrně prostupné" jako blokant s povolenou páčkou, když páčku táhneš, je volné obousměrně).
V praxi se používá ještě kladka chycená k tomu blokantu a tak lano změní směr, takže taháš příjemněji směrem dolů pod zadek, a taky si tím tahem pomůžeš zvedat tělo. Ale nutné to není.
Když zase potřebuješ dolů, prostě jen odcvakneš ten blokant, na sedáku ho klidně můžeš nechat, zavěsíš na cajkoko a vezmeš za páčku grigri a jedeš dolů.

Je na to video i několikrát zmiňované v tomto vláknu, hledej na youtube "grigri yo-yo" nebo tak něco.

PS: tady jsou nějaké alternativy ke grigri v jojo systému, ale kromě toho s kyblíkem bych do doho moc nešel, je to vše o dost namáhavější a blbě se přechází do slanění.
  • 0

#786 Mirdule22

Mirdule22

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2012 - 21:36

Bobr_ napsal/a:
grigri2

Já bych na tej dvojce nebazíroval. Mám pouze grigri a přijde mi to úplně stejný;).
  • 0

#787 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2012 - 21:37

Prej dokonce naopak, na tohle je prej "starý" grigri lepší, ale už nevím proč vlastně...
  • 0

#788 Bobr_

Bobr_

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2012 - 21:40

já mám 2 a proto: Za Bobra - jedině grigri2 No asi to je jedno, ale ta 2 má být sofistikovanější,...
  • 0

#789 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2012 - 22:07

...a proto ji celou jednu sérii stahovali. Jestlisenepletu, messures, dvojka dosáhne na tenčí lana a má nižší váhu a páčku tak nějak líp schovanou, aby se nemohlo stát, že ji pod nějakým úhlem zašprajcuje lano nebo cajk a ona se dost rychle "nekousne". Na jedničce je ta páčka dost okatě nad hmotou grigri.
  • 0

#790 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 6:21

diky za tipy, ale grigri zatim nechci...nechci do nej zatim investovat...je mozny ze na to brzo prijdu, ale zatim to vidim takhle...proto jsem zminoval ty prusiky...ale nejak zkusim natrenovat kousek nad zemi i s tema prusikama
  • 0

#791 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 6:45

Na grigri prakticky není co zkazit a z druhý ruky jde sehnat kolem 800,- Kč.

Anebo, jestli máš kýbl, popř. ideálně reverso, zkus to náhradní řešení z toho odkazu, co jsem dával. Pak ti stačí kýbl a tři karáble, popř. dvě a expreska.

Anebo si na youtube najdi double-rope ascending technique (nebo jak to tam je). Akorát si budeš muset udělat ze smyce a dvou osem cambio :) Tam je zajímavej způsob, jak se dostávat nahoru dolů jen s pomocí dvou pramenů lana - kdy ti krátký konec vedoucí od sedáku/úvazu slouží jako jištění a zároveň prusík na jiným prameni toho samýho lana (lepší se podívat, než vymejšlet, co jsem to tu kurnya napsal). Někde dřív ve vlákně už je to video taky odkazovaný.

PS: jo, napsal jsem to dobře (klik). Je to asi ve třetí minutě.
  • 0

#792 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 6:49

jj reverso by bylo (nebo teda ATC Guide), karabiny, presa taky...takze omrknu nahradni reseni... je mozny ze na grigri taky brzo prijdu :-))
  • 0

#793 Jägermeister Team

Jägermeister Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 7:52

Zeptám se takhle přátelé, co na začátek pořídit? Cena cca do 3000,-, linky na to co koupit? ;)
  • 0

#794 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 8:03

SAiMi napsal/a:
Zeptám se takhle přátelé, co na začátek pořídit? Cena cca do 3000,-, linky na to co koupit? ;)

Jezismarja, samozrejme ze nic. Pokud netusis co nakupovat, je to cely spatne a nekupuj nic. Napred si najdi nekoho kdo te to nauci a az budes vedet jak ty veci pouzivat, pak budes taky vedet co si mas koupit.

Nebo si precti Schuberta a usetris ty 3 tisice ;)
  • 0

#795 Bobr_

Bobr_

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 8:08

SAiMi napsal/a:

A víš co chceš dělat? Pak taky pochopíš co musíš koupit.
Prostuduj si všechna videa, zkamaraď se z někým, kdo dělá co chceš dělat, koukej se, koukej, zkoušej a blbě se neptej. :D
  • 0

#796 Jägermeister Team

Jägermeister Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 8:11

Dobře, děkuji za strůčo odpovědi :)
  • 0

#797 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 8:30

...nebo se nauč lítat, a to hodně rychle :) Hele, tohle je fakt blbý zkoušet sám. Vyraž na nějakej odlov, lezení s někým, kdo ti poradí a dodá ti trošku klidu při prvním zavěšení, jinak ve štronzu ze strachu vytuhneš, přestaneš myslet a zrakvíš se.
  • 0

#798 Jägermeister Team

Jägermeister Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 8:49

V pořádku, chtěl jsem radu a tu jsem dostal.Nezlobím se, najdu tedy někoho kdo tomu rozumí a začnu se učit ;)
  • 0

#799 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 11:53

Citecka napsal/a:
...nebo se nauč lítat, a to hodně rychle :)

..to ani nemusíš...to de samo.
Kamikatze se taky neučili přistávat...
  • 0

#800 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 13:11

Krátký rozhovor nahoře na skále: "Hele, kámo, kolik vážíš?" "Asi vosumdesát... a co je vám do toho?" "Ani nic... já jen, že máš osmu v cajkoku, co unese vosum."
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama