Přejít na obsah

Fotka

Stromolezecke vlakno - tipy a triky, otazky

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1937 odpovědí na toto téma

#801 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 19:00

Cus, prosim vas, nevite nekdo, zda-li se daji sehnat nekde v hudy apod. kramech site smyce o delce cca 180 cm? Mam totiz par 120cm smyc a bohuzel to je na kambium saver na me kesi Pocta Stromum kratke (chybi cca 20 cm). Pak uz mam jen 240cm smyci a to je zas moc. Dikes za konkretni tipy PS: Spojit dve site smyce umim :D a z metraze to delat nechci.
  • 0

#802 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 19:13

Majků, dej si do Googlu "smyce 180 cm" ... jsem to zkusil a vypadlo jich na mě pět z prvních pěti vodkazů.

PS: třeba tady (klik) je na výběr.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#803 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 20:08

Celkem nedávno jsem 2m koupil v Kamzíku, ale to je pro Tebe nejspíš z ruky ;)
  • 0
zeměkoulani zdraví zbytek světa!
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#804 srbak89

srbak89

srbak

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 22:02

majkeld napsal/a:
Cus,

prosim vas, nevite nekdo, zda-li se daji sehnat nekde v hudy apod. kramech site smyce o delce cca 180 cm?

Mam totiz par 120cm smyc a bohuzel to je na kambium saver na me kesi Pocta Stromum kratke (chybi cca 20 cm). Pak uz mam jen 240cm smyci a to je zas moc.

Dikes za konkretni tipy

PS: Spojit dve site smyce umim :D a z metraze to delat nechci.

Kdepak podsta stromům, Traubaum kousek za hranicema v německu, to je paráda :D Vložený obrázek GC39TJP
  • 0

#805 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2012 - 20:15

srbak89 napsal/a:

Kdepak podsta stromům, Traubaum kousek za hranicema v německu, to je paráda :D

A co je na tom paradniho? Sak to je podobne vysoke...
  • 0

#806 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2012 - 20:18

Citecka napsal/a:
Majků, dej si do Googlu "smyce 180 cm" ... jsem to zkusil a vypadlo jich na mě pět z prvních pěti vodkazů.

PS: třeba tady (klik) je na výběr.

Tak jsem dneska narazil v Decathlonu (hroznej kram) na tu od Bealu a je tvrda jak podesev. Tak jsem ji tam nechal. Diky za tipy, budu patrat dal.
  • 0

#807 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2012 - 20:27

Ony jsou tam i jiný smyce než ta tenoučká. Ale hele, já bych to fakt neřešil... taky jsem si cambium dělal a svázal jsem ho z popruhu. A kdybys vzal dutou smyci a svázal to přes osmu uzel na ztracený konce, bude to luxus...
  • 0

#808 majkeld

majkeld

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 388 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2012 - 18:10

Citecka napsal/a:
Ony jsou tam i jiný smyce než ta tenoučká. Ale hele, já bych to fakt neřešil... taky jsem si cambium dělal a svázal jsem ho z popruhu. A kdybys vzal dutou smyci a svázal to přes osmu uzel na ztracený konce, bude to luxus...

Nemas Pete obrazek toho uzle? Ja jsem ho asi kdysi vazal, ale ted si ho za boha nevybavim...
  • 0

#809 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2012 - 19:20

To není nic složitýho: vezmeš dutou smyci, uvážeš na ní velice volně osmičkovej uzel, někde půl metru aby byl od konce. VELICE VOLNĚ znamená tak s deseticentimetrovejma vokama :D a necháš tak. Vezmeš ty volný konce a zastrkáš jeden do druhýho (je to dutá smyce) asi třicet čtyřicet centimetrů, nějakou tyčkou nebo tak. Teď šikovně poposuneš ten osmičkovej uzel na tu zdvojenou část a šikovně dotáhneš tak, aby byl uprostřed - a je to správně, když na každou stranu je ještě tak 15 čísel těch obou do sebe zasunutejch smycí. Huráá!
  • 0

#810 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2012 - 19:30

...taxem se díval do metodiky a tam se tomu říká Hadicový uzel - neváže se tam osmička, ale obyčejný vůdcák (nebo taky se říká UIAA); nebude to tak velká bambule a přitom je to taky bezpečný.
  • 0

#811 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2012 - 19:47

http://www.horolezec...-v-horolezectvi - Skotský uzel (Očko, Uzel UIAA, A. Tape Knot, Water Knot, Overhand Band, Overhand Follow Through, F.Noeud de sangle) – využití – pro lano: ANO; pro popruh: ANO
  • 0
---
www.zemekoulan.com
Většina řidičů se dělí na ty, kteří objevili SUBARU a na ty, které to teprve čeká! ;-)

#812 Sylvia999

Sylvia999

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 538 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2012 - 21:28

http://www.horosvaz..../004/003913.pdf Vánočkový prusík mi byl doteď neznám
  • 0
Sylvia999

#813 Rishare

Rishare

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2012 - 21:40

http://www.geocachin...b8-cb4370ecd15a

Za tohle bych rodice (Tiskar94?) nejradeji profackoval. Draci smycka vazana bez pojistky a primo na telo je bez prehaneni zivotu nebezpecny uzel! Hrozi jak vyklouznuti ze smycky, jeji rozvazani uz pri drobne chybe ve vazani, tak zaskrceni tepen v podpazi a privozeni tzv. traumatu z visu.

To je presne pripad, kdy je honba za bodem daleko za hranici zdraveho rozumu. Lidi, geocaching je fajn, ale prosim neztracejte pri honbe za bodem soudnost a bez bezpecneho vybaveni se nevystavujte zbytecnemu riziku. A GEOROBOTKY UZ VUBEC NE, nestoji to za to!
  • 0

#814 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2012 - 7:42

Já to beru jako důkaz že i v moderní době přírodní výběr funguje.
  • 0

#815 fremen.cz

fremen.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2012 - 8:27

Jen aby nějaký geo-lovec nevyhrál Darvinovu cenu :D
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -

#816 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2012 - 9:17

No to je husty. Ono i to "lano" je zajimavy. Pekny poctivy, konopny. Docela dobry na obeseni na pude. Jiste bude hodne pevny, zejmena jestli 20 let nekde lezelo ve sklepe. Jako delat na nem zkousku pevnosti v tahu takhle pretahovanim na treni pres vetev muze bejt zajimavej experiment, dalo by se na to i sazet jestli rupne. Akorat mi neni jasny proc jako zatez misto pytle s piskem pouzivaj deti. Asi jich maj zbytecne moc. Jako historicka vlozka to nema chybu, takhle se lezlo pred 100 lety. Teda ja uz dostal doma parkrat vynadano za to do ceho se s detma pustim, ale teda tohle je extraliga, na to nemam.
  • 0

#817 dostik7

dostik7

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 320 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2012 - 17:42

Zivot -zmrzaceni-smrt jejich deti je vice mene jejich vec... me k tomu jeste zlobi, jak asi vypada nahozena vetev po takovem zakroku? Priznam se, ze jsem pri prvnim pokusu o stromolezeni ulomil lanem jednu vetev. Dodnes me to mrzi. Uz jsem poridil hazeci pytlik misto praku, ze 2 osmicek udelal cambium saver a doufam, ze uz velkym stromum nebudu ublizovat jenom pro moji zabavu... Treba si z toho taky vzali nejake ponauceni, aby to owner nemusel pro jistotu disablovat...... ... jen se bojim, ze tihle hrdi frajeri si z toho s ohledem na peclivou fotogalerii vzali jedine - "Jde to! Příště to dáme zase!"...
  • 0

#818 zemekoulani

zemekoulani

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2012 - 8:15

Uff!!! A jsme u toho. Lidská blbost nemá meze :(
  • 0
---
www.zemekoulan.com

#819 ja05

ja05

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2012 - 18:29

ahoj vsem...dneska jsem se pokusil o kes U mamlase T5 - http://coord.info/GC2JJ48
jak pisu v logu nastreleni se podarilo, nastrelil jsem rozsochu pod kesi - nebyl jsem si jistej jestli na kes dosahnu, ale zkusil jsem to...bohuzel jsem se vyjojoval az nahoru, ale ke kesi mi chybel asi 1,5m..

ptam se proto - idealne tech kdo ma odloveno - kam nastrelit, nebo jak se v takovychto pripadech obecne postupuje???

napada me - jedine odsednout do smycce, pretahnout lano pres vetev nad kesi (asi by lezce unesla, ale zkouset ti v 10m se mi zase az tak moc nechce) a dolizt...ale nebyl jsem si uplne v tu chvili jistej, proto jsem radeji sjel dolu a ptam se - az budu tusit, tak se o uloveni pokusim znova...

v logu je i fotka, kde jsme mel lano, takze kdo lovil tak asi pozna...

diky za rady a tipy
  • 0

#820 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2012 - 18:57

Tu konkrétní keš neznám a na té fotce nevidím kde je, ale obecně pokud nad nebo u keše není větev která tě unese (a to tutově, žádný asi), tak jedině postupně smyčkama po kmeni. Ale jsem rád že máš dost rozumu aby ses do takovejch akcí nepouštěl když to nemáš vyzkoušeno. Já dneska takhle vycouval z pavoukova dědka, nahoru to šlo, ale horizontálně se mi už moc nechtělo ;)
  • 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama