ThomasPV: tohle je právě kravina. Pominu-li, že mluvit s pohrdavým despektem nepřispívá k diskuzi, vlastně jen píšeš, že to neumíš.
Lezení s crollem má taky svý mouchy (BTW, jeden bych měl na prodej) a kompletní sestava je snad složitější jak jojo. Zkušenější a silnější lezci jsou na něm ale jistě zcela nejrychlejší (možná je rychlejší dva jumary, na každou nohu jeden). Pro méně zdatné navíc bohužel přidává nutnost se nahoře přepnout; z toho důvodu je univerzální řešení pro začátek lepší.
Zrovna na slanění mi grigrina moc nevyhovuje, jede pomalu a moc se hřeje, navíc má tendenci moc prudce "škubat" při brzdění.
Na to polohování ve větvích se použít dá, ale je to neohrabaný, hlavně potřebuješ často obě ruce. Z mý zkušenosti už líp poslouží poctivej prusík ze silnýho lana (povoluje se snáz a netrhá) - musíš ale použít double rope.
Fakt bych si to chtěl někdy vyzkoušet s profi cajkem; takovej spiderjack musí bejt paráda. Ale kvůli lezení na pár stromů to určitě nebudu pořizovat.
Rád zkouším různý techniky, co kde uvidím. Přijde mi to zajímavější než furt lízt jen nahoru a dolů tak, jak mi to jednou ukázali. Samosebou se občas zaseknu a občas vymejšlím Cimrmanovu uličku, ale je to sranda.
Tady mi hlava nebere, kde se bere ta fanatická nenávist ke grigrině. Ona nějak není cool pro drsný hoši, nebo co?
Tento příspěvek byl upraven od Citecka: 09 prosinec 2013 - 21:34